Yazar Dedikoduları 2- Stephen King
Selamm! Bu günün konusu, Stephen King dedikoduları. Geçen hafta Tolkien'in destansı dünyasında gezindik (#290389578). Bu hafta ise, @Mercedeslikatil 'in isteği ile modern korku edebiyatının tartışmasız kralı Stephen King'in, yazdıklarından bile daha ilginç ve çoğu zaman daha karanlık olan gerçek hayat hikayesine odaklanıyoruz. 1. Korkunun Tohumları: Kaybolan Baba ve Silinen Travma King'in romanlarındaki dehşet, genellikle kendi çocukluk anılarından besleniyor ve bu anıların iki temel direği var: Babanın Mirası: Stephen henüz 2 yaşındayken, babası Donald Edwin King, "sigara almak için" evden çıktı ve bir daha geri dönmedi. Aile, babanın aslında başka bir kadınla kaçtığını düşündü. Yıllar sonra genç Stephen, babasının sandığında H.P. Lovecraft ve Edgar Allan Poe'nun korku hikâyeleriyle dolu defterler buldu. Bu keşif, King'in karanlık edebiyata ilk ve en önemli yönlendiricisi oldu. Babası onu terk etse de, ona kariyerinin tohumlarını bırakmıştı. Stephen King’in eserlerinde sıkça karşımıza çıkan “geri dönmeyen erkek figürü”, sadece edebi bir motif değil. King, çocukluğunda babasının kapıdan çıkıp bir daha dönmemesini, hayatı boyunca bilinçaltında “her an terk edilebilirim” korkusuyla taşıdığını ima eder. Hayranlar arasında dolaşan bir teoriye göre, King’in yarattığı kötücül varlıkların çoğu aslında bir canavardan çok, geri gelmeyen bir babanın boşluğudur. Pennywise bir palyaço değil, yoklukla beslenen bir hatıradır yorumu King fandomunda çok dolaşır. Unutulmuş Ölüm Kazası: King, çocukluğunun en travmatik anını hatırlamıyor. Dört yaşındayken en iyi arkadaşı, bir yük treninin çarpması sonucu öldü. Stephen bu kazaya bizzat tanıklık etmişti. Ancak travmanın boyutu o kadar büyüktü ki, zihni bu olayı tamamen sildi. King, tüm o çocukluk
Doktorumdan kitap tavsiyesi :))
Geçen gün kendi diş hekimime gittim (sonunda). İşte tedavi uyguluyor doktor iğne yaptı, beklemeye aldı. Bir baktım elinde kocaman bir kitap. Şöyle bin küsür sayfalık. Ama ismini göremiyorum. Neyse işte tedavi bitti biz çıktık ama aklım kitapta kaldı. Geldim eve bakıyorum ama kitabın kapak renginden de bulmak baya zor. Tabii bulamadım. Bir ara ansiklopedi felan mı dedim. Hatta doktor ya dişle ilgili olabilir diye düşündüm. On günlük evde tedavi süreci bu gün bitti ve yine doktora gittim. İşte girdim içeri gözüm kitabı arıyor içten içe de bitirmemiş olsun diye yalvarıyorum. Yine iğne yaptı ağzımda dolu yatıyorum öyle. Bir baktım ahanda karşı masanın üzerinde kitap. Acımı unuttum resmen. Doktor baktı kitapa bakıyorum gitti aldı kitabı geldi baş ucumda okuyor. Ama ben yine ismini göremiyorum. Yerimde kalkındım işte doktorun yan kısmından kitaba bakmaya çalışıyorum doktor anlamış olacak ki benim görebileceğim hizada durdu en son telefonla konuşmam lazım diyip diğer odaya geçti. Tabii ben durur muyum hemen kitabı incelemeye başladım. Stephen King'in O isimli kitabı. Zaten okuyacaklarımdaydı, iyice meraklandım. Al götür hediyem olsun dese anca bu kadar sevinirdim. Not: Kitap okuyan insanın hali de bir başka oluyor :)
