Cilt 1-2-3-4

Lev Tolstoy
Lev Nikolayeviç Tolstoy (Leo Tolstoy), 9 Eylül 1828´de Tula´da bulunan ailesine ait Yasyana Polyana Malikanesinde doğmuştur. Kont Tolstoy ile Prenses Mariya´nın dördüncü çocuğudur. Küçük yaşta anne ve babasını kaybetmiştir. Anne ve babasının olmaması yüzünden çocukluğu halalarının yanında geçti, eğitimin onlar üstlenmiştir. Doğu Dilleri Fakültesinde sınıfta kalınca 1846´da Hukuk Fakültesine geçmiştir. 1851´de Rus ordusuna yazıldı ve Kırım Savaşı´nda topçu eğitmeni olarak görev yapan ağabeyi Nikolay´ın yanına gitmiştir. 1852´de astsubay olarak topçu bataryalarından birine verilmiştir. Bir süre sonra sağlığı bozulmuştur ve can sıkıntısını gidermek için roman yazmaya başlamıştır. Çocukluk Çağı adlı uzun öyküsünğ beğenen şair Nekrasov, onu Çağdaş dergisinde yayımlayacağını Tolstıy´a bildirmiştir. Eleştirmenler de öyküyü beğenmişler ve Tolstoy´un edebiyata attığı bu ilk adım gereken ilgiyi görmüştür. Anna Karenina yazarın en çok okunan ve sevilen romanlarından biridir.
1332 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1878

8/10 puan verdi
Neden Tolstoy okumalı? Zamanında çok yakışıklı bir topçu subayı olduğu için mi? Üşenmemiş 1800 sayfalık kitap yazmış diye mi? En bilinen iki Rus yazardan ismi daha kısa olanı diye mi? Hristiyanlığı yerin dibine sokarken Müslümanlığı yücelttiği ve o kadar iyi gizlendiği için Rusya'da halen bulunamayan Hz. Muhammed kitabını yazdı diye mi? Ak
10/10 puan verdi
Anna Karenina- L. N. TOLSTOY /Okumadan ölmeyin!
Bir kitapla yaşamaya alışmak! Gittiğin her yere onunla gitmek! Onunla aynı yağmurda ıslanmak! O kahramanlarla uyuyup yine onlarla uyanmak! Ve eser bittiğinde oluşan o derin boşluk! 22 gün olmuş
Anna Karenina
serüveni başlayalı. Kitaplarına gözü gibi bakan biri olarak yıllar sonra ilk kez bir kitabı eskittim! Ve şimdi o eskilik bana o kadar huzur ve
9/10 puan verdi
Kırk üç gün gibi oldukça uzun bir zaman diliminde okudum Anna Karanina'yı ve oturup hakkında bir şeyler yazma konusunda da ciddi tereddütlerim var. Nerdeyse külliyatını hatmetmiş olmama rağmen Kont beni her seferinde ısrarla şaşırtmaya devam ediyor. Sürprizlerle dolu bir adam değil elbette kendisi, öylesine sıradan ve bu sıradanlığı ile sıradışı
9/10 puan verdi
"Bütün mutlu aileler birbirine benzer, her mutsuz ailenin mutsuzluğu kendine göredir." Cümlesi ile edebiyat tarihinin en iyi giriş cümlesine sahip kitaplardan biri
Anna Karenina
. Sadece bu giriş cümlesinin hatırı için bile kalbimde ve beynimde bu eserin yeri ayrı olacak. Tam 32 gün süren uzun bir yolculuğa çıktığımız Anna Karenina ile bugün
7/10 puan verdi
Anna Karenina...
