Didem Madak
Bu kitapta yer alan şahıs ve mekânların gerçekle alâkaları tamdır. Kahramanları hep yanlış ata oynayanlardır. Kediler, kadınlar, muhabbet kuşları, gözyaşları... hepsi sahiden vardır ve bir dönem yaşamışlardır. Şiirden hazzetmeyenler, ''Grapon Kâğıtları''nı yılbaşı ve diğer ehemmiyetli günlerde evi süslemek için kullanabilirler ya da bir ruh çağırma seansında, inatçı ruhlara seslenen uyduruk şarkılar olarak mırıldanabilirler.
64 sayfa

“Keşke gölgesine razı bir fesleğen olaydım.”
10/10 puan verdi
Çiçekli şairimin, okuduğum ikinci şiir kitabı. Toplamda üç şiir kitabı bulunuyor. Ah’lar ağacı beni o kadar derinden etkilemişti ki bana yalnız olmadığımı, şiirin çok farklı şekillerde var olabileceğini ve sınırının olmadığını göstermişti. Yazmak eylemi, onun ruhunu tüm samimiyetiyle gözler önüne seriyordu. Benim en sevdiğim kitabı her zaman Ah’lar Ağacı olacak, ilk göz ağrım… Grapon Kağıtları’nı da bir o kadar sevdim ama. Kendisinin de dediği gibi onun kitaplarında kediler, kadınlar, muhabbet kuşları, özlemler, gözyaşları özellikle kız kardeşi ve annesi vardır yani hayatın içindeki her şey… ve bir dönem onun hayatına, şiirlerine eşlik etmişlerdir. Her şeyin şiiri yazılabilir mi? Bazı anlar yaşanırken fazlasıyla sıradan görünür. O ise sıradanlığın içindeki cevheri görmeyi bilir. Sevgiyi, özlemi, yalnızlığı iliklerine kadar hissedip ustalıkla ve kendi yöntemiyle aktarır. Üstelik bunları yaparken de yapmacık ya da süslü değildir. Sevdirme telaşı yoktur. İçinden geldiği gibidir. Kendinin yokluğunda çok kitap okumuştur. Benim hiç sahip olamadığım manevi ablamdır, kendisine sonsuz bir sevgi ve saygı besliyorum. Mekanı cennet olsun.
Grapon KâğıtlarıDidem Madak · Metis Yayıncılık · 201216,2bin okunma
Acıklı sözler kraliçesiyim ben...
9/10 puan verdi
"Geçen yazı Bir dut ağacının altında roman okuyarak geçirdim Dut taneleri düşerdi sayfalara Tıpkı tatlı bir yaz yağmuru gibi" En sevdiğim şiir kitapları arasında ilk üçüme girmiş bir kitap oldu kendisi. Okumaya doyamadım, bitirmeye kıyamadım, alıntı kaydetmeden duramadım. Karşımda resmen hüzün dolu bir kadın vardı, narin, kırılgan, yaralı... Canının yandığı noktaları o kadar güzel ve o kadar hassas anlatmış ki her dizesinde benim de canım yandı. Bireysel temalar ele almış olsa da görünürde bence insanca ve daha çok kadınca acılar vardı dizelerde, o yüzden her okuyanı yakalayacak birkaç şiir muhakkak vardır. Ben çok sevdim, çok özel ve anlamlı bir okumaydı benim için. Önermeme gibi bir ihtimalim de yok, kesinlikle ama kesinlikle öneririm. "Ah Pollyanna, İçimde sanki hep aynı şarkıyı çalan bir laterna: Cancağızım basma perdeme bir çiçek de sen olsaydın Kaçarken yangın merdivenlerine Keşke grapon kağıtları assaydın." Keyifli okumalar...
