Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Kocaman bir yanlışı yaşadıktan sonra, yola çıktığı nokta neresiyse, oraya dönmüştü işte… Kafasının içinde bir yığın yeni soruyla.
144 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Ergenliğin başında olan çocuklarımla evde başladığım kitabımı ergenliğin zirvelerinde olan öğrencilerimle dolu okulumda bitirdim. Tam ebeveyn olarak zorlandığımız süreçte iyiki okudum dediğim bir kitap oldu. Yaşadığımız olayların problem olup olmadığını tespit etmemi sağladı ve özellikle verdiği örnekler çok tanıdık ve çözüm yolları sunması çok işime yarayacak. Öğüt vermiyor doğrudan örnek üzerinden ve nokta atışı yaşadığınız durumlara değiniyor. Yaşadığımız diyalogların bile bire bir olmasına diyecek sözüm yok. Özellikle sınav dönemleri konusunda çok faydalı olacağını düşünüyorum. Ergenlikte karşılaşacağımız durumları sınav, sosyal medya, cinsel kimlik gibi kategorize ederek ele alması harika Her başlıktan sonra bazen tablo ile bazen doğrudan gerekli davranış türü yazıyor Kısaca bu kitap bir harika, ergenlerle muhatap olan herkes okumalı
Ergen Halleri
Ergen HalleriSebla Gökçe · Doğan Kitap · 20236 okunma
Reklam
biri bana söylesin iki nokta arası uzaklık birimi olarak ne zamandır biz kullanılıyoruz
tadı hiç bitmez de o da ayrı güzel bir ince nokta
iç huzur diyorum dinginlik diyorum İslam diyorum huzur diyorum tadını vardınmı değme keyfime diyorum
138 syf.
10/10 puan verdi
Rahmet ayında okuduğum, insanı sarıp sarmalayan sıcacık bir kitaptı. Samimiyet kokan, her sayfasında insanı kucaklayan akıllarda iz bırakan bir kitap. Yazarımız diyor ki;” Şu ezeli hakikat yine tecelli ediyor: başımıza ne geliyorsa cahilliğimizden geliyor, bize lütfedip bir kitap gönderen yaratıcıyı hakkıyla dinlememekten O’na kulak vermemekten geliyor! O’nu hakkıyla dinleseydik, hiç başkalarını dinlemeye ihtiyacımız mı kalırdı?” İşte bu yüzden okuyup anlayacağız. Hayatımızın her safhasında Kur’an’ı Kerim’e başvuracağız. Efendimiz’in sünnetlerine tutunacağız. Sadece Ramazan ayında değil, sonraki zamanlarda da alıp okunacak bir kitap. Yazarın tespitlerini, nokta atışlarını okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Ramazan Biraz Da Annedir
Ramazan Biraz Da AnnedirDursun Ali Tökel · Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları · 202310 okunma
Politikada, esen havaya göre hareket etmek gerekir­di. Fikirler çatışmasında küçük bir nokta, düşmana öldürü­cü bir darbe indirmeye yeterdi bazen.
Reklam
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Nereden Nereye
Kitaba başladığımda ve kitabı bitirdiğimde aynı duygu var idi.. Bu ülke bu halden günümüze nasıl böyle değişebilmiş.. O kadar kötü şartlar diyemeyeceğim.. Zira ortada şart dahi yok.. Sefalet desen değil.. Başka bir şey yaşanmış 19.yy'da bu topraklarda.. İntihar etmeye bile parası yetmeyen insanlar tanıyacaksınız.. Parasızlıktan eşini ve çocuğunu öldürenleri okuyunca, bunlara inanamayacaksınız.. Haşereler arasında yaşarken açlıktan öleni dahi görünce bir kere daha yamulacaksınız.. Öyle bir sefalet yani.. Ama işte bu durumdan günümüze gelinen nokta.. Ben bu kısma odaklanmak istiyorum.. Neden bizim ülkemiz de diyorum.. İnsan haklarında.. İşçi haklarında.. Kadın haklarında.. Diyorum ve sıkışıyorum bu düşünceler arasında..
Uçurum İnsanları
Uçurum İnsanlarıJack London · İletişim Yayınları · 20213,533 okunma
çocukluk, ergenlik ve yetişkinlik dönemlerin olmayacaktı. büyüyen bir zihinden ve onu saran etten ibaret kalacaktın. sadece bir insandan doğmuş olmaktan dolayı senden beklenen görevlerin hiçbirini yerine getiremeyecek ve sana sunulmuş hiçbir haktan yararlanamayacaktın. çünkü kurallara odaklanmış olacaktın. diğer çocuklar saklambaç oynarken, sen
“Her birimizin içinde, gelişmemize katkıda bulunan deneyimleri yaşadığımız kuytu bir nokta vardır.”
pürdikkat çalışma meselesine ister nörobilimin, ister psikolojinin, isterse de idealar dünyasından seslenen felsefi perspektifinden yaklaşın, tüm bu disiplinlerin dönüp dolaşıp varacağı nokta, derinleşme ile anlam arasındaki bağlantı olacaktır. bir şekilde türümüz derine indikçe gelişen, yüzeyde kaldıkça yolunu şaşıran bir canlıya evrilmiş sanki. buna 'homo sapiens deepensis' adını verebiliriz.
Reklam
Yunan alfabesi Girit hiyeroglif (resimyazı) yazısının basitleştirilmiş ve yalınlaştırılmış halidir. Bilim adamlarının üzerinde genelde uzlaştıkları nokta, yazılı ilk alfabenin MÖ 18. yüzyılda, Girit egemenliği ve nüfuzu altındaki Mısır'da geliştirilmiş olduğu şeklindedir.
Say yayınlarıKitabı okuyor
Adının geçtiği cümlelere nokta koyamıyorum. Uzadıkça uzuyor...
Noktalama
ben nezaman attım şiirden noktalamayı? yanılmışım sevgilim, ara sıra nokta şart ben seni seviyorum - nokta ben seni çok seviyorum - ünlem ben seni çok çok seviyorum - ünlem üç nokta ağaçlar çiçeklendi - nokta kuşlar sevişiyorlar - ünlem üçüncü dünya savaşı - azıcık soru bu çocuk birgün büyür - nokta bu çocuk birgün şu kadar olur - ünlem "siyaset felakettir" mi demiş? - soru ünlem beş nokta belli ki siyasetten hiç anlamıyor siyasetten azıcık anlasaydı - virgül buralarda yatmazdı - virgül koca koca köşklerde otururdu - virgül bilmemnesiyle fındık kırardı - nokta evet evet en iyisi aşk şiiri düşünmek
Sayfa 171
Belki de insanları bir araya getirmenin gerçekten de tek yolu savaşmaktan ve acıdan geçiyordu. Karşı karşıya gelmekten ve rekabetten. Belki de asıl önemli nokta bir şeylerden sonra hayatta kalmaktı.
Sayfa 115 - LucyKitabı okuyor
Daha uzun ya da kısa süre mutlu yaşanmaz. Mutlu olunur! Bir nokta! Ve ölüm de hiçbir şeyi engellemez - o da bir mutluluk kazasıdır bu durumda.
Sayfa 138
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.