Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
"Ne zaman bir kitap açıp okusan, bir ağaç gülümser ölümden sonra yaşam olduğunu bilen..."
Reklam
Kimi okursam o oluyordum.
Kimi okuyorsam o oluyordum. Bir gün ölümden kurtulmak için katedrale hapsolan Esmeralda, diğer bir gün çok istediği meşhur yazar kimliğine kavuştuktan sonra bu yalan dünyadan sıkılıp kendi gerçeğine, yani denizin sularına dönmeyi seçen Martin Eden oluyordum. Bir gece engizisyon tarafından 1755 Lizbon depreminden sorumlu tutularak kamçılatılan Candide olarak giriyordum yatağıma, diğer bir gece duvardaki değişen portresiyle aynadaki yüzünü karşılaştıran Dorian Gray olarak. Bazı günler, Mersault olup, annemin cenazesinde gözyaşı dökmeyişimin hesabını veriyordum, bazı günler Bihter olup ihanetimin altında eziliyordum. Önce o kahramanların gerçekliğinin içine giriyor, sonra da onlardan biri olup çıkıyordum. Bizzat onların yerine geçmeyi başaramamışsam bile en azından yakın bir dost gibi peşlerine takılıyordum. Mümtaz ve Nuran'la birlikte İstanbul'u keşfe çıkıyor, huzuru arıyordum mesela. Ya da Kamran, Çalıkuşu Feride'yi bahçedeki salıncakta sallarken, bir köşede durup onları izliyordum. Kitapların bana sunduğu dünyayı her zaman elimdekine tercih etmiştim.
RİSALE-İ NURDAN İSTİFADELERİM
Eğer Allah -hâşâ- ölümden sonra bizi diriltmezse, ahireti getirmezse, küçük bir mide kadar bize ehemmiyet vermiyor demektir.Halbuki Allah, bir mideyi doyurmak için çeşit çeşit rızıklar veriyor.İnsanın midesini doyuran Allah, sonsuzluk hissini de elbette doyuracaktır.
Risale-i Nur
Risale-i Nur
Bediüzzaman Said Nursî
Bediüzzaman Said Nursî
sana yemin ediyorum. her neredeysen gelip seni bulacağım. eğer öldüysen, peşinden koşacağım. ölümden sonra hayat yoksa da, sana kavuşmak için, onu yaratacağım. çünkü sana âşığım.
Doğan KitapKitabı okudu
Ölümden Sonra Yaşam
Paganizm ölümden sonra farklı bir yaşam formunun varlığını kabul etmekle birlikte, eylemlerini ölümden sonrası için değil, bu dünya için gerçekleştirmektedir. Bu nedenle pagan öncelikle bu dünyadaki yaşamın sürekliliğini sağlamak zorundadır.
Reklam
franz kafka,dönüşüm üzerine ve övgüler
Dönüşüm
Dönüşüm
Modern dünya edebiyatında çok tartışılan, çok yorumlanan ve edebiyat akımlarına yerleştirilmesi zor eserler bırakan Franz Kafka, 3 Temmuz 1883'te Almanca konuşan Çek asıllı Yahudi bir tüccar ailenin oğlu olarak Prag'da doğdu. Kafka'nın babası, yoksul koşullardan zengin bir tüccar durumuna yükselmiştir. Annesi ise varlıklı,
272 syf.
5/10 puan verdi
Bu kitap bende çokça kitaplar arası çağrışıma sebep oldu. İlk başta rahmetli "Alev Alatlı'nın Hafazananllah" kitabını karıştırırken buldum kendimi. Tam da bahsettiği gibi ne günah ne de ölümden sonra ceza diye bir kavramdan yoksun insanın kör tutkuları anlatılmış. Kör tutku çünkü ilk sırayı ihtiras, sonraki sırayı akıl ve olmayan
Cesur Yeni Dünya
Cesur Yeni DünyaAldous Huxley · İthaki Yayınları · 202160,1bin okunma
Ah, keşke ölümün eşiğinde olanların hepsi, bu benim gördüklerimi görselerdi! Bazen bunu da düşündüm. Istırap, korku, dehşet ve yaşama arzusu, hepsi bitmişti bende. Bana telkin ettikleri dini inançlardan kurtulmuş, huzura ermiştim. Tek tesellim, ölümden sonra hiçlik ümidiydi; orada tekrar yaşamak düşüncesi içime korku salıyor, beni hasta ediyordu. Ben ki henüz yaşadığım dünyaya bile alışamamıştım, bir başka dünya neyime yarardı benim?
83 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Hayatı olması gerektiği gibi mi yaşıyoruz?
1886 da yazılmışbir kitap, 138 yıl sonra bile aynı taze hislerle olunabiliyor. Bu muhteşem bir şey. Tevekkeli söz uçar, yazı kalır deniliyor. Tolstoy'un kısacık ama oldukça etkileyici kitabı İvan İlyiç'in ölümü. Kitapta ölüm bilgisi ilk sayfada verilmiş, sonrasında ise ölüme nasıl gidildiği bilgisi yavaaş yavaaş yedirilmiş. Okudukça ölümden çok ölüm korkusunun kendisi peyda oluyor satırlar arasında. Okuyucuya da kendini sorgulatıyor. Tam ölmek üzereyken, ölüme yürürken adım adım, hayatı "olması gerektiği gibi" mi yaşadım düşünce gelip yerleşiyor karakterimize. Yahut eğer öyleyse asıl sorun bu mu? dedirtiyor. Oldukça sorgulatıcı bir eser ve hayatın doğal akışı içerisinde bir anlatım görüyoruz. Kısacık bir kitap olsun ama beni çok etkilesin istiyorsanız, okumadan geçmeyin derim.
İvan İlyiç'in Ölümü
İvan İlyiç'in ÖlümüLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202245bin okunma
Reklam
Ölümden çok ölüm korkusu...
"Ne diye kendimi aldatayım? Benden başka herkes bilmiyor mu ölmekte olduğumu sanki... Bu hafta mı, gelecek hafta mı; bugün mü yarın mı? Sorun bundan ibaret! Belki de bugün, şimdi! Az önce aydınlıktı ortalık, şu anda karanlık. Şimdi buradayım, az sonra orada olacağım. İyi de orası neresi? "
Sayfa 46 - İş bankası kültür yayınlarıKitabı okudu
Bizi koruyup gözetecek tek şey felsefedir.
Hayat savaşa ve bir yolcunun geçici konaklamasına benzer, ölümden sonra ün de unutulur. Bu yüzden bizi ne koruyup gözetecek?
Ölümden sonra hayat... Zayıf insanları avutmak için başvurulan bu düşünce bana uzak. İsa'nın yaşayanlar ve ölüler için söylediklerini her zaman başka türlü anlıyorum ben. Binlerce yıldır doğup ölen yığınlar için nerede yer olabilir?
Yky, e-kitap
Yalan ölümden daha çok yitirir yaşamı Saklamak düşürür ağır ağır İnsanın düşeceği en alçak ortamı Sözden korkmak, korkup susmaktır.
Hmm, öteki dünyadan bir hafta sonu ziyareti demek? Ölümden sonra hayat var mı yani? "Ölümden önce ne kadar varsa, o kadar var." "Hmm. Hangi öteki dünya peki? Cennet mi?" Adam dudaklarını büküp gözlerini tavana çevirdi. "Cehennem?"
Sayfa 33 - Acayip kitaplar serisiKitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.