Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Fedakârlık ...
..." ... Siz sevginin ne olduğunu bildiğinizi düşünüyorsunuz , öyle değil mi ? Ama benim gerçek sevgiyi öğrendiğim gün o gündü . Her ne kadar bu beni herhangi bir cam kırığından çok daha derin yaralamış olsa da , Marc`ı yanımdan yollamaya yetecek kadar çok sevmiştim . " .
Sayfa 413 - MartıKitabı okudu
NUR RİSALELERİNDE İTİKADİ MESELELER
ÖLÜLERİN TASARRUFU "Özellikle, Allah adamı Hz. Abdülkadir, Gavs-ı A'zam, "ol" der "olur" dairesinin kutbu..."(1) "Hazret-i Mevlânâ (Halid-i Bağdadi) (K.S.) Hindistan'dan Tarik-ı Nakşîyi (Nakşi tarikatını) getirdiği vakit, Bağdat dairesi, Şah-ı Geylânî'nin (K.S.) ba'delmemat (ölümünden
Sayfa 477Kitabı okudu
Reklam
Siz ne düşünüyorsunuz?
Bugün sistemin, ailelerin, toplumun konuştuğu, uğraştığı, değer verdiği varda yoksa okul okumak. Kimse okulun insana ne vereceğiyle ilgilenmiyor. Belli sayıda yıllar bir sınıfa gidip gelmek ile olgun ve iyi bir insan olunacağını zannediyoruz.
Sayfa 99
Kitap okuyarak, birisinin peşinden giderek hayatın tüm o çok karmaşık ve alengirli sorunlarına çözümler bulacağınızı düşünüyorsunuz. İnançlar ve teoriler buluyorsunuz ama onlar cevap olmuyor, çünkü bu sorunlar sizin gibi insanlar tarafından yaratılmıştır. Dehşet verici vurdumduymazlık, açlık, gaddarlık, çirkinlik, perişanlık var hayatımızda; bütün bunları insanlar yarattı ve köklü bir dönüşüm meydana getirmek için insan zihnini ve aklım, yani kendinizi anlamalısınız. Sadece bir kitapta cevap aramak veya kendini ne kadar ümit vaat etse de siyasi veya ekonomik bir sistemle özdeşleştirmek ya da batıl inançlarıyla dinsel bir saçmalığı hayata geçirmek veya bir gurunun peşinden gitmek, bunların hiçbiri insani sorunları anlamanıza yardım etmez, çünkü o sorunlar siz ve sizin gibiler tarafından yaratıldı. Onları anlamak için kendinizi anlamalısınız, anbean, günbegün, yılbeyıl kendinizi anlamanız şart. Bunun için zekâya, büyük ölçüde sezgiye, sevgiye ve sabra ihtiyacınız var.
Sayfa 198 - Omega yayınları 2010Kitabı okudu
Öğretmenim siz ne düşünüyorsunuz
Çocukların pek çok yıl aynı öğretmende okumalarını ben yararlı görmekteyim. Bazı okullarda ise neredeyse altı ayda bir öğretmen değişir. Öğretmenlerden hiçbiri çocuklarla bir arada yaşayıp onların sorun ve sıkıntılarını öğrenecek fırsatı bulamaz, gelişimlerini izleyemez. Oysa üç dört yıl gibi bir süre boyunca aynı çocukları okutacak bir öğretmen, onların yaşam üsluplarındaki hataları çok daha kolay ele geçirip giderebilir, ayrıca sınıfı işbirliği içinde çalışan bir topluluğa dönüştürmeyi daha kolay başarır.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Katılıyor musunuz?
İnsanlar onlardan bekleneni yapmamayı severler. Hiçbir sistem, medyatik ve sanal sistemler dahil, bireylerin her türlü totaliter müdahaleden sakınmasını sağlayan bu inadını devre dışı bırakmayacaktır.
Sayfa 97 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Mehmet Akif Ersoy hastalandığı bir dönemde günlerce yataktan çıkamamıştır. Ziyaretine tanımadığı fakat görünüşünden âlim biri olduğu düşünülen bir kişi gelince büyük şair nezaket gereği ayaklarını toplar. Hâl hatır sorulduktan sonra ziyarete gelen kişi "Efendim uzun zamandır aklımı kurcalayan bir konu var, gökkuşağının altından geçen kızlar erkek, erkekler kız oluyormuş, siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?" diye sorar. Mehmet Akif yatağına rahatça uzanır ve şöyle der, "Bu sorudan sonra ayaklarımı uzatabilirim!"
Elma YayıneviKitabı okudu
Haklı.
