Mart Ayı Okuduklarım⁠✧
Genel olarak seveceğimi düşündüğüm kitapları okuduğumdan neredeyse hepsi önerimdir🤍🍁 Bu ay okuduğum 11 kitap... Kızıl Veba güzel bir kitap okuması keyifli, anlattığı hikâye 2070 civarı yıllarda geçiyor.🍁 İvan İlyiç'in Ölümü okuması aşırı güzeldi yani zaten Tolstoy, yazım dili güzeldi dememe gerek yok🍂 Kızıl Kahkaha kesinlikle okuyunn Harika bir kitap özellikle ruhsal betimlemeleri seviyorsanız öneririm. Favorilerime girmeyi başardı 🪾 Doktor Ox'un Deneyi ilginç bir kitaptı. Açıkçası deneyin amacını pek anlamadım. Ama reading slump'u kesinlikle engeller çok hızlı okunuyor 🍃 Akan Nehir Gibi Harika! Denemeler kitabını sevdiyseniz bu kitabı da çok seversiniz. Günümüzde geçen bir deneme ve felsefe yazısı🖋️ Körler Ülkesi ve Diğer Karanlık Öyküler güzel bir kitaptı. Korku temasını edebi bir biçimde vermesi kitabı daha iyi yapmış. Kısa hikâyeleri ve gizem seviyorsanız öneririm. Okuması çok kolay (ben 20 günde okudum ama zamanınız varsa iki günde bile biter) 🌑 İnci Hüzünlü ve ruhunuzun bir kenarında yer edinecek bir hikaye. 🌕 Arayışlar Psikoloji, ruhsal betimleme ve çaresizlik gibi hislerin derinden hissettirildiği çok güzel bir kitap. Önerimdir 🥀 Sürgün Gezegeni okuması kolay ve akıcı bir kitap. Avatar filmini sevdiyseniz bu kitabı da seversiniz. Ben baya büyük bir merakla okudum ama açıkçası biraz kafam karıştı derin bir kurgusu var. 🗡️ Dr. Jekyll ile Bay Hyde okuyun okutturun. Mükemmel bir kitap. İlk sayfalarda olayı ve kişileri anlamaya çalışırken ondan sonra hemen sizi içine çekiyor ve bırakmıyor bu da favorilerimde✒️ Innsmouth'un Üzerindeki Gölge harika bir korku kitabı. Lovecraft korkuyu size hem edebi bir biçimde vermeyi başarmış hem de film tadında bir kitap yazmış. Korku sevenlere kesin öneririm🏚️ Hepinize her zaman ve her yerde keyifli okumalarr 🌑🤍🌑
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
2024 SONU
Hedefin uzağında kalınan bir yıl olsa da genel olarak mutlu bitti. Tolstoy külliyatında istediğim sayıya çıkamadım sadece. İnci Bu Ülke İvan İlyiç'in Ölümü gibi harikulade eserlerle keyifli bir yıl geride kaldı. Yeni tanıdığım birçok yazar da oldu. Yeni kitap kulüpleriyle kitap okumak daha da güzelleşti. Daha güzel bir yıl olmasını diliyorum herkese.
2024 Okuma Raporları
Ağustosun satır izleri… Bu ay kitaplarla yolum hep başka başka duygulara çıktı. Her biri zihnimde ayrı bir iz bıraktı. 📚✨ İnci Hırsın masumiyeti nasıl gölgelediğine şahit oldum Yaşlı Adam ve Deniz Direncin ve umudun sabırla nasıl yoğrulduğunu hissettim ⚓ Küçük Prens Çocuk yanımın aslında ne kadar bilge olduğunu gördüm 👑 4 Gün 3 Gece Geçmişin izleri bugüne nasıl dokunuyor diye düşündüm 🕰️ Doktor Moreau’nun Adası Bilimin insan doğasını zorladığı o ürpertici sınırla yüzleştim 🧬 Paris'ten Çiçeklerle Aşkın kokusunu, kaybolan yılların hüznüyle duydum 🌸 Gözlerini Sımsıkı Kapat Akılla örülmüş bilmecelerin peşinde sürüklendim 🔍 Roma Kulübü Tarihin ihtişamında entrikanın gölgesine rastladım 🏛️ Bu ay satırlarda sadece hikâyeler değil; hayatın farklı yüzlerini de gezdim. 🌿📖✨
İnci'den inci değerinde sözler...
"Bir hayal bir kere düşünülmeye görsün, öbür gerçeklerin arasındaki yerini alır, Ve bir daha asla yıkılmaz ama kolaylıkla saldırıya uğrayabilir." 🪸🦪 İnci-John Steinbeck
Alıntı
Gün aydın, ruhumuz inci kabuğundaki korunaklı bir tâne..
"Yaşam süreklidir. Gerçi yaşamın kalıpları değişebilir, bireyler uğradıkları yıkımlar ya da doğa güçlerinin baskısı yüzünden ezilip güçlükler yaşayabilirler ama yaşam temelde asla yok edilemez. Sulara gömülen dev inciyle yenilenir yalnızca." 🦪🪸 İnci-John Steinbeck Güzel temmuz canım temmuz 🫰🏽 seni de İnci ile.
Alıntı