Bir Tutam Dostoyevski Etkinliği Bitmiştir.
Fyodor Mihayloviç Dostoyevski etkinliğimiz bitmiştir. Katılan ve emeği geçen herkese, kendi adıma teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Dostoyevski ile kalın! Fyodor Mihayloviç Dostoyevski, adamdır! Biz de, adam olandan ders alalım dedik ve etkinlik düzenlemeye karar verdik. Daha doğrusu, bu fikir güzel insanlardan - https://1000kitap.com/incierdem ve Ebru InceEbru Ince - geldi. Bizler de sadece katılıyoruz. Ben de bu etkinliği üzerime aldım. Dostoyevski dediler, ben de atladım. Neden mi? Çünkü, edebiyat bir yemek olsaydı eğer; her yazardan ve/veya her milletin edebiyatından birer tutam koyduğumuzda ortaya hârikülâde bir 'türlü yemeği' çıkartabiliriz. Bu edebiyat yemeğine de ne kadar Dostoyevski koyarsak koyalım; tadında bir sorun olmayacağı gibi, gittikçe de daha güzel bir tada sahip olacağına inancım tam. Bizler, bu edebiyat yemeğine birer parça Dostoyevski koyacağız ve sizlerin de kendinize has tarifle, birer parça eklemesinden memnuniyet duyarız. Hem yemeğimiz artar, hem de daha farklı ve güzel bir yemek ortaya çıkar. Uzun lafın kısası, Dostoyevski ile tüm benliğimizi besleyeceğiz. Etkinlik Tarihi: 24 Mart - 22 Nisan Paylaşımların Olduğu İleti: http://1000kitap.com/gonderi/28324848 Etkinlik Kapsamında Okuyacağımız Kitaplar: 1-)Suç ve CezaSuç ve Ceza 2-)Yeraltından NotlarYeraltından Notlar 3-)Beyaz GecelerBeyaz Geceler 4-)KumarbazKumarbaz 5-)İnsancıklarİnsancıklar 6-)Karamazov KardeşlerKaramazov Kardeşler 7-)BudalaBudala 8-)EzilenlerEzilenler 9-)Ölüler Evinden AnılarÖlüler Evinden Anılar 10-)ÖtekiÖteki 11-)Ev SahibesiEv Sahibesi 12-)Başkasının KarısıBaşkasının Karısı 13-)DelikanlıDelikanlı 14-)EcinnilerEcinniler 15-)Ebedi KocaEbedi Koca 16-)Amcanın DüşüAmcanın Düşü 17-)Yufka YürekYufka Yürek 18-)Netoçka NezvanovaNetoçka Nezvanova 19-)Uysal KızUysal Kız 20-)Tatsız Bir OlayTatsız Bir Olay 21-)Stepançikovo KöyüStepançikovo Köyü 22-)Mutluluğun KıyısındaMutluluğun Kıyısında 23-)Timsah - Gülünç Bir Adamın Düşü - Uysal Bir RuhTimsah - Gülünç Bir Adamın Düşü - Uysal Bir Ruh 24-)YoksullarYoksullar 25-)ÖykülerÖyküler 26-)Ezilmiş ve AşağılanmışlarEzilmiş ve Aşağılanmışlar 27-)Yaz İzlenimleri Üzerine Kış NotlarıYaz İzlenimleri Üzerine Kış Notları 28-)Bir Yufka YürekliBir Yufka Yürekli 29-)İkizİkiz 30-)Puşkin Üzerine Konuşma - Batı ÇıkmazıPuşkin Üzerine Konuşma - Batı Çıkmazı 31-)Öteki BenÖteki Ben 32-)Gülünç Bir Adamın DüşüGülünç Bir Adamın Düşü 33-)Bir Yazarın GünlüğüBir Yazarın Günlüğü Dip Not: Bütün kitaplarını eklemedim. Eğer başka bir kitabını okumak isterseniz, söylemeniz yeterlidir. Eklerim. Kitapları, 1000Kitap'taki sırasına göre yerleştirdim. Katılımcılar: i.hizliresim.com/VrGVqy.jpg Fotoğraftaki ikili tahtta oturarak, masadaki tüm sandayelerin dolmasını bekleyenler -düzenleyenler