2025 Okuma Listemi özenle ve büyük emekle hazırladım. 🥳 Kitaplarımı görmek için devamı şeklinde ilerleyebilirsiniz. ❤️ Kitaplar; 1-)Miras- Vigdis Hjorth ✅ 8.1/10 2-)Eğitim Üzerine-John Locke ✅ 7.9/10 3-)Romantik Hareket-Alain de Botton ✅ 4-)Kozmik Bağlantı-Carl Sagan ✅ 5-) Faydacılık-William James ✅ 6-)Uygarlığın Kökeni Sümerliler 7-)Beden-Emek-Tarih 8-) Seks Neden Keyiflidir?✅ 9-)Bu Ülke 10-) Tam Ekran✅ 11-)Köpek Gibi Büyütülmüş Çocuk ✅ 9/10 12-)Aradığın Şey Kütüphanede Saklı ✅ 7/10 13-)Demir Çağı 14-)Kız ✅ 15-)Kurşunların da rengi var ✅ 9/10 16-) Taşların Anlattığı ✅ 17-)Körlük✅ 18-) Onca Yoksulluk Varken ✅ 7/10 19-)Devlet 20-) Küçük Ağaç’ın Eğitimi ✅ 9.9/10 21-) Benliğini Arayan Çocuk✅ 22-)Matmazel Norilya’nın Koltuğu 23-) Yalnızız 24-)Bir Tereddütün Romanı 25-)Ömer’in Çocukluğu ✅ 26-) Türk’ün Ateşle İmtihanı✅ 27-)Ve Dağlar Yankılandı 28-)İlyada 29-)Odysseia 30-)Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç 31-)Mürebbiye 32-)Efsuncu Baba 33-)Mai ve Siyah 34-)Kırık Hayatlar 35-) Ayaşlı ve Kiracıları 36-) Vadideki Zambak ✅ 37-)Büyük Umutlar 38-)Cehenneme Övgü 39-)Olasılıksız 40-)Çocukluğum 41-) Saç Örgüsü-Laetitia Colombani ✅ 42-) Deliliğe Övgü- Erasmus ✅ 43-) Doğum Lekesi-Nathaniel Hawthorne✅ 44-) İnsanın Anlama Yetisi Üzerine Bir Soruşturma-David Hume ✅ 45-) Refet-Fatma Aliye 46-) Zacharius Usta- Jules Verne 47-) Bitmeyen Kavga-John Steinbeck 48-) Uçurtmayı Vurmasınlar- Feride Çiçekoğlu ✅ 8.8/10 49-) Yitik Masumiyet- Somaly Mam✅ 50-) Asılacak Kadın-Pınar Kür ✅ 51-) Henüz 17 Yaşında ✅ 52-) Dilin Afetleri✅ 53-)Kuran Yolu 3-4-5 tefsir ✅ 54-)Tembellik Hakkı✅ 55-)Hasta Toplumlar 56-)Öğrenmeyi Öğrenmek 57-)Psikanalizin Tarihi ✅ 58-)Risk Toplumu 59-)Aydınlanma Felsefesi 60-)Yol Ayrımındaki Türkiye 61-) Gençlerle Başbaşa 62-) Zorunlu Eğitime Hayır 63-)Kadın Hapishanesindeki Anılarım 64-)İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyon 65-)Ekmek Kavgası 66-)Tüketim Köleliği 67-)Eşitsizliğin Bedeli 2025 listesinden bağımsız ekstra okuduklarım: 1-) İslamiyet Öncesi Türkler- Ahmet Taşağıl ✅ 10/10 2-) Aşka Dair- Stendhal ✅ 7.7/10 3-) Veda Etmiyorum- Han Kang ✅ 6.5/10 4-) Bilimler ve Sanatlar Üstüne Söylev-J.J.Rousseau ✅ 5-) Zincire Vurulmuş Prometheus-Aiskhylos✅ 6-) Milli Mücadele Tarihi- Halil İnalcık ✅ 7-) Ortadoğu- Bernard Lewis ✅ 8-) Çiçekler Üşümesin- Nurullah Genç ✅ 9-) Yalnız Gezerin Düşlemleri- J.J.Rousseau ✅ 10-) Dünya Tarihi 1. Cilt- Susan Wise Bauer ✅ 11-) Dakikalar İçinde Dünya Tarihi ✅ 12-) İnsan Neyle Yaşar? ✅ 13-) Bir Annenin Anıları ✅ 14-) Dünya Tarihi 2. Cilt- Susan Wise Bauer ✅ 15-) Dünya Tarihi 3. Cilt-Susan Wise Bauer ✅ 16-) Kör Baykuş ✅ 17-) Dünya Tarihi 4. Cilt- Susan Wise Bauer✅ 18-) Antik Dünyayı Şekillendiren Kentler ✅ 19-) Soneler- W. Shakespeare ✅ 20-) Macbeth- W.Shakespeare ✅ 21-) Cahil Filozof- Voltaire ✅ 22-) İkinci Katil - Utku Balkan Ağadangil ✅ 23-) Aşk ve Anlatı Şiirleri- William Shakespeare ✅ 24-) Tarih Notları- Bernard Lewis ✅ 25-) Nah Kalkınırız- Aziz Nesin ✅ 26-) El Kızı- Orhan Kemal ✅ 27-) Monte Cristo Kontu 2li cilt - Alexandre Dumas- ✅ 28-) Çocuk