Emile Zola
Natüralizm akımının en önemli temsilcilerinden olan yazar, romanları için gerekli yaşam deneyimini zorluklar içinde geçen gençlik yıllarında kazandı. Zola, romancının olayları bir izleyici gibi kaydetmekle yetinmemesi, kişileri ve tutkularını bir dizi deneyden geçirirken, duygusal ve toplumsal olguları bir kimyacı gibi işlemesi gerektiğini savundu. Kuzey Fransa’da uzlaşmaya yanaşmayan maden işçilerinin grevini konu alan Germinal sadece Zola’nın değil, Fransız edebiyatının da en değerli eserleri arasında sayılmaktadır.
556 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1885

Grev ve Açlık
Emile Zola
, natüralist yazarlardan, hatta bu akımın öncülerinden demek doğru olur. Yahudi asıllı Dreyfus isimli yüzbaşıyı savunduğundan dolayı ülkesi Fransa yı terk edip, İngiltere de yaşamak zorunda kalmıştır. Daha sonra yaşamının ilerleyen senelerinde bu davadaki tutumun doğru bulunması ve davanın tersine dönmesi nedeniyle ülkesine tekrar
Fıtrat...
...yarın korkusuyla yaşamaya devam edip, alanını terk edememek, başkaldıramamak kişinin özgürlüğüne vurulan en derin ketlerden birisidir. İtaat bekliyorsan fakirleştir, kafalarına buyruk yaşamalarını istemiyorsan sadece ölmemeleri için yetecek kadar tayın ver... Yukarıdaki cümleyi kitap arasına işlerken henüz tam olarak neyle karşılaşacağımı
616 syf.
10/10 puan verdi
Hikayemiz toprağın en derinliklerinde, ellerinde kazmalar, yüzlerinde kömürün karası, gözlerinde yarının ışığı ve umuduyla yaşayanların hikayesi. Ellerindeki kazmaları karın tokluğuna durmadan sallayan kahramanlarımız gün geçtikçe düşen fiyatlardan dolayı artık karınlarını da doyuramaz olunca ufaktan bir isyan başlar. Diğerlerine göre biraz daha
GerminalEmile Zola · Can Yayınları · 201712,5bin okunma
Germinal!
Okuma grubumuz ile listelerimizde, Kasım klasiklerinde Germinal vardı. Benim ikinci okumam olan ve çok az kitapla kıyaslanabilecek bir eserdir Germinal, bilenler bilir. Lâtincede, tohum, tomurcuk, filiz anlamına gelir Germinal. Aynı zamanda Fransız Cumhuriyetçi Takvimi'nin 7. ayı anlamındadır. Yazarın, Germinal öncesinde Meyhane adlı kitabını
616 syf.
10/10 puan verdi
Yüzyıllar boyunca süregelmiş olan işçi haklarını savunma , sefaletten kurtulma , yeni bir dünya yaratma fikri kitabın ana konusu . Amaç herkesin yalnızca emeğiyle para kazanabildiği, sınıf ayrılıklarının kalktığı herkesin eşit olduğu mutlu mesut bir dünya . Fakat gerçek hayatta böyle bir şey nasıl imkansıza yakınsa romanda da aynı şekilde
GerminalEmile Zola · Can Yayınları · 201712,5bin okunma
10/10 puan verdi
İş… Emek… Dayanışma… Germinal “tohumların atıldığı yer” demekmiş. Bu kitapta direniş tohumlarının işçiler arasında günden güne nasıl atıldığını okuyoruz. Alın terinin mücadelesini okuyoruz. İnsani olmayan koşullarda çalışan maden işçilerinin, açlıktan ölme pahasına, alın terleriyle emekleriyle zengin ettikleri, doymak bilmeyen işverenleriyle girdikleri insanlık mücadelesini okuyoruz. İnsanca yaşayabilmek için girdikleri direniş mücadelesini okuyoruz. Patronlar servetlerine servet katsın diye, madende çalışmaktan başka çaresi olmayan işçilerin emeklerinin sömürülmesini, ölüme terk edilmelerini biz daha önce yaşadık. Ermenek’te, Soma’da, Amasra’da biz bu romanı okuduk. .
8/10 puan verdi
#spoiler # Kitap yorumları yaparken kitabın için de şu oldu bu oldu diye anlatamam ben .anlatmak istemem ...beni ilgilendiren kitabın bana ne hissettirdiği ve kattığıdır ...genel anlamda #spoiler#işaretini koyma sebebim saçma şikayet ihtimallerini ortadan kaldırmak içindir bunu da Bir vesile ile söylemiş olayım :) Bir dev romanı daha bitirip
9/10 puan verdi
İnsan umudunu yitirdi mi, yaşamanın da tadı kalmıyor!!!