Günlerce okunan bir kitap ardından buraya geldim. Okuduğum en uzun kitaptı ve zorlanmadığımı söyleyemeyeceğim ancak cesaretim ve sabrımdan ötürü kendimi tebrik ediyorum. Rus edebiyatı her zaman en kıymet verdiğim edebiyat olmuştur, bunun yapıtaşlarından biri de tabi ki Tolstoy'dur. Sırf bu yüzden büyük bir merak ve tutkuyla Anna
Her şeye rağmen yaşamak
Bildiğiniz üzere,
Anna Karenina
romanı dünya klasiklerinin en önemlilerinden bir tanesi. O nedenle bu kitapla ilgili olarak bilinen çok fazla şey var. Bu nedenle biz inceleme yazarları bu konuda şanslıyız. Ne neden yapılmış, arka plan, altyapı, psikolojik tahlil vb gibi konuların en önemli noktaları zaten çoktan araştırılmış. O nedenle bu tarz
♡ ♡ ♡
Lev Tolstoy
, bu kitabı yazarken hizmetçisine benim odama girme kapıda yemeği bırak ve git çok acil bir şey olursa kapıyı çalarsın demiş. Hizmetçi de korkmuş ve kapıyı hiç çalmamış. Tolstoy, hizmetçinin sabah verdiği yemeği yememiş, öğlen verdiği yemeği de yememiş böyle olunca da hizmetçi bir şey olduğunu düşünüp kapıyı çalmış ama sakın buraya
9/10 puan verdi
Beni Rus kitaplarına, edebiyatına ve toplumuna ısındıran isimdir Lev Tolstoy. Hatta Tolstoy kitaplarına alıştıktan sonra, rus romanı arayışına giriyor insan. Bu kitapta klasik bir Tolstoy eseri ancak kitabın bazı bölümlerinde Romanov Komplosunu andıran izler taşıması, insanı bir duygulandırmadı değil.. Uzun roman okuyabiliyorsanız, akıcılık anlamında sizi memnun edecek bir ustalık eseridir.
10/10 puan verdi
Kış aylarında okunabilecek muazzam bir eser. Kitap asla sıkıcı değil. Bana göre akıcı bir dil ile yazılmış. Roman sayfa sayısıyla okuyucusunun gözünü korkutsa da (benim asla gözümü korkutmadı bayılırım çok sayfalı romanlara) romanın içerisine dahil olduktan sonra sayfaları nasıl okuduğunuzun farkında bile olmuyorsunuz. Kitap Anna'nın aşk hayatından çok daha fazlası. Ve romanda Levin en çok sevdiğim karakter, beni en çok etkileyen karakter oldu. Çalışkan, idealleri peşinde koşan ve aile kurarak hayatındaki eksiği kapatmak isteyen bir adam. Anlatılmaz yaşanır derler ya hani; anlatılmaz okunur bir eser bence. Çünkü buraya ne yazarsam yazayım bu kitabın hakkını veremem. Asla sıkılmadan, keyifle okuduğum bir kitap oldu.

Lev TolstoyYazar · 205 kitap
Lev Tolstoy 28 Ağustos 1828 tarihinde Moskova'da doğdu. Babası Kont Nikolay İlyiç Tolstoy, 1812 Napolyon Savaşlarına katılmış emekli bir yarbaydı. Tolstoy romanlarında, insanoğlunun ne kadar değişik karakterli olduğunu vurgular. ''Savaş ve Barış'', ''Anna Karanina'' insan tahlileri ve canlı tasvirler bakımından birer baş eserdir. Lev Tolstoy'un kendini arayış serüveni ölünceye kadar sürdü. Karısı bile onu anlamadı. Tolstoy, bir çocuk gibi hayata küstü ve kaçtı. Seksen iki yaşındaki karanlık ve yağışlı bir Ekim gecesinde köyünden ayrıldı. Yolda hastalandı 7 Kasım 1910'da küçük bir tren istasyonunda hayata veda etti. Lev Tolstoy zengin bir ailenin çocuğu olarak Rusya'nın Tula şehrindeki Yasnaya Polyana adlı konakta doğdu. Çok küçük yaşlarında önce annesini, sonra babasını kaybetti, yakınlarının elinde büyüdü. Çocukluğundan beri gerçekleri incelemeye karşı büyük bir ilgisi vardı. Öğrenimini tamamlamak için Moskova'ya gitti. Çalışkan zeki bir öğrenci olarak başarı ve sevgi kazandı. Fransızcasını ilerletmiş, Voltaire'i ve J. J. Rousseau'yu okumuş, bu iki yazarın kuvvetli etkisinde kalmıştı. Yasnaya-Polyana'ya döndü, yoksul köylüler arasına katıldı. İlk eseri olan "Çocukluk"u bu sıralarda yazdı. Lev Tolstoy Bir süre sonra orduya girdi; Kafkasya'ya gitti. Kafkas halkının yoksulluk dolu yaşayışlarını ele aldığı izlenimlerle ilk gerçekçi hikâyelerini yazdı. 