Türk Romanı Kitaplığı
1. İntibah - Namık Kemal 2. Felatun Bey ile Rakım Efendi - Ahmet Mithat 3. Araba Sevdası - Recaizade Mahmut Ekrem 4. Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat - Şemsettin Sami 5. Turfanda mı Yoksa Turfa mı ? - Mizancı Murad 6. Sergüzeşt - Samipaşazade Sezai 7. Zehra - Nabizade Nazım 8. Udî - Fatma Aliye 9. Âmâk-ı Hayal - Filibeli Ahmet Hilmi 10. Mürebbiye - Hüseyin Rahmi Gürpınar 11. Küçük Paşa - Ebubekir Hazım Tepeyran 12. Aşk-ı Memnu - Halit Ziya Uşaklıgil 13. Eylül - Mehmet Rauf 14. Zavallı Necdet - Safvet Nezihi 15. Sinekli Bakkal - Halide Edip Adıvar 16. Ayaşlı ile Kiracıları - Memduh Şevket Esendal 17. Efruz Bey - Ömer Seyfettin 18. Üç İstanbul - Mithat Cemal Kuntay 19. Sabir Efendinin Gelini - Ercümend Ekrem Talu 20. Fahim Bey ve Biz - Abdülhak Şinasi Hisar 21. Sürgün - Refik Halid Karay 22. Çalıkuşu - Reşat Nuri Güntekin 23. Yaban - Yakup Kadri Karaosmanoğlu 24. Çingeneler - Osman Cemal Kaygılı 25. Aganta Burina Burinata - Halikarnas Balıkçısı 26. Zaniyeler - Salâhaddin Enis 27. Çulluk - Mahmut Yesari 28. Kıskanmak - Nahid Sırrı Örik 29. Çıkrıklar Durunca - Sadri Ertem 30. Fatih Harbiye, Dokuzuncu Hariciye Koğuşu – Peyami Safa 31. Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Huzur - Ahmet Hamdi Tanpınar 32. Sisli Geceler - Halide Nusret Zorlutuna 33. Ciğerdelen, Dineyri Papazı – Safiye Erol 34. Kara Kitap – Suat Derviş 35. İbrahim Efendi Konağı - Samiha Ayverdi 36. Kuyucaklı Yusuf – Sabahattin Ali 37. Kutsal İsyan - 1 - Hasan İzzettin Dinamo 38. Yorgun Savaşçı, Devlet Ana - Kemal Tahir 39. Denizin Çağırışı – Kemal Bilbaşar 40. Bereketli Topraklar Üzerinde – Orhan Kemal 41. Kurtlar – Peride Celal 42. Küçük Ağa – Tarık Buğra 43. Korkunç Yıllar, Onlar da İnsandı – Cengiz Dağcı 44. Çocuktaki Bahçe – Feyyaz Kayacan 45. Bir Gün Tek Başına – Vedat Türkali 46. Anayurt Oteli – Yusuf Atılgan 47. Zeliş – Necati Cumalı 48. Deniz Küstü – Yaşar Kemal 49. Suçumuz İnsan Olmak – Oktay Akbal 50. Yılkı Atı – Abbas Sayar 51. Korsan Çıkmazı – Nezihe Meriç 52. Kurtlar Sofrası – Attila İlhan 53. Sarı Traktör - Talip Apaydın 54. Sırrımsın Sırdaşımsın - Kamuran Şipal 55. Sokakta - Bahaeddin Özkişi 56. Yukarışehir - Şemsettin Ünlü 57. Hayır... – Adalet Ağaoğlu 58. Yalnızlar – Erhan Bener 59. Kaplumbağalar – Fakir Baykurt 60. Gece – Bilge Karasu 61. Denizin Kanı – Tarık Dursun K. 62. Mektup Aşkları – Leyla Erbil 63. Kilit, Kapı, Anahtar - Mustafa Necati Sepetçioğlu 64. Kırk Yedi'liler 40 Yaşında – Füruzan 65. https://1000kitap.com/kitap/yalan--163187 – Tahsin Yücel 66. Tutunamayanlar – Oğuz Atay 67. Pansiyon Huzur – İrfan Yalçın 68. Odalarda – Erdal Öz 69. Şafak – Sevgi Soysal 70. O / Hakkari'de Bir Mevsim – Ferit Edgü 71. Salkım Hanımın Taneleri – Yılmaz Karakoyunlu 72. Hoşça Kal Umut – Ayla Kutlu 73. Küçük Dünya – Emine Işınsu 74. Erguvan Kapısı – Oya Baydar 75. Gül Yetiştiren Adam – Rasim Özdenören 76. Çocukluğun Soğuk Geceleri – Tezer Özlü 77. Tren Burdan Geçmiyor – Sevinç Çokum 78. Çanakkale Mahşeri (Ciltli) – Mehmed Niyazi 79. Dalyan – Güven Turan 80. Ölü Erkek Kuşlar – İnci Aral 81. İşkenceci – Alev Alatlı 82. Yarın Yarın – Pınar Kür 83. Arzu Sapağında İnecek Var – Nazlı Eray 84. Issızlığın Ortası – Mehmet Eroğlu 85. Kaybolmuş Günler – Mustafa Miyasoğlu 86. Mel'un – Selim İleri 87. Yalnızlık Gittiğin Yoldan Gelir – Selçuk Altun 88. Kuşevi'nin Efendisi – İbrahim Yıldırım 89. Kara Kitap – Orhan Pamuk 90. Dün Korkusu – Nihat Genç 91. Dünyayı Dolduran Kiraz – Şükrü Karaca 92. Sevgili Arsız Ölüm – Latife Tekin 93. İstanbul Bir Masaldı – Mario Levi 94. Bin Hüzünlü Haz - Hasan Ali Toptaş 95. İsmail - Reha Çamuroğlu 96. Puslu Kıtalar Atlası - İhsan Oktay Anar 97. Bana Uzun Mektuplar Yaz – Cihan Aktaş 98. Yağmurdan Sonra – Ahmet Kekeç 99. Emanet Gölgeler Defteri – Ethem Baran 100. Lâl – Ayşe Kara
Sayfa 452·Kitabı okudu
1 +1'leme
6,1bin Gösterim
Hiç sevmm
Bir kere daha teşekkürler emeklerin için :) 5 tanesini okumuşum hiç yoktan iyidir.
Resul Bulama
Teşekkür ederim. Reha Çamuroğlu ilgimi çekiyor. İsmail uzun zamandır listemde ve fırsat bulduğumda okuyacağım.
Ben de altı tanesini okumuşum.Erguvan Kapısı’nı listede görünce pek bir mutlu oldum.Lezzetli bir iz bırakmış zihnimde..
Bu listede sınıfta kaldım Resul abi, sadece 14 tanesini okumuşum :)
Resul Bulama
Tamam kapattık o konuyu, komşuları rahatsız etmeyelim :)
Emeğiniz için teşekkür ederiz. Burada yayınevleri de Necip Tosun'un tavsiyesi yoksa siz mi o şekilde eklediniz acaba?
Resul Bulama
Hayır yayınevi olarak bir yönlendirme yoktu. Ben kitapların kolay bulunması için ekledim...
Benim 8 niye beyle oldu ki?? Ben kendi listemi yapacağım onun da yarısına okuduklarımı koyacağım:D
Resul Bulama
Evet güzel çözüm olur belki de, işimize geldiği gibi gerçeklerle oynayabilirsek dış dünyaya karşı bir sorumluluğumuz da kalmamış olur. "Beyle" ce daha mutlu oluruz :))