10/10 puan verdi
Bu kitapta yer alan şahıs ve mekanların gerçekle alakaları tamdır. Kahramanları hep yanlış ata oynayanlardır.... diyor şair kitabın arka kapağında. Didem Madak benim için hüznün şairidir, annesini kaybetmesi, kendisinin genç yaşta ölümü, çocuğunun annesiz kalışı,tüm bunlar benim gözümde şairi hüzünlü kılmıştır hep. Keşke bir 41 yıl daha yaşasaydı da o güzel şiirlerini hep okusaydık.Ve son olarak okumadıysanız şairin Ah'lar Ağacı ve Pulbiber Mahallesi kitaplarını da mutlaka okuyun, eminim herkes kendinden bir şeyler bulacaktır. Ne de olsa kitaptaki şahısların gerçekle alakaları tam. İyi okumalar herkese
Didem Madak - Grapon Kağıtları
Puan vermedi
Genç yaşta kanserden ölen kadın şairlerimizden Didem Madak. Yaşadığı zor hayat şiirlerine de yansımış . Şiirlerinde;kardeşi Işıl'ı, annesini, babasını, üvey annesini, evden kaçışını, bodrum katında sürekli su basan, rutubetli evinden bahsederek hayatını tüm gerçekliğiyle acılarını, üzüntülerini melankoli halini dökmüş satırlara Didem Madak. Hikaye tadında şiir okumak isteyenlere tavsiye ederim.
Kibritle oynayan kızın mücadelesi
7/10 puan verdi
Kibritle oynayan bir çocuğun muzipliğini hissetti hep şiir yazarken, Ve genelde de yangın çıktı. Birileri hep kaçmasını söyledi, Yanan yeri bırakıp kaçmasını, Ama, O, Yanan yerleri hep grapon kağıtlarıyla süslemeye çalıştı.
8/10 puan verdi
1k'dan ( Dua hanım'ın ) tavsiyesi ve paylaşmış olduğu link üzere okuduğum bu kitap yazar " Didem Madak " ın ilk şiir kitabının olması,yazarın genç yaşta vefat etmiş olması ve bu kitaptaki anne ilgili şiirler beni etkiledi... Tavsiye eder,iyi okumalar dilerim.
Puan vermedi
Ne kadar içten ve hüzün dolu. Kelimeler arasında ordan oraya hüzünle savrulmanın engin yitirmişliğini yaşıyorum. Böyle güzel şiirler okudukça, koca bir ömür için sadece birkaç kelime biriktirdiğimi ve bununla ömrümü geçiriyor olduğumu hatırlayıp, üzülüyorum.
8/10 puan verdi
Ben çekildiğim her fotoğrafta defolu bir kelebek gibi çıkarım demiş Didem Madak. Yazdığı her şiirde ilginç betimlemeler barındıran, acısı küçücük kalbinden büyük olan kadın.
Grapon KâğıtlarıDidem Madak · Metis Yayıncılık · 201216,2bin okunma
Grapon Kâğıtları kitap incelemesi.
9/10 puan verdi
Şiirden hazzetmeyenler, Grapon Kağıtları'nı yıl başı ve diğer ehemmiyetli günlerde evi süslemek için kullanılabilirler... "Cancağızım basma perdeme bir çiçek de sen olsaydın."
9/10 puan verdi
Ben her Eylül seni okurum Füsun, tekrarlamaktan bıkmam. Nasıl olur da böyle güzel seslenir anneye ? İrili ufaklı bir kız çocuğu... Bilmiyorum. Ama sen ne denli şanslı olduğunu bil. Şu ürkek yaşamda asılı duran bir Füsun da ben olsaydım... Kalemine sağlık güzel insan, yüreğine sağlık Didem Madak...

Didem MadakYazar · 3 kitap
Didem Madak 1970'te İzmir'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Ruhunu ütüsüz ve buruşuk gezdirmeyi sevdiğinden hiçbir zaman yeterince "düzgün insan" olamadı. Şiirleri Ludingirra, Öküz ve Sombahar'da yayımlandı. 2011 yılında kolon kanserinden öldü.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.