2021 15. kitabı
Okunma: 15 Mart 2021 21:44
Ermiş kitabını okumakta geç kaldığıma hayıflanıyorum. Ama belki de en doğru zamanda okudum ki bu kadar etkilendim diye düşünüyorum. Soruyoruz her sorumuzu Ermiş'e ve alıyoruz hepimize gerekli cevabı.. Ve tüm dürtüler kördür, bilgi olunca, Ve tüm bilgi boşunadır, iş olmadığı zaman, Ve iş boşunadır, aşk olmadığı zaman; Ve siz aşk ile çalıştığınız zaman kendinizi kendinize, birbirinize ve Tanrıya bağlarsınız. Ve aşk ile çalışmak nedir? Kumaşı kalbinizden çektiğiniz ipliklerle dokumaktır, en sevdiğinize giydirecekmiş gibi, Bir evi sevgiyle inşa etmektir, en sevdiğiniz içinde yaşayacakmış gibi. Tohumu şefkatle ekmek, hasadı neşeyle toplamaktır, mahsulü en sevdiğiniz yiyecekmiş gibi. Yaptığınız her şeye kendi ruhunuzdan bir soluk katmaktır, Ve tüm kutlu ölülerin kalkmış sizi izlediğini bilmektir. Sık sık sizin uykuda konuşur gibi şöyle dediğinizi duydum, "Mermeri işleyen ve ruhunun şeklini taşta bulan, toprağı sürenden daha asildir. Ve gökkuşağını tutup insanın sureti olarak kumaşa koyan, ayağımıza giydiğimiz sandaletleri yapandan daha değerlidir.
2020 85. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2020 21:09
Hoş bir kitaptı; hikâye ama şiir gibi hikâye, 'düz yazı şiir' demek uygun olacaktır sanırım. Malum Halil Cibran denince ilk akla gelen 'Ermiş' oluyor. Ben de neymiş bu Ermiş, nereye ermiş, ne söylüyor bize diye bir bakayım dedim.. Hayatımızda iniş ve çıkışlar var, bazen herşey çok kötüdür, işleriniz yolunda gitmez. Hâliyle bunun sorumlusu olarak kendinizi görürsünüz, kendi yeteneklerinizden şüphe etmeye başlarsınız.. Benim için biraz öyle bir dönem oldu. Bu durumla çok sık karşılaşıyorum; seçtiğim kitap bana farkında olmadan istediğim ve ihtiyacım olan motivasyonu verir. "Sizi başarısızlıklarınızla yargılamak, tutarsızlıklarından dolayı mevsimleri suçlamaktır." diyor Ermiş. Ve Halil Cibran'ın bu sözü Saygıdeğer Babam
Oğuz Atay
Oğuz Atay
'ın
Günlük
Günlük
'teki şu sözünü anımsattı; "Hata yapmayan insan hiçbir şey yapmıyor demektir, çamurlu yolda yürürsen elbette ayağın kirlenecek." (İletişim, S:106) Şimdi bomba gibiyim, iyi ki var kitaplar :-)
2021 1. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2021 12:20
Kitabın son sayfasını bitirip kapattığım andan itibaren ruhumu doygun ve de dolu hissettim. Çok garip, sanki kaçtığım şeylerin çoğuna burada rastladım ve yüzleştim. Bu büyü bozulmasın diye fazla uzatmak istemiyorum cümlelerimi. Kendinize rastlamak istiyorsanız bi göz atın derim. Yüreğiniz 'ermiş' mi bilemem ama yazar mesajını iyi v'ermiş.
Puan vermedi·158 syf.·
2022 32. kitabı
Bismillahirrahmanirrahim Halil cibran'ın okuduğum ilk kitabı Gerçekten başarılı bir yazar belli ki alimlerini okumuş onların görüş fikir ve iddialarını benimsemiş başarılı bir yazar diğer kitaplarını okumadım ama eminim ki diğer kitapları da bu kitaba benzer kalitede olduğunu düşünüyorum ve sizlere Bu kitabı tavsiye edebileceğimi söyleyebilirim şimdiden keyifli okumalar diliyorum
Ermiş
2021 13. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2021 11:16
Kitap bir şaheser, yazdıkları, öğütleri; düşünüldüğünde gerçek bir İsa veya Muhammet (as)’in de yansıtıldığı ihtimali güçleniyor. Kitapta verilen öğütler hayatın temelini oluşturan prensipleri içeriyor. “Çocuklara dair, Aşka dair “ Yalnız şöyle ki kitap 81. Sayfada bitiyor kalan kısmında yazarın hayatı anlatılıyor. Açıkçası bu kısım çok sıkıcı. Sağlıcaklaaaaa
2020 17. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2020 13:18
Kitap baştan sona kadar bir bilgi hazinesi. Hangi dine mensup olursanız olun, hepinize hitap edip aynı özde buluşturuyor. Bilgiye susamış olan arkadaşların, susuzluklarını gidermek için, bilgi deryası olan ermiş'e yelken açmalarını tavsiye ediyorum...
