Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
cimriliğin ilacı...
Bil ki, cimriliğin sebebi mal ve para sevgisidir. Mal sevgisinin ise iki sebebi vardır. Birincisi; uzun emelle birlikte ancak mal ve parayla elde edilen birtakım zevkleri sevmektir. Çünkü insan bir gün sonra öleceğini bilse malını vermede cimrilik etmez. Çünkü bir günde pek az bir paraya ihtiyaç duyar. Eğer kısa emelli olmakla birlikte çocukları
Yaptığımız her şeyin bir sonucu vardır,gözlemlediğimiz her olay da bir sebepten kaynaklanır. Oysa Allah,zamanın dışındadır. Allah geçmişi ve geleceği birlikte görür.Geçmiş,şimdi,gelecek,hepsi birlikte ve tek. Ne demek bu? Allah için geçmiş gelecekten önce değildir, hepsi birliktedir. Allah zamanın içinde hareket etmez,ona dışarıdan bakar. Zaman yoksa önce ve sonra da yoktur. Önce ve sonra yoksa sebep ve sonuç da yoktur. Zamanın dışındaki bir varlığın yaptıklarının sebebi diye bir şey sorulamaz,çünkü...Çünkü zaman yoksa sebep yoktur.
Reklam
Umut etmekten başka bir meziyetim yok benim.
Ben ne zaman bir yola çıksam, bulutlar güneşimi kesti hep. Nasipsiz miyim şu hayatta, neyim anlamadım ki. Bir şey istiyorsun, umut ediyorsun, emek veriyorsun, seviyorsun, sadece seviyorsun, ‘şimdi tamamım, şimdi her şey tastamam’ diyorsun yine önüne bir şey çıkıyor. Tam doğruluyorsun, yine bir şey belini büküyor; ama vardır her şeyin bi sebebi, vardır mutlaka bir hayrı diyorsun ama yok. Anlayacağın şu hayatta umut etmekten başka bir meziyetim yok benim. Hıı.. Bir de inanmak…
4.cilt
849. Ebû Hüreyre radıyallâhu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Siz, iman etmedikçe cennete giremezsiniz; birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız. Yaptığınız zaman birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selâmı yayınız.”  Müslim, îmân 93. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Edeb
Konu hayattaki büyük şeyler olduğunda tesadüf diye bir şey yoktur. Her şeyin bir sebebi vardır.
Her şeyin bir yaratılış sebebi vardır.
"Allah hiçbir mahluku sebepsiz halk etmemiştir."
Sayfa 35 - Everest YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Dünyadaki her şeyin bir sebebi vardır. Her bitki bir hastalığı tedavi etmek için büyür. Ve her insan bir görevle yaratılmıştır.
Sahabeyi Kiram (r. anhüm).
Hazreti Ömer, bir gün Bilal-i Habeşî'yi (radıyallâhu anh) Mescid-i Nebevî'de oynarken görür ve ona "Peygamber mescidinde oynanır mı ey Bilal?" der. O da "Buranın sahibi var, istersen Resûlullah'a soralım," cevabını verir. Hazreti Ömer celådet sahibidir, gözünü budaktan sakınmaz ama hak söz karşısında da ısrar etmez. Söz doğrudur. Oranın sahibi vardır, İki Cihan Serveri'nin mescididir. Hz. Peygamber'e gidip durumu arz ederler. Hz. Ömer, "Yâ Resûlullah, Bilal mescidin huşusunu bozuyor," der. Peygam- berimiz de Bilål-i Habeşî'ye sorar: "Ya Bilal, böyle neşeli olmanın sebebi nedir?" Şu cevabı arz eder kendisi: "Hidayetin anahtarını Hak Teâlâ sana vermedi. Her şeyin en iyisini ve kıymetli olanını sana verdi; bütün yaratılmışlar içinde en üstün seni yarattı ama dilediğini imana getirme yetkisini vermedi. Bu yüzden oynuyorum. Ya Resulallah eğer verseydi komşuların, akrabaların, yakınların dururken bana hidayet sırası gelmezdi. Hem siyahiyim hem köleyim hem Habeşistanlıyım; arzu etsen dahi beni bulamazdın, ömrün buna yetmezdi. Cenâb-ı Hak dilediğine nasip ediyor, bana nasip etti, o sevinçle oynuyorum," dediğinde "Bilal haklı, oynasın," buyurmuşlardı Peygamberimiz
Eflatun, sofistlerin "Her şeyin ölçüsü insandır" ilkesinin aksine "Her şeyin ölçüsü Tanrıdır." diyerek işe başlamakta ve bu görüşü üzerine bütün bir felsefe, ahlak, ve siyaset sistemini kurduktan sonra, bu sistemin temeline de dini yerleştirmektedir. Çünkü, kurmak istediği yeni toplum düzeninin dinsiz yaşayamayacağına
Palet yayınevi
"Çoğumuzun hayatında, her şeyin sadece tek bir sebebi vardır. Tek bir yoksunluk, tek bir acı taksim edilir ruhumuzun her zerresine. Başka zamanlarda, başka şekillerde, başka suretlerde... Kalbimizdeki bütün yalnızlıklar, yanlışlıklar, yarımlıklar, hep onun eseri; biz, hep onun esiri.."
Reklam
"Her şeyin bir sebebi var. Her şey bir harita gibi serilir. Okumak zorunda değilsin. Sadece birkaç yol olduğunu bil yeter. Hangilerinden yürüyeceğini sadece sen seçebilirsin. Bazen farklı yollardan gitsen bile aynı yere ulaşırsın. Bazılarının benzer veya benzer olmayan sonuçları vardır, nereden döndüğüne bağlıdır."
Sayfa 200Kitabı okudu
Ancak nasıl ki, bir şeyi görememenin birbirine zıt iki sebebi vardır. Bunlardan birisi ışığın azlığı, diğeri de onun çokluğudur. Tıpkı bunun gibi, bir şeyi bilememenin de birbirine zıt iki sebebi vardır. Bu sebeplerden birisi, o şeyin gizli olması, delil ve şahidlerinin bulunmaması, diğeri ise onun çok açık olması ve her şeyin ona delil ve şahid durumunda bulunmasıdır. Çoğu insanların varlığı çok açık olan ALLAH Teâlâ'yı bilememeleri bu ikinci sebeptendir. Çünkü zerrelerden güneşlere kadar küçük büyük, yakın uzak bütün varlıklar O'nu gösterirler. Böylece, O'nun varlığı, tıpkı sonsuz şiddette olan bir ışığın altındaki bir şey gibidir. Çıplak ve zayıf gözler bu şeyi, çok açık olmasından dolayı görmedikleri gibi, ilim ve 2826 marifetle takviye edilmeyen zayıf akıl ar da bu durumda olan ALLAH Teâlâ’nın varlığını algılamaktan âciz kalırlar.
"Yaşadığımız her şeyin bir sebebi, bir amacı vardır."
813 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.