Psikolojisi- Haluk Yavuzer ✅ 28-) Eksik Şiir- Sezen Aksu ✅ 29-) Keşke Hiç Doğmasaydık- David Benatar✅ 30-) Yalnızlığın Biyografisi-Fay Bound Alberti✅ 31-) İran Tarihi Coğrafyası- V.V Barthold ✅ 32-) Kadim Türkler-Ahmet Taşağıl ✅ 33-) Aşkın Emeği Boşuna - William Shakespeare ✅ 34-) Hafız Divanı - Şirazi ✅ 35-) Dünyayı Değiştiren Kadınlar- Norgard Kohlhagen 36-) Devlet-i Aliyye 1. Cilt -Halil İnalcık ✅ 37-) Nasıl Hoşunuza Giderse- William Shakespeare ✅ 38-) Kürklü Venüs ✅ 39-) Annem Öldü Mü? ✅ 40-) Adamı Zorla Deli Ederler ✅ 41-) Kısa Mısır Tarihi ✅ 42-) Catullus- Bütün Şiirleri ✅ 43-) Kısa Yunanistan Tarihi ✅ 44-) Çek Şarabı Sev Güzeli ✅ 45-) Dakikalar İçinde Türk Mitolojisi ✅ 46-) Biz Adam Olmayız ✅ 47-) Bütün Kadınların Kafası Karışıktır✅ 48-) Henry ve June ✅ 49-) Çöplük ✅ 50-) O’nun Hikayesi ✅ 51-) Demografik İşgal ✅ 52-) Kimi sevsem sensin ✅ 53-) Mısır Mitolojisi- müller ✅ 54-) Az şekerli ✅ 55-) Devleti Aliyye 2. Cilt ✅ 56-) Anna karanina ✅ 57-) Bekle Beni✅ 58-) Ahmet Muhip Dıranas- şiirler ✅ 59-) Dağınık Zihinler ✅ 60-) çiçeklenmeler ✅ 61-)Kutsal Dolar ✅ 62-) coğrafya mahkumları dünyanın kaderini değiştiren devletler ✅ 63-) Seviyordum sizi ✅ 64-) Var olan annenin yokluğu ✅ 65-) Sıradan Bir Gün Tuhaf Bir adam ✅ 66-) İnsan Cinselliğinin Evrimi ✅ 67-) kabuk ✅ 68-) Kısa Kıbrıs Tarihi ✅ 69-) Bir Kadının Sex Günlüğü ✅ 70-) Bul Beni ✅ 71-) Sosyal Çürüme ✅ 72-) Leziz Kadavralar ✅ 73-) Nemfoman ✅ 74-) Yatak Odasında Felsefe ✅ 75-) Sex olmayınca ✅ 76-) Damızlık Kızın Öyküsü✅ 77-) Kısa Japonya Tarihi ✅ 78-) Kekeme Çocuklar Korosu ✅ 79-) Prozac Toplumu ✅ 80-) Sarı Şey ✅ 81-) Olduğu Kadar ✅ 82-)Emanet Çocuk ✅ 83-) Bir kadının kavgaları ve dönüşümleri ✅ 84-) Akışkan Modernite ✅ 85-) A’dan Z’ye Psikoloji MirasMiras = Babası tarafından 5-7 yaşlarında cinsel tacize uğrayan yazarın başından geçenleri, babası öldükten sonra ortaya çıkan miras meselesi üzerinden anlatıyor.Konusu ilgimi çekti ve öneri üzerine de olunca okumak istedim. Eğitim ÜzerineEğitim Üzerine = Başarılı bir insan yetiştirmek için eğitimde uyulması gereken teorik ve pratik ilkelerin neler olması gerektiği konusunda düşüncelerini açıklamış. Romantik HareketRomantik Hareket = Erkek-kadın ilişkilerindeki davranışların sebeplerini anlatıyor. Sanat ve aşkın doğasına ilişkin düşüncelerini paylaşıyor. Bunu da öneri üzerine ekledim. Kozmik BağlantıKozmik Bağlantı = İnsan evren ilişkileri. Astronomiye ilgisi olanlar için.. FaydacılıkFaydacılık = Pragmatizmin temel prensiplerini, tarihsel arka planını ve felsefi önemini detaylı bir şekilde inceler. Uygarlığın Kökeni Sumerliler - 1Uygarlığın Kökeni Sumerliler - 1 1. Cilt: Sümerlilerin evren ve insanın oluşumunu, inanışlarını, savaşlarla nasıl yıkılıp yakıldıklarını anlatıyor. 