1854'te Kırım savaşı'na subay olarak katıldı. Sonra askerlikten ayrılıp Petersburg'a gitti. Bir kısım eserlerini oldukça sakin geçirdiği o yıllarda yazdı. Gene de içinde, aradığını bulamayan bir ruh çalkalanıyordu. Batı Avrupa ülkelerinde uzun bir gezintiye çıktı. Almanya, Fransa, İsviçre'de dolaştı. Yurduna dönüşünde gene Yasnaya-Polyana'ya yerleşti. Asalet ünvanlarından, lüksten sıkılıyordu. Köyünde bir okul kurdu. Bu okul, öğrenim, eğitim bakımından yepyeni bir kurumdu. Huzura kavuştuğuna kanaat getirdikten sonra, 1862'de evlendi. Lev Tolstoy evlendiğinde karısı Sophie Behrs kendisinden 16 yaş küçük olup henüz 18 yaşındaydı. Bu evlilik onun düzenli bir hayat özlemini giderecekti. Bu evlilikten 13 çocukları oldu; bu çocukların 3'ü bebek iken, biri 5 diğeri de henüz 7 yaşında iken öldü. Eserlerinden en kuvvetli olan iki romanı "Savaş ve Barış" ile "Anna Karenina'yı" bu dönemde yazdı. Karısı, eserlerini yazmasında en büyük yardımcısıydı. Hatta "Savaş ve Barış"ın düzeltmelerini 12 kez yapıp yazmıştır. Aradan bir süre geçince yeniden, bu sefer eskilerden daha şiddetli bir moral çöküntüsüne uğradı. Geniş halk yığınlarının, özelikle Rus köylüsünün yoksul, perişan durumu onu çok üzüyordu. Bütün servetini köylülere dağıttı, her haliyle onlar gibi yaşamaya başladı. Kaba saba giyiniyor, giydiği her elbiseyi kendisi dikiyordu. Değişmeyen tek tarafı bıkıp usanmadan yazmasıydı. "Kroyçer Sonat", "Efendi ile Uşak", "Karanlıkların Gücü", "İman nedir", "İnciler", "Kilise ve Devlet", "İtiraflarım" hep bu yılların ürünleridir. Lev Tolstoy Eserlerinde insanlığın çeşitli meselelerine değinen Tolstoy'un dünya ölçüsünde bir sanat ve fikir değeri vardır. Kendi ülkesinin toplumsal siyasal çalkantılarını, halkının yaradılışını, yaşayışını büyük bir ustalıkla yansıtmıştır. Gerçekçi edebiyatın en büyük temsilcilerinden olduğu kadar, bir filozof ve bir eğitimci olarak da ün kazanmıştı. Yukarıda sayılanların dışında "Diriliş", "Gençliğim", "Çocukluk", "Hacı Murat", "Ayaklanış", "Sergi Baba", "Tanrı Bizim İçimizdedir", "Kazaklar", "Tesadüf", "İki Süvari" gibi eserleri vardır. Lev Tolstoy 82 yaşındayken, 1910 yılında öldü. Kış ortasında evini terk ettiğinde hasta düştükten sonra, Astapovo'da tren istasyonunda zatürre'den öldü. Polis, cenazesine katılmak isteyenlere ulaşımı sınırlandırmak için çalıştı, ama binlerce köylü cenazesinde sokakları doldurdular. 82 yaşında vefat eden Lev Tolstoy birçok kez büyük sıkıntılar yaşamıştır. Marksizm'den etkilenerek oluşturduğu mülkiyet konusundaki radikal fikirleri nedeniyle bütün servetini köylülere dağıttı, her haliyle onlar gibi yaşamaya başladı. Bu sebeple ailesiyle arası açıldı. Hıristiyan anarşizmini geliştirmeye çalıştığı kitabı "tanrının egemenliği içimizdedir" kitabıyla yeni bir hristiyanlık akımı tanımlaması, Ortodoks Kilisesi tarafından aforoz edilmesine sebep oldu. Tolstoy, ömrünün son yıllarını büsbütün derbeder bir şekilde geçirdikten sonra, bir küskünlük sonucunda, evini bırakıp yollara düştü. Astapovo tren istasyonunda ölü olarak bulundu. Ölümüne zatürrenin sebep olduğu bilinmektedir. Hayatı boyunca yaşamın nasıl bir şey olduğunu anlamaya çalıştı. Eserlerinde bunu eksiksiz olarak yansıtmayı hedef edinmiş en büyük Rus yazarlarından birisi olarak edebiyat ve dünya tarihindeki yerini aldı.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.