ve yemeğin en özel konukları- : https://1000kitap.com/incierdem ve Ebru InceEbru Ince As Kadro: 1-)NigRaNigRa 2-)Hakan SülünHakan Sülün Sandalyelerde ise: 1-)QuidamQuidam 2-)Esther. SemaEsther. Sema 3-)AyşenurAyşenur 4-)https://1000kitap.com/Cheersdarliin 5-)SzweigSzweig 6-)Radiye YelegenRadiye Yelegen 7-)https://1000kitap.com/__rojinkeskin__ 8-)https://1000kitap.com/muhayyelll_ 9-)YarenYaren 10-)Semih DoğanSemih Doğan 11-)L Büşra A.L Büşra A. 12-)Serkan ÖztürkSerkan Öztürk 13-)https://1000kitap.com/deligoz 14-)https://1000kitap.com/meleenk 15-)https://1000kitap.com/AkakiAkakiyevic 16-)https://1000kitap.com/nigrum_alba 17-)https://1000kitap.com/enfexion 18-)CizmesizkediCizmesizkedi 19-)MedineMedine 20-)İclâlİclâl 21-)AyşeAyşe 22-)KübraKübra 23-)ArzunalbantArzunalbant 24-)özlemözlem 25-)ElifElif 26-)Hakan BulutHakan Bulut 27-)Emre YazıcıEmre Yazıcı 28-)Ebru KırılmazEbru Kırılmaz 29-)https://1000kitap.com/osmanyalciner 30-)Sherlock HolmesSherlock Holmes 31-)RahimeRahime 32-)https://1000kitap.com/Zezem 33-)Necip G.Necip G. 34-)https://1000kitap.com/OkurYazarKivircik 35-)harun inanharun inan 36-)Erhan ÖzdemirErhan Özdemir 37-)SeherSeher 38-)https://1000kitap.com/Ebullaklaka 39-)https://1000kitap.com/aseyfii 40-)NurNur 41-)mehmet temizmehmet temiz 42-)SihayaSihaya 43-)Mira miraMira mira 44-)Elif Ö.Elif Ö. 45-)DiotimaDiotima 46-)zeynebzeyneb 47-)MelikeMelike 48-)https://1000kitap.com/AliVeliMaria 49-)https://1000kitap.com/Nesrinay 50-)Aleyna TaşAleyna Taş 51-)özgeözge 52-)Atılgan çiftçiAtılgan çiftçi 53-)Tuğba BoraTuğba Bora 54-)fazifazi 55-)Elif K.Elif K. 56-)https://1000kitap.com/JayGarrick 57-)Hayriye Ç.Hayriye Ç. 58-)İ.demİ.dem 59-)Murat ÇMurat Ç 60-)https://1000kitap.com/Sekizincikisilik 61-)HanifeHanife 62-)https://1000kitap.com/BerdanTabar 63-)BüşraBüşra 64-)TuğçemTuğçem 65-)https://1000kitap.com/Maryyy 66-)https://1000kitap.com/Omedya44 67-)ParendeParende 68-)https://1000kitap.com/deliyurek07 69-)KasımKasım 70-)GlorfindelGlorfindel 71-)https://1000kitap.com/efsanty 72-)IcetreeIcetree 73-)edaeda 74-)MerveMerve 75-)https://1000kitap.com/Felicita 76-)https://1000kitap.com/suleymanduymaaz 77-)özlemözlem 78-)https://1000kitap.com/vysl1903 79-)Esma Sarıkaya İnanEsma Sarıkaya İnan 80-)ŞeymaŞeyma 81-)AsudeAsude 82-)https://1000kitap.com/Mevsimiahenk 83-)Sui GenerisSui Generis 84-)https://1000kitap.com/Albertinaa 85-)Kaan TKaan T 86-)https://1000kitap.com/Farkhunda 87-)BurakBurak 88-)Emir AEmir A 89-)https://1000kitap.com/ErdalistEren 90-)HandeHande 91-)https://1000kitap.com/yagmurlubirsonbahargunu 92-)FuzulîFuzulî 93-)Yadigar SoydanYadigar Soydan 94-)Mujde IskenderMujde Iskender 95-)https://1000kitap.com/Morhinnap 96-)Hatice FilizHatice Filiz 97-)https://1000kitap.com/cikolatalibrowni 98-)Bibliyofil MuallimeBibliyofil Muallime 