Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
, fakat sonsuz bir iniş, zekâdan koparak hep kendi başlarına azan ve coşan ihsaslardaki anarşi ve bazen ruhta bıraktıkları ölüm boşluğu, bir haykırış gibi uçurumlardan dimdik çıkan kollar... Ne yapsın? Ne yapsın?
Sayfa 125
Bilgi ile zenginlik bir arada düşünebilse bile bilgi ile hırs aynı ruhta çatışır dururdu.
Reklam
176 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
. Kitap, hikayelerin, şiirlerin olduğu, hayatın içinden bir hayal gücünün eseri. Hikayeler hayatın içinde nefes alan, almayan varlıkların öyküleri.. Öykülerin bazıları, kimi zaman bir üçüncü sayfa haberi şeklinde yazgıları anlatırken, bazen de ön yargılarından oluşan bir dostun, bir çocukluğun durumu hakkında bilgiler veriyor. Şiirlerse hayatın
Şehbal
ŞehbalSelda Çokbilen · Edisyon Kitap · 20221 okunma
Spinoza'nın, özgür insanın ölüm hariç her şeyi düşündü­ğünü çünkü hayatının ölümün değil hayatın kendisinin istiğ­rakı olduğunu söyleyen önermesini fark etmiştim. Ruhta ve hakikatte özgür insan olmaya ulaşmak için insa­nın kendisini köle kılmasının gerekli olduğunu ve köle olur­ken de Rab'dan; Hayat'ın kendisi hakkında, Mesih İsa hakkın­ da istiğraka dalarak yaşamayı mümkün kılan özgürlüğü istemesi gerektiğini anlamamıştım.
bir söz, bin düş kırığı. ruhta bir çizik, bedende müebbet yara. bir hayal, bin ölüm. bir yaşam, bin kahır. bir zulüm, bin ağıt. bir çocuk, bin acı. bir bank, bin anı. bir aile, yok.
Eğer bir insan hayatın cesette olduğuna inanmışsa o insanın hayatı, vücudunun yok olması ile birlikte yok olur. Eğer insan hayatın ruhta olduğuna inanmışsa o insan kendi hayatı için herhangi bir son bile düşünmez.
Reklam
TEMEL RUHTA...
- "İlim, malûma tâbidir; malûm, “bedahet ve mütearife” dediğimiz apaçık hakikatlerdir ki, eşya ve hadiseye yanaşan inşan şuuru en basitinden başlayarak bunları kendi yuvasında bulur, yâni temel ruhta…"
Sayfa 623 - İBDA YayınlarıKitabı okudu
Ölüm var ve bizler ölümden başka her şeyi dert edinir durumdayız!..
İnsan ruhunu ölümle yıkamak. Ölümü, ebedîlik abdesti gibi bilmek. Ebedîyetin kapılarını güm güm vururken ölümle teyemmüm etmiş olmak. Ölmeden önce ölmenin yolunu araştırmak ve bunu bin bir dallı bir ağaç gibi ruhta ve toplumda sistemleştirmek.
"Güzelliğin­den ötürü birini seven, onu seviyor mudur gerçekten? Hayır, çün­kü kişiyi öldürmeden güzelliği öldürecek olan çiçek hastalığı, onu artık sevmemesine yol açacaktır. Ve ben düşünme tarzım, belleğim için seviliyorsam, sevilen ben miyimdir? Hayır, çünkü ölmeden önce bu nitelikleri yitirebilirim. O halde bedende ve ruhta değilse, bu ben nerededir? Geçici olduk­larına göre hiç de beni oluşturmayan bu nitelikler için değilse be­den ya da ruh nasıl sevilir? Çünkü soyut bir şekilde bir kişinin ruhunun tözü ve ondaki birkaç nitelik mi sevilecektir? Bu olamaz ve yanlış olur. O halde asla kimse sevilmez, yalnızca nitelikler sevilir. O halde görevleri ve sorumluluklarıyla kendine saygı duyulma­sını sağlayanlarla artık alay edilmesin çünkü ancak geçici niteliklerinden ötürü birileri sevilmektedir."
248 syf.
