Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Onlar sanıyorlar ki biz sussak mesele kalmayacak... Hâlbuki biz sussak tarih susmayacak... Tarih sussa hakikat susmayacak... -Sezai Karakoç
Fakat, mesele bu değildi; mesele, bir şeyleri, sıcak bir çorbanın kokusunu duyar gibi hissedebilmekti. Bense bunu hiç becerememiştim. Ne tabiatı, ne insanları, ne de olup bitenleri hiç sevmemiştim; kendimi bile, kendi yaptıklarımı bile.
Reklam
Ali Fuat, Rauf‘la birlikte, Mustafa Kemal’in Şişli’deki evine gitti üç eski dost Anadolu’daki direnişin harekat planını tasarlamak için gece boyunca çalıştı plana göre Konya uygun bir mıntıka değildi Ali Fuat ne yapıp Edip kol ordusunu Ankara’ya aldırlıydı akabinde Mustafa Kemal de bir yolunu bulup başkenti terk edecek Rauf da ona katılacak ve böylece üç arkadaş Ankara’da buluşup isyan bayrağını çekecekti. Mesele, Mustafa Kemal’in ne zaman ve ne sıfatla gideceğini belirlemekti…
Gerçekte, içinde bulunduğumuz o tarihte, Osmanlı Devleti'nin temelli çökmüş, ömrü tamamlanmıştı. Osmanlı toprakları tamamen parçalanmıştı. Ortada bir avuç Türk'ün barındığı bir ata yurdu kalmıştı. Son mesele, bunu da paylaşımını sağlamaya çalışmaktan ibaretti. Osmanlı Devleti, onun bağımsızlığını, padişah, halife, hükümet, bunları hepsi anlamı kalmamış bir takım boş sözlerden ibaretti.
Hepimizin bir gölgesi var. Mesele onu ne kadar evcilleştirebildiğimizde.
Sayfa 22 - Destek Yayınları, Yayıma Hazırlayan: Özlem KüsküKitabı okuyor
Türkiye'de bir yerde insanlar, Gazze halkına ses olsun diye yürüyüş yaparken, bir yerde de takım şampiyon oldu diye havai fişekler atılıyor.. Mesele vicdan.. mesele sadece insan kalabilmek... ''Rabbim bizleri yahudileşmekten korusun.''
Poyraz

Poyraz

@Spyzzz
·
05 Mayıs 22:53
❗️Çocuklar ölürken susulmaz!
Reklam
Ah Yanlışlarım AHH!..
Hesapsız yaşamak mı? Hesaplı yaşamak mı? İşte bütün mesele bu... Geçip giden zamana bakıp "ah" çekmek, bugünlere bakıp "of" çekmek yetmiyor. Bir şeyleri, bir yerden yakalayıp öyle başlamak gerek veya çok şeyleri başlamadan bitirmek...
İyi geceler...
Gecenin tüm karanlığını aydınlatabilmekti tüm mesele. Bir kibrit dahi olamadık…
..mesele şu ki yazmam gerekeni yazmıyorum, yazdıklarım arasında ipe sapa gelmez hiç kimsenin hatta benim bile anlamadığım şeyler.Akşamları gün boyu kafamda yazdığım şeyleri temize çekerken kendi kendime bunları neden yazdığımı düşünüyorum.Kim için ve neden ?
Reklam
Mesele şu ki yarın gene yaşamak gerekecek.
Sayfa 110Kitabı okudu
Mesele kötü insan olmak değil, ama ışığı yitiriyor insan. Evet, ışığı, sabahları, kendini bağışlayan kişinin o kutsal masumluğunu yitirdik biz.
Alıntıda küçük değişikler yaptım.
Burada mesele ebeveynlerini sonsuz severken onunlar tarafından istismar ve ihmal edilmesinin acısını minik kalbinde hisseden, alması gereken koşulsuz sevgi, şefkat, kabul ve onaydan mahrum kalmış bir çocuğun gözleriyle bakabilmektir olaya. Maddi zorluklar yaşanmış olabilir, eş ile çatışmalar yaşanmış olabilir ancak bunların hiçbirinin sorumlusu o küçük çocuk değildi ve bu onun istismar ve ihmal edildiği gerçeğini değiştirmez.
Ey Müzzemmil (a.s.m.)! Dostlarınla oturuyordun. Sordun: “Bir kadın için en hayırlı durum hangisidir?” Kimse cevap veremedi. Daha sonra Hz. Ali, Fâtıma’ya dedi: “Ey Muhammed’in (s.a.v.) kızı! Bugün Hz. Resûlullah (s.a.v.) bize bir mesele sordu. Cevap veremedik.” “Ne sordu?” “Bir kadın için en hayırlı durum hangisidir?” “Bunun cevabını bilemediniz mi?” “Evet, bilemedik!” “Bir kadın için en hayırlı durum, (bir zaruret hâli hariç) onun yabancı bir erkeği görmemesi; yabancı bir erkeğin de onu görmemesidir.” Hz. Ali, eşinden aldığı cevapla yanınıza geldi. “Ey Allah’ın Resûlü! Siz bize bir mesele sormuştunuz, biz de bilememiştik. Bir kadın için en hayırlı durum, onun yabancı bir erkeği görmemesi; yabancı bir erkeğin de onu görmemesidir.” Buyurdunuz: “Bunu sana kim söyledi?” “Fâtıma.” “Doğru söylemiş; şüphesiz Fâtıma benden parçadır.”
Buradaki kritik mesele ise "kapitalizm"in ne demek olduğu.
Sayfa 74 - Ufuk YayınlarıKitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.