Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Filistin halkı,İslam dünyasının en iyi yetişmiş haklarından biri.Ana dil düzeyinde Arapça ve Ibranicenin yanında,İngilizce ve Fransızca bilgisi,oldukça sıradan.On yıllardır süren baskılara rağmen,var olma enerjisini ve azmini yitirmemiş bir halk var karşımızda.
Sayfa 112Kitabı okudu
Bağdat'ta halifenin düşüşü, İslam dünyasının siyasi alanda olduğu gibi kültürel alanda da parçalanmışlığını açığa çıkarmıştı. Bu dönemde; çok erken tarihlerde doğrudan Moğol hakimiyetine giren Fars kültür çevresi, İslam dünyasının genelinden ayrılmıştı. Bu durum Farsçanın gelişimi için bir fırsat yaratmıştı. Arapça karşısında gerileyen Farsça, kendi coğrafyasında yeniden güçlenmiş ve etkin bir dil olmuştu. Bu dönemde Farsça eser veren müellifler artmaya başlamıştı. İlhanlı edebiyatının büyük çoğunluğunu da bu Farsça eserler oluşmaktaydı. Farsçanın önem kazanmasıyla birlikte Farsça gramer bilgisi de önem kazanmaya başlamıştı. Bu dönemde dikkat çeken dil bilgisi kitaplarının başında Cemaleddin Ebu Abdullah Muhammed b. Abdullah Tayi'nin (ö. 672/1273) Elfiye isimli eseri gelmektedir. Eser daha sonra bilim çevrelerinde Hülasa olarak da anılmıştır. Çünkü eser kendisinden önce yazılan birkaç sarf ve nahiv eserlerinin şerhi durumundadır.
Reklam
40’ıncı yılını çoktan geride bırakan işgale rağmen şehirde kalarak direnmeye devam eden Müslüman nüfus ise, sadece işgalin acı gerçekliğiyle değil İslam dünyasının sessizliğiyle ve ilgisizliğiyle de yüzleşmektedir. Kudüslü gençler, üzerine ölü toprağı serpilmiş bir “Ümmet” adına da direniyor orada. Kudüs’ü bir avuç Kudüslü savunuyor. Üstelik Filistin halkı, İslam dünyasının en iyi yetişmiş halklarından biri. Ana dil düzeyinde Arapça ve İbranice’nin yanında, İngilizce ve Fransızca bilgisi, oldukça sıradan. On yıllardır süren baskılara rağmen, var olma enerjisini ve azmini yitirmemiş bir halk var karşımızda. Siyonizm’i çok farklı şekillerde tanımlamak mümkün. Benim tercih ettiğim tanımlardan biri şudur: Tahrif hareketi. Tarihin, coğrafyanın, kavramların, sembollerin, zihinlerin.. tahrifi. Siyonizm’in bütün stratejileri tahrif üzerine kuruludur.
Filistin halkı, İslâm dünyasının en iyi yetişmiş halkından biri. Ana dil düzeyinde Arapça ve İbranicenin yanında, İngilizce ve veya Fransızca bilgisi oldukça sıradan
Direnişin adı
Filistin halkı, İslam dünyasının en iyi yetişmiş halklarından biri. Ana dil düzeyinde Arapça ve ibranicenin yanında, İngilizce ve / veya Fransızca bilgisi oldukça sıradan. On yıllardır süren baskılara rağmen var olma enerjisini ve azmine yitirmemiş bir halk var karşımızda.
Sayfa 141 - Aşina
Etimoloji: sözcüklerin kökenini ve evrimini inceleyen bilimdir. Türkçeye Yunanca' dan geçmiştir ( Etymon=asıl, gerçek, doğru. Logos= bilim: gerçeğin bilgisi). Arapça'da anlamı iştikaktır ( yarıp bakma).
Reklam
_Tinin Görüngübilimi, bilincin değişiminin yolculuğunun betimidir. _Her şey kozmik tinin görüngüleridir. Bu gerçekliklerin dışında aşkın bir varoluş bulunmaz. Her şey bu dünyada olup biter ancak bilen özne ile bilinen şey mesela bilinç ve dünya aynı şeydir. Hepimiz her şeyi kapsayan kozmik ruhun parçalarıyızdır. O tekil ve tüm olan tin'dir.