2024 okuma raporları
Çok güzel okumalar yaptım yeni yazarlarla tanıştım. Yeni tarzda okudum. Çok yararlı memnun kaldığım bir yıl oldu. 2024 En Beğendiklerim : 📍 Tutunamayanlar 📍 Büyük Defter - Kanıt - Üçüncü Yalan 📍 O 📍 Mülksüzler 📍 Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca 📍 Varolmayanlar 📍 Her Temas İz Bırakır 📍 Belki Bir Gün Uçarız 📍 Dedem Beni Korkuttu Hikâyeleri 📍 Düz Dünyacılar 📍 Ölüm Hastalığı 📍 Afili Hafiye 📍 Uzaklıklar, Eski Denizler 📍 Saklı Bahçeler Haritası 📍 Pelerin
Okumaya çalıştığım ama zorlandığım kitaplardan biri: Buz Okurken tekrar okumak istediğim kitaplardan biri: O Okurken bitse de kurtulsam dediğim kitaplardan biri: Köşe Başında Suret Bulan Tek Kişilik Aşk Okuduktan sonra ben bunu tekrar okurum dediğim kitaplardan biri: Karekök Hayat

Ömer Cömert

@omerofkesindebiraz
Okumaya çalıştığım ama zorlandığım kitaplardan biri Vergilius'un Ölümü'dür. Okurken tekrar okumak istediğim kitaplardan biri Karamazov Kardeşler'dir. Okurken bitse de kurtulsam dediğim kitaplardan biri Gazap Üzümleri'dir. Okuduktan sonra ben bunu tekrar okurun dediğim kitaplardan biri Tatar Çölü'dür.
hiç bi yerden eksik kalamam hehe
okumayı istediğim yazarlar Tahereh Mafi nin Sonsuz İhtimaller Denizi ni okumuştum aman aman sevdiğim bi kitap olmadı pek benim tarzım değildi ama Bana Dokunma serisini çok merak ediyorum niye insanlar bu kadar övüyo acaba Stephen King nin O sunu o kadar merak ediyorum ki anlatamam. zamanında aşırı uygun bi fiyata bulmuştum ama saf olduğum için siparişi sonra alırım diye iptal etmiştim shdjfkfk şimdi uygun fiyatı bırak hiç bir sitede stoğu yok Brandon Sanderson ın kitaplarını aşırı merak ediyorum yine, sissoylu üçlemesini yakın zamanda okumak istiyorum baya Alexandra Bracken ın Karanlık Zihinler ini çok merak ediyorum (oyun:kaç kere çok merak ediyorum dedim) ama kitaplara bir türlü elim gitmiyor neyse devamını yazmaya aşırı üşendim öptüm aşkolar
Dilek yıldızına dilek yolladım;
O Kitabını okumak hayal mi olacak yani? Bir kitap hem fiyatı uçuk olup, hem bulunmaz olur mu? Okumak istiyorum, epub da olabilir, pdf de olabilir diyorum. O da yarım, tam yokmuş. Whatsapp durumundan paylaşım yaptım, doğum günü hediyem olsun diye, bir şarkı var ya hani; "Seni bana soranlar olmuş," aklıma onu getirdiler. Soranlar var, sadece soranlar. Yerini, yurdunu bilen yok. Çok mu şey istiyorum ben🥺 Kitap istiyorum. Bir de 1200 sayfalık kitabı kitaplığımda istiyorum. Acaba aya mı çıktı. Gayya kuyusuna mı indi? Üzülme gönlüm, ne demiş kitabın yazarı? "Başka bir evrende, en güzel halinle!" Tabii bunu kitapları için söylediğini de, kitabını bulamadığımda anlamış oldum. Vardır her şerde bir hayır demek ki😑 Edit: pdf bulundu, umarım kitabını da bulurum🙈
Kitap