Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Tembellik Hakkı

Paul Lafargue

Tembellik Hakkı Hakkında

Tembellik Hakkı konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

"Ah tembellik! Merhamet et bizim bu bitmek bilmeyen sefaletimize!" Fransız siyasetçi ve Marksist Paul Lafargue'ın başyapıtı olarak kabul edilen "Tembellik Hakkı" kendine özgü cümlelerle kapitalist sistemi güçlü bir şekilde eleştiriyor. Komünist Manifesto'dan sonra bu alanda Avrupa dillerine en çok çevrilen kitap olma özelliğini taşıyan kitapta, işçi sınıfının kendisine dayatılan aşırı çalışma nedeniyle sefalete sürüklenmesine karşılık "tembellik hakkını" savunuyor. Tembellik hakkının aslında gerçekten tembellik değil insanların kendilerine, dolayısıyla da yaşama vakit ayırması anlamına geldiğini eğlenceli cümlelerle anlatıyor. Kapitalist sistemin, insanların en temel hakkı olan "yaşam hakkı"nı ellerinden nasıl kurnazca aldığını bir kara mizah tadında okuyacaksınız. Lafargue'ın kitabını okurken siz de kendinizi ve hayatınızı sorgulayacaksınız.
Çevirmen:
Enver Günsel
Enver Günsel
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 16 dk.Sayfa Sayısı: 80Basım Tarihi: 15 Ekim 2016İlk Yayın Tarihi: 1880Yayınevi: Tutku Yayınevi
ISBN: 9786059734356Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 58.8
Erkek% 41.2
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Paul Lafargue
Paul LafargueYazar · 7 kitap
Paul Lafargue (15 Ocak 1842-26 Kasım 1911); Fransız uyruklu düşünür ve eylem adamı. Küba'nın Santiago kentinde doğdu. Dokuz yaşındayken ailesiyle birlikte göçtüğü Fransa'da Tıp Akademisi'ne yazıldı. Üniversitede, kralcı hükümete karşı giderek genişleyen gençlik devinimine katıldı. Yine aynı dönemde yoğun bir okuma uğraşına daldı. Hegel'den Feuerbach'a, Fourier'den Comte'a kadar pek çok düşünürün yapıtlarını okumasına karşın, özellikle Proudhon'dan etkilendi. 1865'te Marx'la tanışmasının, üzerindeki Proudhon etkisinin kırılmasında büyük rolü oldu. Marx "yakışıklı, zeki, enerjik ve sportif" bulduğu bu gencin, kızı Laura'yla evlenerek aileye katılmasına da izin verdi. Siyasal etkinlikleri nedeniyle Akademi'den uzaklaştırılınca, öğrenimini Londra'da tamamladı ve karısı Laura'yla birlikte yeniden Paris'e döndü. Art arda üç çocuğunu da yitirmesi üzerine tıptan soğudu; kendini tümüyle sosyalist düşünce ve eyleme adamaya karar verdi. Fransız Sosyalist Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı, işçi devinimlerinin örgütlenmesine yazılarıyla katkıda bulundu. 1911 yılında karısıyla birlikte kendini öldürdü. Yaşlılığın, beden ve zihin güçlerini azar azar kemirdiğini görmek istemeyen Lafargue, yetmiş yaşını aşmamak üzere kendine verdiği sözü tutmuş oluyordu.