Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Öyleyse yatağını değiştir!!! (Şimdi reklamlar)
Sabahları en çirkin halimleyimdir. İki bacağım da yorgunluktan bitkin, daha şimdiden hiçbir şey yapmak istemiyorum. Uykumu alamadığımdan mı acaba? İnsanların en zinde olduğu vaktin sabah olduğu da bir yalan. Sabahlar gridir. Her zaman öyledirler. En boş şeydir. Ben sabah yer yatağının içerisinde, her zaman karamsar olurum. Gerçekten berbat. Bir sürü çirkin pişmanlık... hepsi bir anda üşüşerek yüreğimi doldurur, ben de acıdan kıvranıveririm.
Sayfa 8
Kanadalı iki sosyal bilimlik bilimci 1978 yılında dört beş yaşlarındaki bir grup çocuğu iki gruba ayırmıştı. İlk gruba hiç reklam gösterilmemişti. İkinci gruba ise belli bir oyuncak için hazırlanmış iki reklam gösterilmişti. Sonra bu çocuklara bir seçim şansı sunulmuştu. Şöyle demişti: şimdi şu iki oğlan çocuğundan hangisiyle oynayacağınızı seçmeniz gerekiyor. Reklamlardaki oyuncağa sahip olan çocukla oynayabilirsiniz ama haberiniz olsun pek bir çocuk değil bu. Huysuz. Diğer çocuğun oyuncağı yok, ama çok iyi bir çocuk. Oyuncak reklamını görmüş çocukların çoğu oyuncağı olan kötü çocukla oynamayı tercih etmişti. Reklamı görmemiş olanların çoğu ise oyuncağı olmayan iyi çocukla oynamayı tercih etmişti. Başka bir değişle, reklamlar yüzünden daha iyi bir insani bağ yerine daha kötüsünü seçmişlerdi, asıl önemli olanın bir plastik parçası olduğunu düşünmeye sevk edilmiş oldukları için. İki yalnızca iki reklam buna yol açmıştı. Günümüzde herkes sıradan bir sabah vakti bundan çok daha fazla reklam mesajı görüyor.
Reklam
Kitapyurdu oylaması ve reklamlar hakkında
Sevgili Dostlar,
Kayıp Kelebeği Bulmak
Kayıp Kelebeği Bulmak
ile elde edilen geliri, çalıştığım hastanedeki çocuklara oyuncak almak için ayırmıştım. Şimdi, kitabım Kitapyurdu'nda bir oylamada yer alıyor. ( kitapyurdu.com/index.php?route...) Yarışmada kazanmak için diğer adaylar gibi reklam yapmak için bütçe ayırmam gerekiyor, bu da beni düşündürüyor. Çünkü her kuruşu hasta çocuklar için harcamak istiyorum. Yine de, yarışmayı kazanmak, kitabın daha fazla çocuğa ulaşmasına ve belki de onların yüzlerinde bir tebessüm oluşturması yardımcı olacak. İşte bu yüzden, siz sevgili dostlarımın fikirlerine ve önerilerine çok ihtiyacım var. Bu ikilemi nasıl çözebileceğim konusunda bana ışık tutabilirseniz çok mutlu olurum. Hepinize kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
Abdullah Özdemir
Abdullah Özdemir
Hicretsizlik
hazret-i ömer olsa ağzımı yüzümü dağıtırdı iftar sonrası çay ve sigaralardan hazret-i ali kale bile almazdı şu bitirme tezini bir evsizle çorba içecek kadar cesur olmadığım duyulsa ensar kız vermezdi medineli çocuklar tebessümler fırlatırdı nefsim kanayana dek tenimi ilk gazvede bırakıp kurtulmak belki bakışlarıma mescidin kumları bile fazla bir
hazret-i ömer olsa ağzımı yüzümü dağıtırdı iftar sonrası çay ve sigaralardan hazret-i ali kâle bile almazdı şu bitirme tezini bir evsizle çorba içecek kadar cesur olmadığım duyulsa ensar kız vermezdi medineli çocuklar tebessümler fırlatırdı kalbim kanayana dek tenimi ilk gazvede bırakıp kurtulmak belki bakışlarıma mescidin kumları bile fazla bir
556 syf.