“I–BAŞLANGIÇ: • Eserin Adı: Germinal • Yazarı: Emile Zola • Yayınevi / İlk Yayım Yılı: 1885 (Fransa) • Eserin Türü: Roman • Kısa Tanıtım: Germinal, 19. yüzyıl Fransa’sında kömür madencilerinin ağır yaşam koşullarını, sınıf mücadelesini ve işçi haklarını konu edinen güçlü bir toplumsal romandır. • Yazar ve Bağlam: Emile Zola (1840–1902), natüralist
10/10 puan verdi
Emile Zola kalemi harika, dili anlatımı o kadar hikayenin içine girip olaylara müdahil oluyorsunuz ki bir maden işçisi kadar acı çekip, üzülebiliyorsunuz. Bu kitap açlığın, yoksulluğun, kadın - erkek, yaşlı - genç demeden hepsi atalarından miras kalma bu işi canları pahasına yapmalarına rağmen karınlarını bile zor doyuran ailelerin hikayesi. Canlarını tehlikeye defalarca atmalarına rağmen yeri geldiğinde arkadaşlarını kurtarma pahasına bir dakika bile düşünmeden yeraltına inen insanların, kazançları az sayıları çok ailelerin dramı, tereyağlı ekmek yediklerinde kendilerini tok sayan, çocuklarına daha fazlasını verebilmek için tokum diyen ana babaların, emektar dedelerin hikayesi... Sonra aralarında biri çıkıyor, daha fazlası hakkımız karnımızı bile doyuramaz hale geldik diyor ve grev başlıyor, olaylar başlıyor, ölümler başlıyor... İşçi - İşveren arasındaki ayrımcılığı tüm hatlarıyla ortaya koyuyor yazarımız, ve o küçücük ayrıntı bambaşka pencereden bakmanızı sağlıyor bir anda gözleri doymayan, kazandıkça daha fazlasını isteyen ocak sahipleri, müdürler bu fakirlerin anlamadığı bir şey vardı, paraya sahip olmak her şey değildi, eşin sevgilinin, fütursuzca sevişmenin kıymetini bilmiyorlardı, varları yokları para kazanmaktı, oysa karınları toktu yatacak evleri de vardı daha ne istiyorlardı, işçileri anlamak çok zordu... 13 Mayıs Soma Faciası'nın yıldönümü ve bugünlerde bitirmiş olduğum bu kitap daha da burktu içimi... İyi okumalar dilerim.
#1001kitap~~~
Emile Zola nın Rougon - Macquartlar serisi 2.İmparatorluk Döneminde 1ailenin Doğal ve Toplumsal Tarihini 20 ciltlik 1dizide ele alıp romanlaştırmayı düşündüğü kendi deyişiyle "tutkuların kabarıp taşmasını ve kendini zevklere kaptıran çağımızın baş kaldırmasını simgeleyen" model 1ailenin tarihini canlandırmaya ve ayrıca soyaçekimin

Emile ZolaYazar · 56 kitap
Émile François Zola (2 Nisan 1840 – 29 Eylül 1902), Fransada natüralizm akımının öncüsü olan ünlü bir yazardır. Zolanın edebiyat dışındaki şöhreti ise, Dreyfus Davasında takındığı aydın tavrından kaynaklanmaktadır. 1897 yılında Fransız ordusunda Yahudi olması nedeniyle askeri yargının duyarsızlığına kurban giden yüzbaşı Dreyfus’u hükümetin bütün baskılarına rağmen savunan ve Fransa devlet başkanına hitaben “İtham Ediyorum” makalesini yayınlayan Zola, baskılardan dolayı Fransayı terkedip bir süre Londrada yaşamak zorunda kaldı. Çabaları sonucunda Dreyfus Davasının yeniden görülüp adaletin yerini bulması sonucu yurduna döndü. Émile Zola, 1902 sonbaharında,kaldığı otelin yatak odasında duman zehirlenmesinden öldü. “Nana”, “Germinal” ve “Meyhane” en tanınmış romanlarıdır.Tüm romanlarında,doğal ve gerçekçi bir tarzla,hayatın zorluklarından bahsedilir.Örneğin Nana adlı romanda yokluktan dolayı batağa sürüklenen bir genç kızın dramı,büyük bir gerçekçilik ve dramla anlatılır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.