Size bu duyguyu tattıran kitapları etiketlermisiniz?
“İnsan en nihayetinde bir ada değil midir? Bir ada kadar tek başına, bir ada kadar kimsesiz. Öte yandan tek başına ve kimsesiz olmanın aslında tamamıyla kötü olmadığı fikri kuşatıyor beni. Zira tek başına olmak beraberinde özgürlüğü getirdiği gibi, kimsesiz olmak derinlere inmemize olanak sağlar. Karakterlerin bir ada gibi işlendiği ve bir ada misali yaşamış farklı bireylerin birbirini bulduğu romanlardan keyif alıyorum. 'A, sen burada mıydın?', 'Evet, ben hep buradaydım' diyen romanlardan bahsediyorum. 'Doğrusu bunca zaman tek başımaydım ama artık o kadar ıssız kalmama gerek kalmadı, senin sayende' diyebilmek kalbimizde bir umudun doğmasını mümkün kılar. Bu kitap bana tam da bu umudu tattırdı."
Sayfa 15 - Youngju·Kitabı okudu
10 +1'leme
10,3bin Gösterim
Alper Turgay
Martin EdenMartin Eden OblomovOblomov Tehlikeli OyunlarTehlikeli Oyunlar YalnızızYalnızız Hyunam-Dong KitabeviHyunam-Dong Kitabevi (daha bitmemesine rağmen) Aklıma gelenler bunlar bir çırpıda İllaki sonradan aklıma gelecektir.
Alper Turgay
SerenadSerenad bayılmıştım, AcımakAcımak listemde, YaşamakYaşamak okumuştum, Martin EdenMartin Eden’i zaten etiklemiştim. Diğerlerinide takibe alacağım. Teşekkürler
Nietzsche AğladığındaNietzsche Ağladığında Alıntıyı okurken ilk aklıma gelen kitap
Alper Turgay
Ara ara baca temizliği yapmak lazım 😉
Alper Turgay
Nietzsche AğladığındaNietzsche Ağladığında kime önerdiysem beğendi. Ve en sevdikleri arasına girdi. İncelemesini yazdığında çok beğeni almıştı. Diğer kitapları okumadım açıkçası çok denkte gelmedim inceleyeceğim. Teşekkürler
Alper Turgay
Çok beğendiklerim var ama bende ÇalıkuşuÇalıkuşu’ nu etiketlemiş olayım sayenizde. Unuttuklarımı hatırlıyorum sayenizde. Teşekkürler
Bu yorum görüntülenemiyor