·
Puan vermedi
Merhabalar herkese; Reklamcılık alanının kült kitaplarından biri olan "Şimdi Reklamlar" reklamcılık alanında eğitim gören tüm öğrencilerin okuması gereken ve başucu kitabı olmaya aday bir çalışma. Özellikle kitabın son bölümü olan "Reklam Nasıl Analiz Edilir?" bölümü hocamızın da derste okutmuş olduğu bir bölüm olması nedeniyle oldukça ilgimi çeken ve detaylı olarak ele alınan bir bölüm. Bu bölümde analiz edilen reklamlar özenle seçilmiş ve ayrıntılı olarak incelenmiştir. Sektörde yaptığımız işlerin aslında akademide yer alan isimlerini öğrenme ve farkına varma açısından da çok değerli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Keyifli okumalar.
Şimdi Reklamlar...
Şimdi Reklamlar...Müge Elden · İletişim Yayıncılık · 202111 okunma
Reklam
BU RİYAKAR HALİS Mİ?
Yalan dünya mavisin, Üzerinde kuşlar yabanidir. Şimdi beyhudelik bu ya, Kanatları yırtılmış, Dünyanın ar damarı çatlamış. Dağların eteğinden bir uzay, Bilmem öteki mertebeye.
Tek sorun, Noel'den sonraki birkaç ay içinde büyük düşüş yaşar. Müşteriler oyuncak bütçelerini harcamışlardır ve çocuklarının daha fazla oyuncak isteklerine karşı çıkarlar. kalırlar: Yoğun Oyuncak firmaları bir ikilemle sezonda satışları nasıl yüksek tutmalı ve takip eden aylarda oyuncak taleplerinin sağlıklı bir seviyede kalmasıni nasıl
Şimdi reklamlar
Hayatta başarılı olamadınız mı? Bize gelin ölümünüzü başaracaksınız.
Sayfa 93 - SelKitabı okudu
Eskiden 1000kitap isminin hakkını veren, sadece kitap incelemeleri yapılan alıntı paylaşılan hariga bi platformdu abi ne ara foto özelliği falan geldi, reklamlar çıkıp duruyo çok sinir bozucu. Reklamları bi nebze anlarım ama fotoğraf paylaşılması işi bozuyor ya, akışta sürekli alakasız şeyler görüyorum, 1k amacına uygun değil bile. Bunu söylemek istemezdim ama üzgünüm yani burası da bozmuş, eskiden yeni kitaplar keşfedebildiğim bi yerdi ama şimdi anca reklamı verilen kitapları gözümüze sokuyor uygulama...
Reklam
"Günümüz demokrasisi "tamamen ihtişam üzerine kuruludur", yani "medya tarafından çoğaltılan ve yaygın laştırılan, her türlü hayal gücünü aşan bir toplu alkışın ikna gücü". Agamben'in zannettiğinin tersine günümüzde medya politikadan arındırılmış, ilahiyattan arındırılmış bir şamata mekanında yaşıyor. Medya, eğer başarabiliyorsa, iktidarsız bir ihtişam yaratıyor. Bir iş olarak politika da her türlü iktidar ve ihtişam olmadan yürüyor. Görünebilmek için şamatanın medyatik suretine bürünüyor. Politik bir boşluk, içini oyarak onu tavır almayan, önemli hiçbir şey söylemeyen veya kurmayan, sadece iletilebilirliği ileten bir şamata politikası haline getiriyor. Şamata politikası, bir iletişimsel boşluk politikasıdır. Böylece Agamben'in iletisiz iletilebilirlik şeklindeki ütopik formülü, şamata kılığındaki iletişimin boş formülüne dönüşmektedir. İktidar ve ihtişam politik alanı çoktan terk etti ve sermayenin iç mekânına taşındı. Reklamlar liturjik methiye ilahilerinin kapitalist versiyonudur artık. Yeni ürünleri metheden yıldızlar, günümüzün melekleridir. Haşmeti öven kapitalist ilahilerdir. İhtişam, kendini yalnız sermayeye adamış iktidarların güzel yüzüdür. Sermayenin iktidarına gösterilen rızanın adı, şimdi tüketimdir."
