1000 Kitap Okurlarının Zorlandıkları 100 Kitap
Uzun bir aşamadan sonra (Geçmişini öğrenmek isteyenler #39501741 , #39692156 ve #39905161 iletilerine bakabilirler) Okurken Zorlanılan 100 Kitap listesini tamamladık, katkıda bulunan herkese çok teşekkürler. Liste sadece edebi eserleri kapsamakta. İlerleyen dönemlerde düzenlemeler yapabiliriz. Güzel Şubatlar. 1. TutunamayanlarTutunamayanlar 2. UlyssesUlysses 3. Finnegan UyanmasıFinnegan Uyanması 4. Vergilius'un ÖlümüVergilius'un Ölümü 5. Niteliksiz Adam 1Niteliksiz Adam 1 6. Teneke TrampetTeneke Trampet 7. Foucault SarkacıFoucault Sarkacı 8. Locus SolusLocus Solus 9. Tristram ShandyTristram Shandy 10. SeksekSeksek 11. Ses ve ÖfkeSes ve Öfke 12. Bir Kış Gecesi Eğer Bir YolcuBir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu 13. Yüzyıllık YalnızlıkYüzyıllık Yalnızlık 14. Abşalom, Abşalom!Abşalom, Abşalom! 15. AvunamayanlarAvunamayanlar 16. İlahi Komedyaİlahi Komedya 17. KörleşmeKörleşme 18. Anayurt OteliAnayurt Oteli 19. DavaDava 20. Buzul Çağının VirüsüBuzul Çağının Virüsü 21. Boncuk OyunuBoncuk Oyunu 22. BozkırkurduBozkırkurdu 23. Kör BaykuşKör Baykuş 24. HuzurHuzur 25. Terra NostraTerra Nostra 26. 49 Numaralı Parçanın Nidası49 Numaralı Parçanın Nidası 27. Echo'nun KemikleriEcho'nun Kemikleri 28. Doktor FaustusDoktor Faustus 29. Baltasar ile BlimundaBaltasar ile Blimunda 30. İlyadaİlyada 31. Huzursuzluğun KitabıHuzursuzluğun Kitabı 32. BulantıBulantı 33. Yapraklar EviYapraklar Evi 34. Yanardağın AltındaYanardağın Altında 35. AyıAyı 36. Atlas SilkindiAtlas Silkindi 37. Bin Hüzünlü HazBin Hüzünlü Haz 38. GeceGece 39. ŞatoŞato 40. Varolmanın Dayanılmaz HafifliğiVarolmanın Dayanılmaz Hafifliği 41. Kara KitapKara Kitap 42. Karamazov KardeşlerKaramazov Kardeşler 43. FaustFaust 44. Sofie'nin DünyasıSofie'nin Dünyası 45. Benim Adım KırmızıBenim Adım Kırmızı 46. FerdydurkeFerdydurke 47. HaydutHaydut 48. Yaşam Kullanma KılavuzuYaşam Kullanma Kılavuzu 49. Kaderci Jacques ve EfendisiKaderci Jacques ve Efendisi 50. ÇukurÇukur 51. Kayıp Zamanın İzindeKayıp Zamanın İzinde 52. WattWatt 53. KayboluşKayboluş 54. Başkan Babamızın SonbaharıBaşkan Babamızın Sonbaharı 55. Zen ve Motosiklet Bakım SanatıZen ve Motosiklet Bakım Sanatı 56. Karanlığın YüreğiKaranlığın Yüreği 57. Mrs. DallowayMrs. Dalloway 58. Deniz FeneriDeniz Feneri 59. Gecenin Sonuna YolculukGecenin Sonuna Yolculuk 60. Puslu Kıtalar AtlasıPuslu Kıtalar Atlası 61. Savaş ve Barış (2 Cilt Takım)Savaş ve Barış (2 Cilt Takım) 62. Mai ve SiyahMai ve Siyah 63. Varolma AnlarıVarolma Anları 64. Çıplak ŞölenÇıplak Şölen 65. Tarçın DükkânlarıTarçın Dükkânları 66. Acaba Nasıl?Acaba Nasıl? 67. Ada ya da ArzuAda ya da Arzu 68. DüzülkeDüzülke 69. Çimen TürküsüÇimen Türküsü 70. SolarisSolaris 71. Ruh ÜşümesiRuh Üşümesi 72. Geceyarısı ÇocuklarıGeceyarısı Çocukları 73. MurphyMurphy 74. UyumsuzlarUyumsuzlar 75. Usta ve MargaritaUsta ve Margarita 76. SilmarillionSilmarillion 77. DelikanlıDelikanlı 78. Saatleri Ayarlama EnstitüsüSaatleri Ayarlama Enstitüsü 79. DüşüşDüşüş 80. Geceyi Anlat BanaGeceyi Anlat Bana 81. TramvayTramvay 82. MerhametMerhamet 83. Billy BuddBilly Budd 84. Adsız ÜlkeAdsız Ülke 85. Kızıl OtKızıl Ot 86. Göçmüş Kediler BahçesiGöçmüş Kediler Bahçesi 87. Bekleyiş UnutuşBekleyiş Unutuş 88. Uykuların DoğusuUykuların Doğusu 89. MalinaMalina 90. Venedik'te ÖlümVenedik'te Ölüm 91. LolitaLolita 92. YalnızızYalnızız 93. EylülEylül 94. Doksan ÜçDoksan Üç 95. Türk ve AnnemTürk ve Annem 96. MedyumMedyum 97. YalanYalan 98. Günaha Son ÇağrıGünaha Son Çağrı 99. Güven - Cilt 1Güven - Cilt 1 100. Bir Tereddüdün RomanıBir Tereddüdün Romanı
··2 alıntı·
19,4bin Gösterim
Ben eklemek yerine bazı kitapların listeden çıkarılmasını teklif ediyorum. :)
Emeğiniz için teşekkürler. Nitelikte ziyade anlaşılması zor kitapları derlediniz sanırım değil mi hocam
Erhan Özdemir
Evet Adem bey, 3-4 yı oldu. Site kullanıcılarının katkısıyla okurken zorlandıkları kitapları derledim. Sağolun.
Solaris'in yeri bende ayrı. Onunla bilim kurguya ve aslında psikolojik ve felsefi kitaplara girmiştim. Biraz da hissetmekle alakalı. Elbette her kitap okuyanda farklı hisler uyandırabilir. Yüzyıllık Yalnızlık da öyle. Su gibi akmıştı bende. Gabonun her kitabını okudum daha sonra.
Erhan Özdemir
Teşekkürler , izleemiştim filmi , ama çok önce:) Solaris özelinde haklısınız.
21 tanesini okumuşum. Sanıyorum ki sitedeki kullanıcılar ile zor anlayışımız bir tık farklı.
Zoru sevmiyor olmalıyım ki 100 kitaptan 1 tanesini okumuşum ve okuyacaklar arasında bir yenisi yok🙄
Orhan Pamuk Kara Kitap sanırım en zorlandığım ve hiç sevemediğim kitap ve yazar kendileri
Osman Y.Osman Y. oldu valla bide lisedeydim o sıra zaten daha da anlaşılmaz oldu :)