2020 16. kitabı
ERMİŞ - HALİL CİBRAN Halil CİBRAN lübnanlı bir yazar ressamdır. Lübnan'da doğmuştur, maddi durum nedeniyle ve babasının alkolik olmasından dolayı Amerika'ya gider ancak bir vatandaşlık belgesi almamıştır, annesinin kararıyla tekrar Lübnan'a döner ve eğitimini tamamlar, babasının ölümü kardeşlerinin ölümü derken bu tarihten iki yıl sonrasında tüberkolazdan vefat eder.  Bu kitap 20.yy'da en çok okunan ve paylaşılan bir kitaptır, bir başucu kitabı desem daha doğru bir cümle olacaktır. Kitabın bölümlerine baktığımda her bölümün sonunda dair kelimesini gördüğümde dini bir kitap okuyormuş gibi hissettim ki yazılan cümlelere de bakılırsa idol olarak bir Hz. Muhammed ve Hz. İsa gibi bir algı oluşturmuş insanlar arasında kitapta konuşan insanlara öğüt veren kişi. Ermiş kitaptaki ismiyle El Mustafa  ; gençlere, kadına, erkeğe, avukata , rahibe, anne babalara tavsiyelerde bulunmaktadır, genellikle yaşanılan hayatın kısa bir özeti diyebilirim. Aşktan evliliğe, dostluktan iyilik ve kötülüğe, mutluluktan acıya, güzellikten özgürlüğe dair hemen her konudan tavsiyeler bulunmaktadır. Öğüt verici bir kitaptır, yazarın her gittiği ülkede hemen göze çarpmasının  nedenini de açıklamaktadır.
2021 41. kitabı
"Günleriniz dertsiz, geceleriniz eksiksiz,hüzünsüz olduğunuz zaman değil, tam tersine bütün bunlar yaşamınızı kuşatmışken, çıplak ve tüm bağlardan kurtulmuş olarak hepsinin üzerine yükseldiğiniz zaman özgürsünüz gerçekten" diyor Cibran. Ne kadar güzel ifade etmiş. Bizse tam tersine dertlerimiz olduğunda tutsakmış gibi hissederiz. Yazarın bakış açısından bakabilmek ümidiyle...
2020 53. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2020 01:27
53,sayfadan itibaren kitap özetleniyor ve Halil cibran'ın hayatına kitap sonuna kadar yer veriliyor. Bence 53 sayfalık bir şaheser. Kitapta, neredeyse altını çizmediğiim, alıntı yapmadığım cümle kalmadı. Çook beğendim yazarın yüreğine sağlık.
2020 28. kitabı
Halil Cibran 'ın sevgi temali unlu kitabı Ermiş'e kalbimi bıraktım...Devamını okumayı sabırsızlıkla bekliyorum. İnsana insani anlatmaya çalışan, neyi yapıp yapmaması gerektiğini anlatan bir öğüt kitabı...

Halil CibranYazar · 93 kitap
Cibran, 1883 yılında Osmanlı İmparatorluğu kontrolündeki Cebel-i Lübnan Mutasarrıflığı'nda Maruni bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Ailesi ve kardeşleriyle 1895'de ABD'ye göç etti. Annesi terzi olarak çalışırken Boston şehrinde bir okula başladı. Cibran'ın yaratıcılığını fark eden öğretmeni Cibran'ı fotoğrafçı ve yayıncı F. Holland Day'le tanıştırdı. Gibran, Beyrut'taki Collège de la Sagesse'e kaydolmak için on beş yaşında ailesi tarafından memleketine geri gönderildi. 1904'te, Cibran'ın çizimleri ilk kez Boston'daki Day's stüdyosunda sergilendi ve Arapça ilk kitabı 1905'te New York'ta yayımlandı. Cibran, yeni tanıştığı hayırsever Mary Haskell'in mali yardımıyla 1908'den 1910'a kadar Paris'te sanat okudu. Oradayken, Jön Türk Devrimi'nden sonra Osmanlı İmparatorluğu'nda isyanı destekleyen Suriyeli siyasi düşünürlerle tanıştı; Gibran'ın aynı fikirleri ve aynı zamanda antiklerikalizmi dile getiren bazı yazıları, sonunda Osmanlı yetkilileri tarafından yasaklanacaktı. Eserleri ve düşünceleri dünya üzerinde geniş yankı uyandırdı. Şiirleri yirmiden fazla dile çevrilmiş olan Cibran aynı zamanda başarılı bir ressam idi. Resimlerinin bazıları günümüzde dünyanın birçok şehrinde sergilenmektedir. Yaşamının yaklaşık son yirmi yılını ABD'de geçiren yazar, ölümüne kadar kaldığı bu ülkede eserlerini İngilizce yazmıştır. Halil Cibran'ın en ünlü eserlerinden biri olan ve ilk kez 1923 yılında basılan Nebi adlı eseri, toplam 26 adet şiirden oluşan bir karma şiir denemeleri kitabıdır. El Mustafa adındaki bir kahinin 12 sene kaldığı Orphalese şehrinden ayrılıp evine gitmek üzereyken bir grup halk tarafından durdurulması ve ana kahraman ile halk arasında insanlık ve hayatın genel durumu hakkında geçen konuşmalar kitabın kendisini oluşturmaktadır. Cibran'ın bu kitapta El Mustafa isimli şahsa verdiği bu isimle peygamber Hz. Muhammed'i işaret ettiğini iddia edenler vardır. Fakat kitaptaki metinler çoğunlukla Matta'ya göre İncil'in 5. bölümünde yer alan İsa'nın Dağdaki Vaaz'ıyla içerik ve üslup açısından benzerlik ve paralellik gösterir. Yazarın İnsanoğlu İsa adlı kitabındaki çalışmalar da dikkate alınırsa El Mustafa'nın Meryemoğlu İsa Mesih olabileceği iddiaları daha da güç kazanmaktadır. Ermişin Bahçesi Halil Cibran'ın Ermiş kitabının devamı niteliğindedir. Türkçeye çevirisi R.Tanju Sirmen tarafından yapılmıştır. Yayın yılı 1999.