Sayfa 70 - Metis YayıneviKitabı okudu
Kırk-elli yıl öncesine ait dergi ve gazete okumak... Kaygı veren şeyler artık kaygılandırmaz. Haberler artık tarih olmuştur. Son dakika haberleri tüm sıradışılığını yitirmiştir. Kâğıt sararmıştır, kuşe sayfalardan hafif bir nem kokusu gelir. Peki reklamlara ne olur? O günlerde bıkkınlıkla atladıklarımız şimdi yeni değer kazanır. Birdenbire reklamlar o zamanın gerçek tarihi olur. O zamanın giriş kapısı. En çabuk bozulan, küften kabuk bağlayan günlük hayata dair bir bellek. Bu arada 1939'da radyo satışları hızlı bir şekilde artmış. Savaşın medyası bu olacak. Radyodan duyurulacak, cephedeki askerler için kutlama konserleri yayınlanacak, tüm propoganda kısa ve uzun dalga halinde yapılacak, zaferler gümbür gümbür duyurulacak, geri çekilmeler ve kayıplar hakkında yine aynı dalgalarda susulacak, herkes ahşap kutunun etrafında kümelenecek. Tüm bunlar nereye gitti... Radyolara ve etrafındaki insanlara, dergilerin tüm o renkli eklerine ne oldu? Radyonun çocuk saati reklamındaki sarışın kız şimdi bir bakımevinde yaşlı bir kadındır ve muhtemelen adını bile hatırlamıyordur.
Sayfa 74 - Metis
Kırk-elli yıl öncesine ait dergi ve gazete okumak... Kaygı veren şeyler artık kaygılandırmaz. Haberler artık tarih olmuştur. Son dakika haberleri tüm sıradışılığını yitirmiştir. Kâğıt sararmıştır, kuşe sayfalardan hafif bir nem kokusu gelir. Peki reklamlara ne olur? O günlerde bakkınlıkla atladıklarımız şimdi yeni değer kazanır. Birdenbire reklamlar o zamanın gerçek tarihi olur. O zamanın giriş kapısı. En çabuk bozulan, küften kabuk bağlayan günlük hayata dair bir bellek. Reklamı yapılan nesneler tabii ki artık yoktur. Bu da aslında değerlerini artırır. Eğlenmiş, beyaz pantolon ve geniş siperli şapkalar giyip Pontiac sürmüş, Cinzano içmiş, Saint Tropez'de dolaşıp yok olmuş bir dünyaya ait bir his. Otuz yıl önce, 1939'da, yaklaşan savaşı beyzbol maçı misali canlı dinlemek için özel radyo indirimi kuyruğunda bekleyen aynı dünya... Bu arada 1939'da radyo satışları hızlı bir şekilde artmış. Savaşın medyası bu olacak. Radyodan duyurulacak, cephedeki askerler için kutlama konserleri yayınlanacak, tüm propaganda kısa ve uzun dalga halinde yapılacak, zaferler gümbür gümbür duyurulacak, geri çekilmeler ve kayıplar hakkında yine aynı dalgalarda susulacak, herkes ahşap kutunun etrafında kümelenecek. Tüm bunlar nereye gitti... Radyolara ve etrafındaki insanlara, dergilerin tüm o renkli eklerine ne oldu? Radyonun çocuk saati reklamlarındaki sarışın kız şimdi bir bakımevinde yaşlı bir kadındır ve muhtemelen adını bile hatırlamıyordur.
299 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.