Devlet
Birinci bölümü okuduktan sonra bıraktım. Çok basit bir metin. Modern eğitim alan biri için çocuuk hikayesi gibi. Metinin kıymeti için okunabilir. Felsefi anlamda getirisi yok.
Güzel bir kitaplık oluşmaya başladı. Yarım/eksik bırakmadan, önceden okumuş olduklarımı tekrar okuyarak süreç devam edecek.
Her kimlik gibi ilgi alanı ve düşünce biçimi kişiden kişiye farklılık gösterir. Ben de kitap tercihlerimde seçici olduğumu söyleyebilirim; ilk belirleyici etken fayda sağlaması veya ilgi duyduğum konular olması. Bazıları ise sadece bir yolculuk gibi hissettiriyor.
Sonsuzluğun Sonu ise çok başka bir tat. Asimov dünyasına giriş yaptığım eser oldu. Bilim kurgu dünyasının babalarından biridir kendisi bilen bilir.
İçlerinden okumak istedikleriniz varsa önerdiğim sıra ve içerik bilgisini aşağıda veriyorum.
Devlet, yönetim, toplum, strateji, tarih ve milli değer temalı eserleri önerdiğim okuma sırası:
George Orwell : Her halde en ünlüsü. Büyük Birader’in gözlerinin her an üstünüzde olduğu bir dünya... Geçmiş sürekli yeniden yazılır ve "düşünmek" suçtur.
Thomas More : Adında ütopya geçen ilk kitap mı acep? Altının değersiz bir taş muamelesi gördüğü bu adada kusursuz eşitliği bulmuş bir halk. Sosyalizmin ilk manifestosu belki de...
Ursula K. Le Guin : Mülkiyet kavramının olmadığı, mutlu bir anarşinin dünyası. Şu soruyu sorduruyuor: Duvarlar insanları içeride mi, dışarıda mı tutuyor?