·
Puan vermedi
·
17 günde okudu
Sevgiden Öte Süreklii Ölüm
En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim :Eğer imkanım olursa bu kitabı muska kadar küçültüp boynuma asmak isterdim. Öyle ki hep hatırlamak için hep yanımda olsun. Hatırladıkça Marquez 'in büyüsü hep benimle olsun. O ladar ki eğer bir hikaye aklımdan silinirse ve ben bu unutmuşluğu fark edecek olursam çok üzülürüm. Çünkü bu kitap adeta bir
Sevgiden Öte Sürekli Ölüm
Sevgiden Öte Sürekli ÖlümGabriel Garcia Marquez · Cem Yayınevi · 1990270 okunma
Reklam
Pazar şiirin şarkısı.....
youtu.be/sqXHUxfsd7A?si=... Nur Yoldaş SULTAN-I YEGÂH Şamdanları donanınca eski zaman sevdalarının başlar ay doğarken saltanatı sultan-ı yegâhın nemli yumuşaklığı tende denizden gelen âhın gizemli kanatları ruhta ölüm karanlığının başlar ay doğarken saltanatı sultan-ı yegâhın yansıyan yaslı gülüşmelerdir karasevdalı suda bülbüller kırılır umutsuzluktan yalnızlık korusunda eylem dağılmış gönül tenha çalgılar kış uykusunda ölümün tartışılmazlığı nihayet anlaşılsa da başlar ay doğarken saltanatı sultan-ı yegâhın bir başkasının yaşantısıdır dönüp arkamıza baksak çünkü yaşadıklarımız başkasının yargısına tutsak su yasak rüzgâr yasak açık kapılar yasak belki bu karanlıkta yasakları yasaklasak başlar ay doğarken saltanatı sultan-ı yegâhın Atilla İlhan
Sultan_ı Yegah
Şamdanları dolanınca eski zaman sevdalarının Başlar ay doğarken saltanatı sultan-ı yegahın Nemli yumuşaklığı tende denizden gelen ahın Gizemli kanatları ruhta ölüm karanlığının Başlar ay doğarken saltanatı sultan-ı yegahın Yansıyan yaslı gülüşmelerdir karasevdalı suda Bülbüller kırılır umutsuzluktan yalnızlık korusunda Eylem dağılmış gönül tenha çalgılar kış uykusunda Ölümün tartışılmazlığı nihayet anlaşılsa da Başlar ay doğarken saltanatı sultan-ı yegahın Bir başkasının yaşantısıdır dönüp arkamıza baksak Çünkü yaşadıklarımız başkasının yargısına tutsak Su yasak rüzgar yasak açık kapılar yasak Belki bu karanlıkta yasakları yasaklasak Başlar ay doğarken saltanatı sultan-ı yegahın Atilla İlhan
"Sonuna kadar! Bu da ne korkunç, ne müthiş bir kelime! Doğrudan doğruya ölüm kelimesi bile bu "sonuna kadar" gi­bi müthiş değildir. İnsanlık kendi kendisini korkutmak için bundan daha cehennemlik bir şey icat etmemiştir. "Sonuna kadar". Bu, ruhta ümit cesaret ve sabır adına ne varsa hep­sini birden yutup parçalayacak bir canavarın adıdır.
şamdanları donanınca eski zaman sevdalarının başlar ay doğarken saltanatı sultan-ı yegâhın nemli yumuşaklığı tende denizden gelen âhın gizemli kanatları ruhta ölüm karanlığının başlar ay doğarken saltanatı sultan-ı yegâhın yansıyan yaşlı gülüşmelerdir karasevdalı suda bülbüller kırılır umutsuzluktan yalnızlık korusunda eylem dağılmış gönül tenha çalgılar kış uykusunda ölümün tartışılmazlığı nihayet anlaşılsa da başlar ay doğarken saltanatı sultan-ı yegâhın bir başkasının yaşantısıdır dönüp arkam ıza baksak çünkü yaşadıklarım ız başkasının yargısına tutsak su yasak rüzgâr yasak açık kapılar yasak belki bu karanlıkta yasakları yasaklasak başlar ay doğarken saltanatı sultan-ı yegâhın
Ölüm diye bir şey yok. Yaşam ruhtur ve ruhta ölemez.
670 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.