merhaba!! yazarın büyük bir hayranı olarak bu iletiyi marissa meyer okumaya başlayanlar ya da başlamış ve devam etmek isteyenler için bir rehber amaçlı hazırladım. kronolojik değil, tamamen rastgele bir sırayla yazarın çıkmış ve çıkacak olan kitaplarından kısa kısa bahsedeceğim.
öncelikle seriler:
✯ Ay Günlükleri (The Lunar Chronicles) ― 6 kitap.
1. Cinder
2. Scarlet
3. Cress
3.5. Levana (üçüncü kitabı bitirdikten sonra, dördüncü kitaba başlamadan önce okunması gereken novella. serinin ana kötüsü levana blackburn'ün geçmişini konu alıyor.)
4. Winter (final kitabı)
4.5. Uzak Yıldızlar (seride bahsi geçen ancak uzun uzun anlatılmayan olayların daha detaylı anlatıldığı novella. son birkaç bölümdeyse karakterlerin winter'dan sonraki yaşantılarını okuyoruz.)
tür: fantastik-bilim kurgu
✯ Wires and Nerve (Ay Günlükleri yan seri, çizgi roman) ― 2 kitap.
winter ile uzak yıldızlar'ın son bölümleri arasındaki süreçte yaşananları konu alıyor. olayları çoğunlukla ana serideki yan karakter olan iko'nun gözünden okuyoruz.
1. Wires and Nerve: Volume 1
2. Wires and Nerve: Volume 2tür: fantastik-bilim kurgu
✯ Muhalifler (Renegades) ― üç kitap.
1. Muhalifler
2. Düşmanlar
3. Süpernovatür: fantastik-bilim kurgu
✯ Gilded (Gilded) ― iki kitap.
1. Gilded
Kargom sonunda geldi ama hiç mutlu değilim şu an 😓
Muhaliflerin sadece ciltli baskısı olduğunu sandığımdan Düşmanlar 'da cilt durumu belli değil diye onu da ciltli sanıp aldım, şimdi bir bakarım karton kapak 😭 hayır fiyatı da normale göre çok ucuzdu oradan anlamam gerekirdi nasıl böyle bir hata yaptım bilmiyorum, mecbur rafımda düzgün durmayacaklar 😓
Neyse aldığım kitaplar;
MuhaliflerDüşmanlarSüpernovaKalpsizHainin Mührü 2Vatan Yahut Silistre
Bir de hediye olarak Hepyek diye bir şey göndermişler. Eylül ayı marissa meyer ayı olacak gibi duruyor gurur ve önyargıyı bitirp hemen birine başlamayı düşünüyorum 🧘🏻♀️
Bu ay beklediğimden de fazla kitap okudum bazı kitapları yarım bırakmak durumunda kaldım ve onlarda da bayağı bir okudum, o yüzden rekorumu kırıldığımı düşünüyorum bu ay. Beklediğimden de fazla, güzel kitaplar okudum o yüzden birden fazla favorim olabilir.
Sonsuz Yeminler çok beğenmedim açıkçası ilk kitap daha güzeldi, sonu daha başka bir şekilde bitseydi daha çok severdim.
Vahşi kesinlikle çok güzeldi ve ayın favorilerinden biri Victoria Schwab (V.E. Schwab) en sevdiğim yazarlardan biri oldu artık.
Kuşların ve Yılanların Şarkısı ana seriden bile daha güzeldi bence, çok çok sevdim.
Açlık Oyunları kesinlikle kötü değildi ama benim pek beklentilerimi karşılamadı
Ateşi Yakalamak bu kitaptaki en iyi şey yeni gelen karakterlerin güzelliği
Alaycı Kuş başları oldukça sıkıcıydı, sonlara doğru tempo attı her şey çok hızlıca oldu bir an kafamı kaldırıp noluyor? oldum bi
Hasatta Gündoğumu Haymitch'in gençliğinden daha azı beklenmezdi, ana seriden daha güzeldi bence yine.
İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi bu kitaba çok aniden başladım ve çok sevdim uzun zaman sonra polisiye okumak iyi geldi.
Muhalifler marissa meyer'dan daha azı beklenmezdi, kraliçe yine harika bir iş çıkarmış beklentimin üstündeydi.
Ayın favorileri: Kuşların ve Yılanların ŞarkısıHasatta GündoğumuVahşiMuhaliflerİyi Bir Kızın Cinayet Rehberi oldu bu kadar favorim olması beni de çok şaşırttı yılın başından beri vermediğim tüm on puanları bu aya saklamışım ama pişman değilim, on puan verince o kitabı okumama değdiğini hissediyorum ve pişman olmuyorum.
Bu kadar kitaba rağmen listenin yarısını falan pdf olarak okumuş olduğum için kitap okumuş gibi hissetmiyorum ama 😔
Şimdi gelelim eylül ayında okumak istediklerim;