“Kelime Arapça gibi görünür ki bu tanım, dil bilgisi itibarıyla doğrudur ama Türkçede icat edilen bir kavram (neologos) ve kelime olduğunu belirtmek gerekir. Cumhurun Arapçada ‘la gente’, ‘die Leute’, ‘people’ gibi bir anlamı vardır. Onun ‘cumhuriyet’ olarak kullanımı Osmanlıya aittir. Res publica, Venedik Cumhuriyeti için ‘Venedik Cumhuru’; Polonya Cumhuriyeti için de ‘Lehistan Cumhuru’ denirdi. Cumhur kelimesinin bir rejim, bir sınıflama olarak icadı Türklerindir. 19. Asır boyunca iktisat, tefrikikuvva [güç(ler) ayrılığı], Cevdet Paşa’nın ‘crise financiére’ için kullandığı ‘buhranımâlî’ [ekonomik kriz] gibisinden onlarca değil, yüzlerce kelimeyi Osmanlı siyasî düşüncesi yarattı. Bu lügatin ekserisini Araplar ve İranlılar da benimsediler.”
Sayfa 282 - Kronik YayınlarıKitabı okudu
Filistin halkı İslam dünyasının en iyi yetişmiş halklarından biri. Ana dil düzeyinde Arapça ve ibranicenin yanında, İngilizce ve/veya Fransızca bilgisi oldukça sıradan. On yıllardır süren baskılara rağmen var olma enerjisini ve azmini yitirmemiş bir halk var karşımızda.
Sayfa 112 - Aşina YayınlarıKitabı okudu
Çocuk küçük yaşlardan başlamak suretiyle Kur’an mektebine gidip, anlamını bilmediği Arapça sesler ezberleyeceğine (İtalyanca bilmeyen bir çocuğa İtalyanca Tommiks ezberletildiğini düşünün—bu onun için hiçbir şey ifade etmeyecektir) inanıp, inanmayacağına kendisi karar versin. Önce bir okusun, okuma-yazma öğrensin, dil öğrensin, biraz dünyayı
Reklam
Diyalektik Kıyas Teorisi
_Burhan, tüm şüpheleri ortadan kaldıracak açıklıkta ve itirazlara yer bırakmayacak kesinlikte bir kıyas ve delildir. Kesin ve zorunlu bilginin ilke ve kurallarını vermekte, felsefeyi mükemmel hale getiren kaideleri içermektedir. Bu bakımdan da o, mantığın en yüce bölümü olmaktadır. _Burhan, 3 çeşittir: _1- Varlık burhanı. (Tez) _2- Sebep
Çocuk küçük yaşlardan başlamak suretiyle Kur'an mektebine gidip, anlamını bilmediği Arapça sesler ezberleyeceğine (İtalyanca bilmeyen bir çocuğa İtalyanca Tommiks ezberletildiğini düşünün bu onun için hiçbir şey ifade etmeyecektir) inanıp, inanmayacağına kendisi karar versin. Önce bir okusun, okuma-yazma öğrensin, dil öğrensin, biraz dünyayı tanısın… Sonra, bütün tabiplerin de hemfikir oldukları, akılcı düşünmeye başlanabildiği, rasyonelitenin tamamlandığını sandığımız dönem olan on sekiz yaşında yapsın bunu. Yani, çocuk okuma-yazma bilecek, kimya, fizik okumuş olacak, tabiat bilgisi okumuş olacak, dünya hakkında bir kanaati olacak, sonra inanıp inanmamaya karar verecek. "Çocuklara bu hürriyeti vermemiz lazım" diyor Atatürk.
Çocuk küçük yaşlardan başlamak suretiyle Kur’an mektebine gidip, anlamını bilmediği Arapça sesler ezberleyeceğine (İtalyanca bilmeyen bir çocuğa İtalyanca Tommiks ezberletildiğini düşünün— bu onun için hiçbir şey ifade etmeyecektir) inanıp, inanmayacağına kendisi karar versin. Önce bir okusun, okuma-yazma öğrensin, dil öğrensin, biraz dünyayı tanısın... Sonra, bütün tabiplerin de hemfikir oldukları, akılcı düşünmeye başlanabildiği, rasyonelitenin tamamlandığını sandığımız dönem olan on sekiz yaşında yapsın bunu. Yani, çocuk okuma-yazma bilecek, kimya, fizik okumuş olacak, tabiat bilgisi okumuş olacak, dünya hakkında bir kanaati olacak, sonra inanıp inanmamaya karar verecek.
95 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.