Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kısasa Kısas

William Shakespeare

Kısasa Kısas İletileri

Kısasa Kısas iletilerini, Kısasa Kısas okur görüşlerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
William Shakespeare Okuma Etkinliği
"Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu!" #45458134 Merhaba değerli okurlar,
Ömer
Ömer
ile İngiliz edebiyatının dünyaya kazandırdığı, birçokları tarafından tarihin en büyük tragedya yazarı olarak kabul edilen Shakespeare'in kitaplarından okumaya karar verdik. Sizde bize katılmak ister
Halbuki yasalar masum insanlar korunsun diye var...
Suçlular için yasalar var, ama suçlular öyle korunuyor ki yasalar öylece kalmış.
William Shakespeare
William Shakespeare
,
Kısasa Kısas
Kısasa Kısas
Reklam
Sözünüzü kendinize saklayın. Aklınıza da başınıza toplayın.
Kısasa Kısas
Kısasa Kısas
Benim yalanlarım sizin doğrularınızı bastırır.
Kısasa Kısas
Kısasa Kısas
Seven insan daha çok tanımaya çalışır, tanıdıkça da daha çok sever.
Kısasa Kısas
Kısasa Kısas
Reklam
Günahımla mı hayat bulmak istiyorsun?
Kısasa Kısas
Kısasa Kısas
Mutlu değilsin, çünkü sende olmayana kavuşmak için Didinir durursun.
Kısasa Kısas
Kısasa Kısas
Reklam
Adalet
"Adaleti yerine getirdiğimde gösteriyorum merhametimi." (Sayfa 52)
Kısasa Kısas
Kısasa Kısas
William Shakespeare
William Shakespeare
~KENDİMCE~ “Zalime merhamet mazluma ihanettir.” diye bir söz var. Adalet bunun için gereklidir. Suçlu olana verilecek ceza mağdur için nimettir. Çünkü, hakkı ona teslim edilmiş olur. “Hak etmek” diye bir durum var. Bu hem olumlu hem de olumsuz davranışlar ya da kişiler için kullanılır. Yani; “Bu kişi başarı belgesini hak etti” olarak kullanıldığı gibi “Bu kişi cezayı, dayağı, dışlanmayı hak etti” gibi de kullanılır. Adalet; hem zalime, suçluya, kötüye lâzım, hem de mazluma, mağdura, iyiye lâzım. Bu sebeple; adaletin yerine getirilmesi zalime ceza iken mazluma merhamettir.
EN BÜYÜK EŞİTLİK HERKESİN ÖLECEK OLMASIDIR.
"Şu yaşam dediğimiz şey binlerce ölümü gizler; Ama o korktuğumuz ölüm yaşamı dengeler." (Sayfa 61)
Kısasa Kısas
Kısasa Kısas
William Shakespeare
William Shakespeare
~KENDİMCE~ "Yaşamın akışı içinde, hayatın yoğunluğu içinde" gibi sözler duyarız. Duyarsızlığın, düşüncesizliğin, anlayışsızlığın bahanesidir. Sadece duyma demeyeyim, herkes gibi biz de kullanırız. Ölümü de düşünmeyiz, aklımıza getirmeyiz. "Hayatın akışı unutturur, akla getirmez." Her gün binlerce ölüm duyarız, görürüz; televizyonda, telefonda, kitapta... Bir insan ölümü olmasa da hayvan ölümü olur. Ancak ne hikmetse bu bile kendi ölümümüzü akletmemizi sağlamaz. Düşünmeyiz... Ölümün, hayatın içinde olan bir olay olduğunu bizden önce olduğu gibi bizimle de gerçekleşeceğini ve bizden sonra da olmaya devam edeceğini düşünmeyiz. Her nefes alış verişin, her adımın, her göz kırpmanın bir gün son nefes, son adım, son göz kırpma olacağını düşünmeyiz. Sonu yaşayanlardan ders almayız. Ölüm, yaşamın içindedir aslında, belirgindir, her zaman ortadadır; gizlenmez. Onu gizleyen bizim korkumuz, sonu istemeyişimiz, görmezden gelişimiz, yaşamımızın hep sürmesine olan isteğimizdir. Yaşamın içinde, yaşama bağlı olan ölüm; varlığın düzenidir, ayarıdır, dengesidir. Yaşam bir sıraya göre ilerler. Sonunda da ölüm vardır. Öümü kaldırırsak, ölümü çıkarırsak gelecek olan, gerçekleşecek olan kaostur. Kargaşa, karmaşa, çatışma... Her yere ulaşır. Hem bireysel hem toplumsal yaşama. Hayattaki en büyük eşitlik herkesin ölecek olmasıdır. Eşitlik, başlı başına bir dengedir de zaten!
26 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.