kardeşinin sana karşı bir şikayeti olduğunu anımsarsan, adağını orada, sunağın önünde bırak, git önce kardeşinle barış; sonra gelip adağını sun.
İncilmanfaa
“Ve ne ilginçtir ki Muhammed'in tanımladığı Tanrı, daha insan neslini yarattığı ilk anlardan itibaren hep erkek kullarına hitap etmeyi gelenek edinmiş ve kadını kendisine muhatap kılmayı kibirine yedirememiştir.” Şeriat ve Kadın
“Kadınlar tarlalarınızdır, tarlalarınıza dilediğiniz gibi girin…”(2 Bakara 223) Kur'an'ı Kerim
( İlhan Arsel bu ayeti cinsel bağlamda “değerlendirmiş”)
“Yukardaki ve daha nice benzeri âyetlerde Tanrı, çeşitli edatlar ya da hitap şekilleriyle hep erkeklere yönelik olarak konuşmaktadır; "Siz" ya da "Ey inananlar" şeklindeki sözcükler hep erkekler anlamınadır. Hep onları kendisine yakın bilmiş, onlara nimetler vermiştir.” Şeriat ve Kadın
(Kitaptaki birçok yerde, Kur’an da ki kimi ayetlerce kadının değersizleştirildiği, sadece “obje” olarak görüldüğünden söz ediyor.)
“Ayete dön, ne dedi bize? 'Kadınlar sizin tarlanızdır,’ evet.
Kadın nedir? Toprak.
Oraya eril olanın tohumu atması lazım.” Antikacı
“Ekilebilen tohum, yani verilmiş olan bilgi”
‘Tohumcu çıktı tohumu ekmeye’ (Matta 13:3-9) İncil
“Matta, Luka, Yuhanna. Üçü de aynısını anlatıyor ama üçü de farklı anlatıyor. Diyor ki, 'Biz bu tarlaya tohumu attık.’
“Tohumcu çıktı tohumu atmaya.
Er kişi çıktı Allah bilgisini gönüllere vermeye.” Antikacı
“Incil'deki "Tohumcu çıktı tohumu ekmeye, dediğimiz bölüme baktığında, Kur'an'daki Kadınlar sizin tarlalarınızdır; bölümünü
anlattığını görürsün.
İncildekí tohumcu, eken. Ama ortada bir tarla olması gerekir ekin faaliyetinin yapılması için değil mi?” Antikacı
(O tarla kadın, tohum ise neslidir)
Bayağı bir geç kalmışım.
1. Kitaplığınızda en çok hangi yayın var?
— Mangalardan dolayı VIZ Media (105) fakat aslında Cambridge University Press (90) ve Platon (Eflatun) 'dan dolayı Penguin Classics (25).
2. Kitaplığınızda olmasından pişmanlık duyduğunuz kitap?
— Hangi kitabı alacağım öncesinde belirli olduğu için kitapçıya gittiğimde kitaplara bakıyorum fakat almıyorum, o yüzden yok.
3. Kitaplığınızdaki en iyi kitap?
— The Secret History
4. Kitaplığınızdaki en iyi fantastik kitap?
— Hellsing serisi.
5. Kitaplığınızdaki en iyi mitoloji kitabı?
— Ölüler Kitabı
6. Kitaplığınızdaki en iyi modern klasik?
— Alice Harikalar Diyarında
7. Kitaplığınızdaki en iyi dünya klasiği?
— The Count of Monte Cristo
8. Kitaplığınızdaki en tatlı kitap?
— Boyacının PenguenleriSoğuktan Korkmayan Tek KuşBallı Çörek Kafeteryası
Okumayı öğrendikten sonra kendi başıma okuduğum ilk kitaplar. Hiç unutmam, harfi harfine bilirim.
9. Kitaplığınızdaki en korkunç kitap?
Sene sonra ermeden bu akımı yerine getirmek istedim. bakalım, belki gelecekte düşüncelerim ve kitaplığım yeni baştan şekillenir.
1-) Kitaplığınızda en çok hangi yayın var?
— İş Bankası Yayınları
2-) Kitaplığınızda olmasında pişmanlık duyduğunuz kitap?
— Aslında nefret ettiğim bir kitap yok, ama bu soruya Yıldızları Hesaplamak serisi cevabını vereceğim sanırım. Serinin çok kötü olduğunu düşünüyorum. Tamam, ilk kitabı sosyal bir mesaj vermek için yazarsınız, ödül ve takdir de alırsınız; ancak şu anda geçerliliğini büyük oranda yitirmiş bir durumu üç, belki daha fazla kitapta tekrar tekrar işlemek bir yerden sonra sıkıcı hale geliyor. Üstelik bilim kurgu kategorisinde yer alması da can sıkıcı.
3-) Kitaplığınızdaki en iyi kitap?
— Bu soruya cevap vermek çok zor. Ama içimden Dune serisi demek geliyor.
4-) Kitaplığınızdaki en iyi fantastik kitap?
— Kesinlikle Dune serisi. Gerçi fantastik sayılır mı bilmiyorum; bilim kurgu olarak da kategoriliyorlar. Dune’u saymazsak Yüzüklerin Efendisi (Tek Cilt)
5-) Kitaplığınızdaki en iyi mitoloji kitabı?
— Mitoloji kitabım yok ya. Ben, Kirke var yalnızca, onu da okumadım.
6-) Kitaplığınızdaki en iyi modern klasik?
— Jack London’dan bir seçim yapacağım. Martin Eden ve Demir Ökçe yi çok beğenmiştim. Ama sanırım olay akışı açısından Demir Ökçe bir tık daha iyi.
7-) Kitaplığınızdaki en iyi dünya klasiği?
— Tabii ki #k:497.
8-) Kitaplığınızdaki en tatlı kitap?
— Douglas Adams’tan yürüyüp Dirk Gently'nin Holistik Dedektiflik Bürosu serisi diyeceğim.
9-) Kitaplığınızdaki en korkunç kitap?
— Dracula
Hz. İsa dedi; “...Ama Faraklit gelince sizi tüm gerçeğe yöneltecektir. Çünkü kendiliğinden konuşmayacaktır. Ne işitirse onu söyleyecek ve gelecek şeyleri size bildirecektir.” (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 13)
İncil
4 incilden Matta, vergi görevlisi Celileli Matta tarafından yazılmış. Bu yüzden sanırım ayetlerde çok fazla geçiyor ve vergi görevlilerine olan bakış açısı çok fazla hissediliyor.
Matta 9:11
... Ferisiler, İsa'nın öğrencilerine, "Sizin öğretmeniniz neden vergi görevlileri ve günahkârlarla birlikte yemek yiyor?" diye sordular.
Matta 18:17
Onları da dinlemezse, durumu inanlılar topluluğuna bildir. Topluluğu da dinlemezse, onu putperest ya da vergi görevlisi say.
Matta 21:31
İsa da onlara "Size doğrusunu söyleyeyim, vergi görevlileriyle fahişeler, Tanrı'nın Egemenliği'ne sizden önce giriyorlar" dedi.
Matta 21:32
Oysa vergi görevlileriyle fahişeler ona inandılar.
İncil