Türk Klasikleri Listesi
Türlerine göre ayırdığım birkaçını listeleyeceğim. Aşk / Dram RomanlarıAşk-ı MemnuTaaşşuk-ı Talat ve FitnatZehraSergüzeştUdiBir Ölünün DefteriNemideKırık HayatlarEylülGenç Kız KalbiRefetLevâyih-i Hayat (Hayattan Sahneler)KarnavalÇalıkuşuKürk Mantolu Madonna Toplumsal Eleştiri / Realist RomanlarFelatun Bey İle Rakım EfendiAraba SevdasıİntibahŞıkMüşahedatMürebbiyeŞıpsevdiMetresKuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaçTesadüf / Şeytan İşiTesadüf / Şeytan İşiCan PazarıHenüz On Yedi YaşındaParis'te Bir TürkVahMai ve SiyahKırık HayatlarEfsuncu BabaBen Deli Miyim? Tarihî RomanlarCezmiYeniçerilerAteşten GömlekHasan MellahZeyl-i Hasan Mellah Yahut Sır İçinde EsrarKaptan Paşanın Seyir DefteriSüleyman MuslîYeniçeriKüçük PaşaEfruz BeyDevlet AnaKüçük AğaOsmancıkBozkurtların ÖlümüBozkurtlarBozkurtlar DiriliyorTürk Edebiyatı TarihiBabanız AtatürkÇankayaAtatürk Ne İdi?Atatürk’ün Bana Anlattıkları: Mustafa Kemal’in Ağzından VahdettinMustafa Kemal'in Mütareke Defteriİmparatorluğun Batış YıllarıAteş ve GüneşKurtuluşZeytindağı (reread yapacağım) Mizahî / Hiciv RomanlarıFelâtun Bey ile Râkım EfendiAraba SevdasıTurfanda mı Yoksa Turfa mı ?Efruz BeyParis'te Bir TürkMüşahedatVahHenüz On Yedi YaşındaYeryüzünde Bir MelekMeşhedi ile DevrialemAsrîlerAyaşlı ile KiracılarıSaatleri Ayarlama Enstitüsü Gizem / Gotik / Doğaüstü RomanlarGulyabaniCadıEfsuncu BabaCanvermezler TekkesiMuhayyelâtMiskinler TekkesiAbdullah Efendi'nin Rüyaları Psikolojik RomanlarEylülİçimizdeki ŞeytanBir Ölünün DefteriDokuzuncu Hariciye KoğuşuMatmazel Noraliya'nın KoltuğuYalnızızFatih HarbiyeBir Tereddüdün RomanıHuzurYaban Polisiye RomanlarıEsrâr-ı CinâyâtCingöz Recai'nin Harikulâde SergüzeştleriDefineSelma ve GölgesiYeşil Elmalar
5,3bin Gösterim
aybüke y.
Çok yorucu ve yıpratıcı bir listeydi Yanlis kısımları varsa kusura bakmayın
Yks’ye girecekler için güzel hatırlatma olmuş elinize sağlık🙏
Teşekkür ederiiimmmm 🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
gulyabani ve efsuncu baba'yı kesinlikle öneririm aşırı eğlenceli kitaplar
Teşekkür ederiiimm, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ı çok merak ediyorum 🙂‍↔️
aybüke y.
Atatürk ile ilgili hic kitap koymamisim su an fark edip hemen düzelttim listemi
Süper bir liste hemen repost atıyorum bazilarini okuma listeme de ekleyeceğim sanırım🦋
aybüke y.
sena ayayayayyy cok sevindim güle güle kullaaannnn
Sen o kadar uğraşıyorsun biz de sadece kaydediyoruz yine çok hazıra kondum ya 🥲
aybüke y.
Şöyle hemen iban atay- ÖFNSLFNSMNFMS şaka bi yana ben de seviyorum yapmayı teşekkür ettiğinizi bilmek yeterli 🫡🫡
Hüseyin Rahmi Gürpınar kitaplarını bende çok merak ediyorum zevkine güvendiğim insanlar çok seviyor hem de yazar çocukken kadınların fazla olduğu ortamda büyüdüğü için yazdığı kadın karakterler de güzel oluyormuş 🫶🏻
aybüke y.
Eski Türk yazarlardan en çok merak ettiğim yazar olabilir gerçekten umarım en kısa sürede okuyabilirizzz 🫶🏻🫶🏻🫶🏻