2.cilt: Sümerlilerin günlük yaşamlarıyla ilgili tarih, ekonomik, sanat özellikleri gibi.. Beden Emek TarihBeden Emek Tarih = Cinsel yönelimle ilgili biyolojist yaklaşımların ve cinsiyet/toplumsal cinsiyet ikiliğiyle ilgili inşacı teorilerin çıkmazlarını ortaya koyuyor. Seks Neden Keyiflidir?Seks Neden Keyiflidir? : İnsanların cinsel davranışlarını, soyuna en yakın diğer hayvan türlerinden bile farklı kılan evrimsel güçleri, esprili bir dille anlatıyor ve insan olarak kendimize daha geniş bir perspektiften bakabilmemizi sağlıyor. Bu ÜlkeBu Ülke = Doğu-Batı sorunu yanında, sol-sağ kutuplaşmasına ve kalıplaşmasına ilişkin önemli tespit ve aforizmalarını da içeriyor. Tam EkranTam Ekran = Sanal dünyanın günümüz yaşantısına, politikasına, ekonomisine ne yönde etki ettiğini artık Türk okuruna da yabancı olmayan biçimiyle irdeliyor. Köpek Gibi Büyütülmüş ÇocukKöpek Gibi Büyütülmüş Çocuk = Farklı vakalar ve travmalardan bahseden bir kitap almıştım kitaplığımda duruyordu bunu da ekledim. Aradığın Şey Kütüphanede SaklıAradığın Şey Kütüphanede Saklı =Konusu biraz hyunam dong kitabevine benziyor. Dikkatimi çekti hemen ekledim. Demir ÇağıDemir Çağı = Kanserden ölmek üzere olan kadının Güney Afrika’dan Amerika’ya yerleşmesini anlatıyor. Güney Afrika ırkçılığına ilişkin çarpıcı bir roman. KızKız = Nijeryalı cihatçılar tarafından kaçırılıp korkunç tacizlere maruz kaldıktan sonra oradan kurtulmayı başaran ve inatçı bir ısrarla parçalanmış hayatını yeniden kurmaya başlayan genç bir kadının iç dünyasını anlatıyor. Kurşunların da Rengi VarKurşunların da Rengi Var = Bosnalı çocuklarımızın hikayesini anlatıyor. Taşların AnlattığıTaşların Anlattığı = Engelli çocuğun dünyaya gelmesiyle ailenin dinamiklerinin nasıl değiştiğini anlatan bir roman. KörlükKörlük = Körlüğün salgın gibi yayıldığı toplumda ahlaki değerlerin çökmesinden bahsediyor. Jose Saramago’yu hiç okumadım. Serinin ilk kitabı olan Körlük ile başlamak istedim. Onca Yoksulluk VarkenOnca Yoksulluk Varken = Filmini izlemiştim kitabını da gördüm eklemek istedim. küçük yaşta kimsesiz kalan ve hayata meydan okuyan çocuğun hikayesi. DevletDevlet = Platon’un düşlediği devlet modelini anlatıyor. Okumayı en çok istediklerimden ve geç kaldıklarımdan.. Küçük Ağaç'ın EğitimiKüçük Ağaç'ın Eğitimi Evrensel dostluk ve barışın hikâyesi. En çok da kitle iletişim araçlarının kölesi olanlar, yaratıcılığı körelten eğitimi sorgulamak isteyenler için.. Benliğini Arayan ÇocukBenliğini Arayan Çocuk = Zeka geriliği olduğu düşünülen bir çocuğun oyun terapisi ile yeteneklerinin keşfedilme sürecini anlatıyor. Matmazel Noraliya'nın KoltuğuMatmazel Noraliya'nın Koltuğu = Peyami Safa’nın Eylül kitabının ilk psikolojik roman olduğunu biliyordum. Bu kitabının da Türk edebiyatının en ciddi psikolojik romanı olduğunu öğrendim. YalnızızYalnızız = Sorunlarına; maddi değerlerle çözüm bulmaya çalışan insanların içine düştükleri yalnızlığı anlatıyor. Bir Tereddüdün RomanıBir Tereddüdün Romanı = Kararsızlığı yüzünden ilişkilerinde kesin bir sonuç elde edemeyen yazarın kendisinden de bir şeyler bulabileceğimiz hikayelerini barındırıyor. Ömer'in ÇocukluğuÖmer'in Çocukluğu = Muallim Naci’nin otobiyografik kitabı. Çocukluk anılarından bahsetmiş. Türk'ün Ateşle İmtihanıTürk'ün Ateşle İmtihanı = Milli Mücadele dönemini anlatıyor. Ve Dağlar YankılandıVe Dağlar Yankılandı = Uçurtma Avcısını severek okumuştum filmini de çok