Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
"Ama güzel kadınlar arasındaki soğuk savaş erkek gözlerinin ve sezgilerinin takip edemeyeceği kadar karmaşıktır."
Sayfa 779Kitabı okudu
Tarih, "Ama her fetihte fatihler de olmuştur; devletlerde her devrinde büyük insanlar çıkmıştır," diyor. İnsan aklı, gerçekten de fatihler her çıktığında savaşlar vardı yanıtını verir ama bu, savaşların nedeninin fatihler olduğunu, savaş yasalarının tek bir insanın kişisel eylemlerinde bulunabileceğini kanıtlamaz. Saatime bakıp akrebinin
Sayfa 320Kitabı okudu
Reklam
Diyanet gibi kurumlar, muhafazakâr ve İslâmcı akımlar ve ulemanın, yok edilmekten çok uzak bir şekilde, her ne kadar bir süre ona tabi olsalar da devletin bir parçası olmaya devam etmesi anlamına geldi. Devlet içindeki güçler dengesini bu gruplar lehine giderek artan oranda değiştiren şey Soğuk Savaş ile bağlantılı anti-komünist politikaların yanı sıra, 1980’lerden itibaren benimsenen neoliberal yeniden yapılandırma politikaları gibi olumsal olaylardı. Bunlar Diyanet dahil dini seferberliğin, din eğitiminin, vakıfların ve işadamı derneklerinin seferber edilmesinin arkasındaki yapının büyümesini sağladı. Diyanet devlet içinde ve dışındaki diğer fraksiyonlarla birlikte ya da koalisyon içinde İslâmcı seferberlik için daha uygun bir ortamın yaratılmasında kritik bir rol oynadı.
İç savaş bir dava değil, bir felakettir. Ne denli inanılmaz görünse de İngiltere ülkeyi terk ettikten bir yıl sonra, son savaşta ölenlerden daha çok İrlandalı ölmüştü.
Sayfa 31 - Jaguar kitap Çev: Yıldız Ersoy CanpolatKitabı okuyor
#arthurschopenhauer şöyle diyor; en kararlı ve umursamaz iyimseri hastanelere, kliniklere, ameliyathanelere, hapishanelere, işkence odalarına ve köle barınaklarına, savaş meydanlarına ve idam alanlarına görürsek, ıstırabın, soğuk bir merakın bakışlarını dışlayan, en karanlık meskenleriyle onu tanıştırsak ve en sonunda da Ugolino zindanlarında açlıktan ölen mahkumları görmesine izin versek, bu mümkün dünyaların en iyisinin nasıl bir yer olduğunu eninde sonunda kesinlikle anlardı... Peki bunların çoğunun sebebinin de insan olduğu düşünülünce, gerçekten de insan düşünüyor, #keşkehiçolmasaydık mı acaba?
Özellikle yoksul tarım toplumların­dan çıkan diğer Marksistler, çok farklı bir rota izleyerek, halkı seferber et­mek için milliyetçiliğin bazı versiyonlarından yararlanırken, komünizmi is­temeyerek de olsa geçmişin eski ataerkil kültürüne uyarladılar. 1930'ların ortalarında Stalin'in geliştirdiği komünizmin bu biçimi, bazı açılardan ko­münistlerin bir zamanlar isyan ettikleri hiyerarşik devletlere benzemeye baş­ladı. Soğuk Savaş gerginliği azaldıkça, sistem tarz olarak askeri yapısından giderek uzaklaşmaya başladı ve toplumsal refahla daha yakından ilgilenir ha­le geldi ama paternalizmi ve baskıcılığı sürdü. Gorbaçov'un reform yapmaya çalışıp sonunda yıktığı sistem buydu.
Sayfa 21
Reklam
Bir insana tavsiyeler
1. Utanç bir prangadır. Kendini azat et. 2. Yeteneklerin hakkında endişelenme. Sevme yeteneğin var. Bu yeter. 3. Diğer insanlara karşı nazik ol. Evrensel boyutta onlar sensin. 4. İnsanlığı teknoloji kurtarmayacak. İnsanlar kurtaracak. 5. Gül. Sana yakışıyor. 6. Meraklı ol. Her şeyi sorgula. Şimdinin gerçeği gelecekte bir hikaye olacak sadece. 7.
Sayfa 261Kitabı okudu
Çelişki,düşünce düzeninin kararsızlığı sayesinde ayakta durabilmesiydi.Yaşam için savaş her şeyi silip süpürüyordu.
Sayfa 164Kitabı okudu
Veba, savaş, açlık Ve ölum. Tom Waits'in tüm eserleri işte bunlardan bahsediyor. Însanlık kamçısı ve dünya savaşı, kronik kuraklık faciası ve genel dram1 bölgesel detayları ile hissetmek gerekir. Tom Waits, veba gibi kendini beşeri epidemilerde gösteren günlük acımasızlıklardan, teröre dönüşen sokaklardaki orman kanunlarndan ve soğuk geceleri tatmin edemeyen duygu özleminden bahsediyor. Ve o ölümden söz ediyor. Eğri büğrü bir mezarlık yokuşundaki utanç veren bir yaşam.
1950-1960 YILLARI ARASI. 1950'li yıllar. Tek parti iktidarından kurtulmanın sevinci yaşanırken kültür ve eğitimin başıboş bırakıldığı yıllar. Soğuk savaş yılları NATO'ya giriş ve ABD'ye tam bir teslimiyet. Türkçülerin ümitleri yine boşa çıkıyor, hayaller kırılıyor. Ekonomik kalkınma, yollar, fabrikalar... Fakat köylerden şehirlere
Reklam
"Bir kadını anlamak, bir şarabı tatmak gibidir Dünüyle, bugünüyle ve yarınıyla Sizde bıraktığı, bırakacağı tatları sevmek, Yeniden onu içebilmek arzusuyla yanıp tutuşmak gibidir...
ABD'nin Soğuk Savaş'tan sonra edindiği konum ve küresel tek süper güç olması, onun için İngilizcede mixed blessing olarak adlandırılan şeyi yansıtıyor, yani hem lütfü hem de laneti. Maddi manevi her varlığın sınırlarının belirlenmesine ihtiyacı vardır. Her iktidarın, ötekileri kendi taşkınlıklarından korumak için, aynı zamanda onu kendinden de korumak için bir karşı-iktidara ihtiyacı vardır.
Emperyalizm açısından, sosyalist propagandanın kitlelerin içine sızma ve onlara bulaşma olasılığı daha büyük bir tehdittir. Soğuk savaş döneminin çatışmaları sırasında bu zaten ciddi bir risktir, ama sıcak savaş durumunda, kanlı gerilla savaşının çürüttüğü sömürgeye ne olur? *
Sayfa 83 - Versus
Rusların Vietnam'ı
Temmuz 1979'da, Kabil iktidarı ele geçirmiş Afgan komünistlerin elindeyken ve gerek İslam gerek yerel gelenekler adına onlara karsı çıkmak için silahlı hareketler örgütlenmeye başlarken, Washington kod adı "Siklon" olan ve isyancıları etkin biçimde desteklemeyi amaçlayan gizli bir operasyonu yürürlüğe koymuştu. Bu karar alınmadan
Sayfa 122 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okudu
Amerika = Dünya barışının önünde bir engel
Soğuk savaş döneminde Amerika Birleşik Devletleri'ni müttefik ve "stratejik ortak" olarak gören Türkler, bugün pek çok Fransız, Hindistanlı yahut Endonezyalı gibi Amerika'yı dünya barışının önünde bir engel olarak görüyor.
Sayfa 163
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.