Sadık Hidayet Okuma Etkinliği
Sevgili ve pek muhterem 1k üyeleri ! Etkinlikler kraliçesi olarak yine karşınızdayım. Evet yanlış duymadınız bu kez de Sadık Hidayet okumak için toplandık. Ben dışarda gezerken irademden tamamen bağımsız olarak, bir incelemeye yorum yapan Semih Doğan , Sadık Hidayet okuma etkinliği fikrini öne sürmüş, bunu gören https://1000kitap.com/mahmutcayir ne yapsa beğenirsiniz? Fikri beğenip etkinliği bana düzenlettirmeyi düşünüp türlü kataküllilerle beni kandırarak etkinlik ilanı açtırdı. İyi mi yaptı kötü mü yaptı bunu siz değerli üyelerin taktirine bırakıyorum. 26 Şubat – 26 Mart tarihleri arasında Sadık Hidayet okuyacağız. Sizler de bize katılsanız, birlikte okuyup kritikleşsek, keyifli bir etkinlik olsa... :) Bu süre içinde dileyen 1 kitap, dileyen de birden fazla kitap ile etkinliğe katılıp daha sonra kendi okumalarına dönebilir. Katılım için başvurular bu iletinin altından alınmaktadır. Not; Bu yazı bizzat https://1000kitap.com/mahmutcayir tarafından kaleme alınmış olup içerikte geçen “Etkinlikler kraliçesi” gibi sıfatlar onun kullanımıdır. Ben hiç dokunmadan kopyala yapıştır yaptım, ukalalık olarak algılandıysa affola : ) Etkinlik Kapsamında Okunacak Kitaplar : 1- Kör Baykuş 2- Aylak Köpek 3- Diri Gömülen 4- Üç Damla Kan 5- Alacakaranlık 6- Vejetaryenliğin Yararları 7- Hacı Aga 8- Seçme Eserler 9- Hayyam'ın Teraneleri 10- Hidayetname Katılımcılar: 1- https://1000kitap.com/mahmutcayir 2- Semih Doğan 3- Kasım 4- Erhan Özdemir 5- NigRa 6- https://1000kitap.com/Kuyruksuzprimat 7- https://1000kitap.com/incierdem 8- Ebru Ince 9- https://1000kitap.com/ormandakitekagac 10- https://1000kitap.com/Maryyy 11- Yusuf Çorakcı 12- Icetree 13- https://1000kitap.com/meleenk 14- B.K. 15- harun inan 16- Meltek 17- Haruni 18- Medine 19- Mustafa A. 20- Özlem 21- https://1000kitap.com/osmanyalciner 22- https://1000kitap.com/MrsEngineer 23- Ayşegül tatilde 24- Lord Vader 25- https://1000kitap.com/AkakiAkakiyevic 26- fazi 27- Selen Sevim 28- https://1000kitap.com/0161hatice 29- zeliha 30- özge 31- Pınar Kara Soysal 32- https://1000kitap.com/lebisimsi 33- Hakan Bulut 34- Renksiz 35- https://1000kitap.com/Meftun_Yolcu17 36- https://1000kitap.com/Nordavind 37- Necip G. 38- Ceylan Çabas 39- Nihal 40- Ömer Faruk Aydoslu 41- Mira mira 42- Murat Sezgin 43- Hümeyra Eroğlu 44- https://1000kitap.com/deligoz 45- Şeyma 46- Melike 47- insan okur 48- özlem 49- Süm 50- Medine 51- Ahmt 52- Nur* 53- Yadigar Soydan 54- zeyneb 55- S. B. 56- Selma 57- https://1000kitap.com/sessizol 58- https://1000kitap.com/0YASO9 59- Yaren 60- Padme Amidala 61- Prometheus 62- Bkrltn 63- Hakan Sülün 64- Primadonna 65- https://1000kitap.com/OkurYazarKivircik 66- Gökhan 67- handan 68- ELMAS ŞAHİN 69- https://1000kitap.com/lwoH
Etkinlik
Üç damla kan'ı okurum, belki Kör Baykuş'a bir tur daha atarım ama kafayı yemeden bu defa. Korkmuyor da değilim hani; yeni bir depresif döneme sokar mı diye, ama olsun bir okumayı daha hak ediyor.
Çok baba kitap ya, hani senin bu zamana kadar bunu kaçırmış olmana şaşırdım.
Etkinliğe katılmak isterim. Daha önce okuduğum 2 kitabı var hatta incelemeleri de mevcut, onları da etkinliğe dahil etmek mümkün mü? Aylak köpek kitabı aklımdaydı aslında isabet oldu.
NigRa
1000k nasıl Tuco'yu eklemeyi unutursun diye mesaj yağmuruna tuttu.
Çok güzel bir etkinlik. Sadık Hidayet okunması gereken adamlardan. Ben de okuyorum bir süredir ve katılmak isterim. Peki önümüzdeki günlerde aylarda buna bir ekleme daha yapabilir miyiz? 20. yy.da onunla birlikte İrandan çıkan 2 büyük yazardan diğeriyle , Ali Şeriati . En azından görmezden gelmeyelim bu değeri. Biri intihar etti, diğeri de öldürüldü. Yine varoluşçuluğun babalarından Jean-Paul Sartre onun için “Bir dinim yok. Ama birini seçmek isteseydim o Şeriati’ninki olurdu.” diyor. Sartre ile aynı dönemde Pariste ders veriyorlar ve gelişen dostlukları var. Akıl ve vicdandan ödün vermeyen bir filozof. Paris bir Fransız ve iki İranlı yazarın ortak şehri.
İlk defa bir etkinliğe katılacağım. Kim derdi ki, bunun sabah kurulan alelade bir cümle vesilesiyle olacağını :) Şimdiden emeğinize sağlık.
NigRa
Hayır demeyelim. :)
Ben de varımm. 'Aylak Köpek' le başlamak isterim
Kör Baykuş'la başladım, Aylak Köpek'le devam ederim inşallah :)
Sadık Hidayet'e doyulur mu ? Tabi ki hayır. Çok verimli bol katılımlı bir okuma süreciydi 1,5 sene olmuş neredeyse , bu vesileyle tekrar teşekkürler emeği geçenlere. 2 kitapla katılmıştım ama Diri Gömülen kitabını yeni okuyabildim , o halde bu iletiyi de hortlatıp diriltip görenlere duyanlara selam ediyorum :) Bir gün yeniden topluca okumayı da öneriyorum. Diri Gömülen incelemesi. #46439133