beğendim. Bu kitabını da okumak istedim. Annesiz iki çocuğun hikayesini anlatıyor ve birden fazla öykülerden oluşan bir roman. İlyadaİlyada OdysseiaOdysseia =Truva savaşını anlatan mitolojik bir eser. Doğum LekesiDoğum Lekesi = Güzellik kavramına, toplumda genel kabul görmüş fikirlere eleştirel nitelikte..Mükemmelliyetçi bir adamın hikayesi. Yitik MasumiyetYitik Masumiyet = Kamboçya’da bakire bir kızla seks yapmanın bir erkeği hastalıklardan koruyacağına inanılır. Bekâretleri garanti olsun diye beş-altı yaşlarında kız çocukları genelevlerde satışa çıkartılır. Kamboçya’da ailelerin kızlarını borçlarına karşılık genelevlere satmaları son derece sıradan bir durumdur. Kızlar ailelerinin borcunu ödeyene kadar çalışmak zorundadır. Karşı koymaya ya da kaçmaya çalışmanın sonu en iyi ihtimalle (!) ölümdür. Asılacak KadınAsılacak Kadın = Sırf yasaklandığı için cazip geldi. Hasta ruhlu ve cinsel sapkınlıkları olan bir adamla evlenmeye mecbur bırakılan Melek isimli kadın kahramanın yaşam serüvenini ve intihara sürüklenişini konu edinir. Güzel ve bol okumalı bir yıl diliyorum. 🤍
22,8bin Gösterim
İlk başta üstünkörü bakınca padişah fermanı gibi ya da düğünde nişanda kınada gelinin damat tarafından alınacak listesi gibi geldi 😂😊 dikkatlice bakınca onca emek olduğu gözüküyor. Tam evin duvarın en güzel köşesine asılmalık güzel renkli el iş kâğıtlarında özenle yazılmış bi de üşenilmeden. Kitap bitince o listeye özenle en güzel yazıyla yazılıp yüzünde bir tebessüm oluşur mutlu olunur bunu bir kitapseverler bilir. Emeğinize sağlık. Üşenmeden özetini bile tek tek yazmışsınız. Listenizde yararlanacağım. Çok yararlı bi paylaşım olmuş çok teşekkürler. 😊🙏👏
Ne güzel bir yorum bu hocam mutlu oldum faydalı olması dileğiyle 😊🍀
İyisiyle kötüsüyle bir sene daha bitti ama kaliteli kitaplar okuduğum için kendimi tebrik ediyorum. Çok şey öğrendim. 2026 güzelliklerle gelsin hepinizi seviyorum 🫶
Yazan kaleme bile nitelik katacak bir liste olmuş, muhteşem 🌟 şimdiden keyifli okumalar diliyorum✨✨ kaliteli incelemeler Okuyacağım içinde ayrıca sevindim ✨👌😊🥳🦅
Güzel yorumun beni mutlu etti sizi de nitelikli bir okuyucu olarak görüyorum teşekkür ederim 🤗🥳🦅🦅
Çok güzel görünüyor. İnşâallah kolaylıkla hepsini okumak, onlardan faydalanmak nasip olur. 🥰 Bende böyle bir şey yapmayı isterdim ama maalesef önümdeki sınav boynumu büküyor, çok az vakit ayırabiliyorum kitaplara 😔 Yine de ufak bir liste mi yapsam 🙃 bilemedim
Sınavlar olunca kitap okumaya zaman ayırmak biraz zor oluyor haklısın. Bence liste yapman motive edecektir az ve öz vakit buldukça okuyacağını düşünüyorum.🌼 Sınavlarınızda başarılar diliyorum ve güzel bir yıl olsun..🤍
Keyifle oku Kübra 😊🌼 40-50 arasına noldu 😂
♛hakan♞kutlu♛♛hakan♞kutlu♛ Mesaj alınmıştır arkadaşım haklısın.. Görüşürüz :) 👋🙏
67 güzel bir rakam hadi onu 70 yapalım👌 Keyifli okumalar 💐
Teşekkür ederim 🍀
KörlükKörlük MirasMiras Küçük Ağaç'ın EğitimiKüçük Ağaç'ın Eğitimi aralarında okuyup çok sevdiklerim 💜 Beden Emek TarihBeden Emek Tarih ise okumak istediğim 🙏🏼
Miras senin önerindi zaten ilk sıraya koydum hemen :)) 💜