Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
İlim kendin bilmektir...
... Çoğu insan Sokrat'ın 'kendini bil' özdeyişinde aslında insanlığın en zor mücadelesinin yattığını anlayamaz. Onlar aynı şekilde Kierkegaard'ın şu cümlesini de tamamıyla anlaşılmaz bulmuşlardır: "Riske atılmak en uç anlamda tamamıyla kendi öz bilincimize erişmektir."
Sayfa 63 - Kuraldışı Yayıncılık, İstanbul 1997Kitabı okudu
İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir. YUNUS EMRE
İnsan, yerde ve gökte neye baktıysa, karşısında okunmaya hazır bir kitap buldu ve onun dilini çözmeye koyuldu. Günler yıllar ve çağlar, insan neslinin bilgi birikimi ile kütüphaneler doldurdu.
Reklam
İlim kendin bilmektir.
Kendimizi tanımak irfanın varabileceği en yüksek merhale.
İlim ilim bilmektir İlim kendini bilmektir Sen kendin bilmezsen Bu nice okumaktır...
Sayfa 82 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Yolda olmak
Belki de Yunus'un anlattığı da budur. "İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır. Okumaktan murat ne? Kişi Hakk'ı bilmektir, Çün okudun, bilmezsin, ha bir kuru emektir."
Sayfa 48
Reklam
takibedenin yönünü kaybetmesi zordur.
Delfi tapınağı girişindeki “Kendini bil” yazısından, Yunus Emrenin “ İlim kendin bilmektir” dizesine, buradan da “Kendini bilen Rabbını bilir” hadisine çizilen hattın takibi kolay, takibedenin yönünü kaybetmesi zordur.
Sayfa 41 - Öze yolculuk
1K'nın girişine asılası. :)
İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir Sen kendini bilmezsen Ya nice okumaktır.
Sayfa 149 - Kültür Bakanlığı Yayınları
Yunus Emre, dinin zahiri kısmıyla uğraşmanın insana hiç bir yarar sağlamayacağını şöyle anlatır: “İlim, ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmez isen, Ya nice okumaktır.”
Gerçek ilim, insanın kendi nefsini tanıyıp terbiye etmesidir: İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir Sen kendini bilmezsen Bu nice okumaktır
Sayfa 50
Reklam
Yunus Emre der ki: İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir Sen kendini bilmezsin Ya nice okumaktır
İlim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir Sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır Okumaktan mana ne kişi Hakk i bilmektir Çün okudun bilmezsin ha bir kuru ekmektir Okudum bildim deme çok takat kıldım deme Eri hak bilmez isen abes yere gitmektir Dört kitabın manisi bellidir bir elifte Sen elif dersin hoca manası ne demektir Yunus Emre der hoca gerekse var bin hacca Hepsinden iyice bir gönle girmektir.
İlim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir Sen kendini bilmezsin ya niçe okumakdır
İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir.
"İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin ya nice okumaktır." diyen Yûnus Emre'nin sözlerine bu gün ne kadar ihtiyacımız var. Hatta "Nefsini bilen Rabbini bilir" sözüne göre, kişinin Rabbini (Allah'ı) bilmesi yine kişinin kendini bilmesine bağlanmıştır.
İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir...
Kendine olumsuz bir nazarla bakmamalıdır insan; çünkü nazar, gerçekleşen bir duadır. İnsanın kendine olan nazarı ve bakış açısı, onun halini ve âkibetini etkilemektedir. Her olayı güzele yormalı; karamsar yollardan kaçınmalı ki, olayların gidişatı güzel yorumlara göre şekillensin, daha doğrusu zaten güzele varacak olan hadiseler, karamsar tabirler sebebiyle olumsuz bir hale sürüklenmesinler. Dolayısıyla düzeltilmesi ilk gereken yer zorlu dış dünya değil, bakış açımız yani iç dünyamızdır. Dirilişimizi başlatacak güç orada yatmaktadır. İbn Rüşt deyişiyle, "yumurta dıştan bir güçle kırılırsa yaşam son bulur, içten bir güçle kırılırsa yaşam başlar; zira sahih dönüşümler hep içten gelir."
Sayfa 319Kitabı okudu
765 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.