"Ama söylesenize Tanrı aşkına, muhterem arkada­şım, siz hala evliliği düşünmüyor musunuz?" "Ne demek istiyorsunuz, meslek hayatımda etrafımda yeterince dert tasa görmediğimi, bazılarına da benim sebebiyet vermem gerektiğini mi düşünüyorsunuz yoksa?"
Köpekle hasbihal
Hiç kimse gördüğünden kuşkulanmıyor, herkes, başkalarına da kendine göründüğü gibi göründüğünden emin, ortalıkta dolaşıyor. Hiç kimse insanlara ve hayvanlara suskun gözlerle bakan siz hayvanların da var olduğunuzu düşünmüyor, Tanrı bilir onları nasıl görüyorsunuz, onlar hakkında ne düşünüyorsunuz. Ben başkalarının gözünde kendi gerçekliğimi ve tüm nesnelerin gerçekliğini sonsuza dek yitirdim, Bibi! Kendime dokunur dokunmaz var olmadığımı duyumsuyorum. Çünkü dokunuşumun altında başkalarının bana verdikleri, benimse bilmediğim, hiçbir zaman da bilemeyeceğim gerçekliğin varlığını düşünüyorum.
Sayfa 142Kitabı okudu
Eğer bir şeyden eminseniz, başka bir şekilde düşünmeye zorlayın kendinizi, yanlış ya da aptalca olduğunu bilseniz bile. Bir şey okurken yalnızca yazarın ne düşündüğüne kafa yormayın, durup siz ne düşünüyorsunuz ona da kafa yorun.
Reklam
Ne kadar az düşünüyorsunuz... Cennet'in sırrını bilmeden... Siz! Nasıl Cennete girebileceksiniz ki?
Sayfa 44 - HayykitapKitabı okudu
Siz ne düşünüyorsunuz?
Araştırma literatürü evrensel olarak strese yol açan üç faktör tespit etmiştir: Belirsizlik, bilgi eksikliği ve kontrol kaybı.
Sayfa 58
Tartışılsın diye paylaşıyorum, siz ne düşünüyorsunuz?
CELAL ŞENGÖR'ÜN İDEAL BİR ÜLKE İÇİN ÖNERİLERİ 1- Temel eğitim bilim odaklı yapılmalıdır. 2- Dini inançlar serbest bırakılmalıdır. 3- Güçler ayrılığının olduğu bir demokrasi görüşünün benimsenmesi elzemdir. 4- Elit sınıfının oluşması ve ona saygı duyulması gerekir. 5- Oy kullanan insanların belli bir görgüsünün ve bilgisinin olması gerekir. 6- Atatürk'ün izinden ve aklın yolundan şaşmamalıdır. 7- Toplum, dışa kapalılığı bırakmalı ve yeniliklere açık olmalıdır. 8- Doğru yetiştirilmiş eğitimcileri barındıran bir eğitim sistemine geçilmelidir. 9- Bilim ve sanata değer gösterilmeli, toplumun gelişmesine imkan verilmelidir. 10- Toplum, sorgulayan bir düşünce yapısını benimsemelidir.
51. Eyalet ve Gerçekler (uzun ama buna değer)
Jeffrey'ye bakıp yeniden oturmasını işaret etti. Kendisi de yerine geçti. Profesör, Amerika sizce de bir şekilde yolunu kaybetmedi mi? Atalarımızın dağlara taşlara kazıdığı idealler yozlaştırılmadı mı? Unutturulmadı mı? Değersizleştirilmedi mi?" Jeffrey başıyla onayladı. "Bu görüşte olanların sayısı her geçen gün
Sufizmin der ki: Gerçek varken ne diye kelimelerle uğraşayım? Suyu içmek varken ne diye suyla ilgili teorilere kafa patlatayım? Güneşe çıkıp güneş ışınlarıyla dans etmek varken ne diye teorilerle boğuşayım? Otantik bir şey yaşamamak niye? Felsefe dönüp durur; hep bir şeyler hakkındadır. Hiçbir zaman gerçeğin özüne dokunmaz. Gerçek hakkında düşünür ama gerçek hakkında düşünmek gerçeği yalancı çıkarmaya çalışmaktır. Gerçek düşünülmesi değil karşılaşılması gereken bir şeydir. Gerçek inanılmamalı, yaşanmalıdır. Gerçek bir sonuç değildir, bir kıyaslama süreci ile gerçeğe ulaşmazsınız. Gerçek oradadır! Gerçek sizsiniz, ağaçlardır gerçek, kuşlardır gerçek, güneştir, aydır. Gerçek her yerde ve siz gözlerinizi kapıyorsunuz ve gerçeği düşünüyorsunuz? Düşünce yoldan çıkarır.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.