99-)Miraç AktasMiraç Aktas 100-)KorkutKorkut 101-)samet karasamet kara 102-)FERDİŞÇENKOFERDİŞÇENKO 103-)Siyah İnciSiyah İnci 104-)SalihSalih 105-)https://1000kitap.com/saydam1adam 106-)Duygu Can ALPDuygu Can ALP 107-)https://1000kitap.com/hizmir 108-)şeyşey 109-)Serkan MutluSerkan Mutlu 110-)SultanSultan 111-)BlimundaBlimunda 112-)aytayt 113-)BkrltnBkrltn 114-)Ozan K.Ozan K. 115-)Okuma Delisi / EmirOkuma Delisi / Emir 116-)Sena ÇSena Ç 117-)Mehmet Akif ÖzgürerMehmet Akif Özgürer 118-)Melek yeterMelek yeter 119-)busebuse 120-)https://1000kitap.com/incikupelikiz 121-)FeyzaFeyza 122-)Göknur Şahin SarıGöknur Şahin Sarı 123-)Esra KümükEsra Kümük 124-)Bahar akyolBahar akyol 125-)https://1000kitap.com/1lamekan 126-)SpektrumSpektrum 127-)SercanSercan 128-)https://1000kitap.com/BerdanTabar 129-)OKUNMUŞ KÜTÜPHANEOKUNMUŞ KÜTÜPHANE
2.082 Gösterim
Quidam
Fenerbahçe'den veya Galatasaray'dan umduğunu bulamayabilirsin. Ancak Dostoyevski'de umduğundan fazlasını bulursun. Gel ablacım gel!
Quidam
Felsefemiz ve rengimiz belli. :))
Size başımdan geçen Tatsız Bir OlayTatsız Bir Olayı anlatmak istiyorum. KumarbazKumarbaz bir adam olan ben Stepançikovo KöyüStepançikovo Köyündeki ziyaretimde bir gün Başkasının KarısıBaşkasının Karısı na aşık oldum. Beyaz GecelerBeyaz Geceler de buluştuk ve ona MektuplarMektuplar verdim. Biliyorum yaptığım Suç ve CezaSuç ve Ceza m büyük fakat engel olamadım kendime. Bir keresinde Ev SahibesiEv Sahibesi Netoçka NezvanovaNetoçka Nezvanova bizi gördü. Neyse ya siz BudalaBudala İnsancıklarİnsancıklar a neden anlatıyorsam? Herkese keyifli okumalar. :)
Quidam
O.o Hikâye ve yaratıcılık EfsanE!
Ey 1K Ahalisi! Evet evet size sesleniyorum. Tek tek hepinize.. Uykulu gözlerle, yaa bugün pazarrr diyenlerinize.. Uyku neymiş, bugün pazar diyenlerinize de!! Bugün Dostoyevskiyle son gün, koskoca 1 Ay paylaştık birlikte.. Ve sadece Dostoyevski mi bizleri biraraya getiren?Tüm kelimeleriyle.. Ne öğrendik birbirimizden.. Vakit Rus topraklarından tozu dumana katıp gitme vakti, sevgimiz, kardeşliğimizle.. Tren kalkmak üzere. Haydi!! Sizde kelimelerinizi bırakın, varlığınızın ışıklı hatırasını :) Son dakikalar.. Tik tak tik tak... :) Dip not: Zamanda oynama yapılabilir :)
Quidam
1K, bu yorumun altında toplanıyor. :)
Şehirlere bombalar yağardı her gece Biz durmadan Dostoyevski okurduk
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu etkinliği bekliyordum ama zaman biraz ters düştü bende.. Olsun, söz konusu Quidam dahil, İnci ve Ebru Hocamsa katılmamak mümkün değil. Güzel fırsatları değerlendirmeli, onların zamanı yoktur :) Benide ekleyin efendim. Etkinliğiniz hayırlı ve uğurlu olsun :)
Quidam
Bir kitap ile bile olsa ışığınla aydınlatman, bizlere yeter de artar bile Özlem. Hoş geldin. Hemen ekliyorum. Etkinliğimiz° hepimize olsun. Teşekkür ederim. :)