Arkadaşlar herkese merhaba. Kendime göre uzun bir okuma listesi oluşturdum. Daha önce okuyan varsa ya da fikri olan kitaplar ile ilgili buyurun sohbet edelim. Buradaki dostların da kitapları var. Her ay kendime belirli bir miktar bütçe ayırdım almak için. Fikirlerinizi bekliyorum. 1) Min Jin Lee - Paçinko 2) Seval Kirmit Yazar - Zaman Kimseyi Beklemez 3) Eun-Jin Jang - Cevapsız Mektuplar 4) Yılmaz Özdil - Anka Kuşu 5) Onur Pınar - Utu 6) Meryem ŞengünÇıkmaz Kasaba 7) Mary Shelley Mathilda 8) İhsan Oktay Anar - Tiamat 9) Kathleen Sears - Mitoloji 101 10) Hakan Günday - Zamir 11) Alice Feeney - Ne Yaptığını Biliyorum 12) Maxime Chattam - Tarikat 13) Seray Şahiner - Antabus 14) Irmak Zileli - Son Bakış 15) Arne Dahl - Yedi Eksi Bir 16) Audur Ava Olafsdöttir - Sessizlik Oteli 17) Murat Menteş - Antika Titanik 18) Gökçe Tuncay - Tilki 19) John Kennedy Toole - Alıklar Birliği 20) Deniz Poyraz - Dünya Unutana Kalır 21) Elena Ferrante - Karanlık Kız 22) Tarık Tufan - Kaybolan 23) Rachel Cusk - Çerçeve 24) Angela Marsons - Sessiz Çığlık 25) Selçuk Baran - Güz Gelmeden 26) Kevin Wilson - Bir Şey Olduğu Yok 27) Meltem Reyhan - Derin 28) Neil Gaiman - Yolun Sonundaki Okyanus 29) Stig Saeterbakken - Gece Boyunca 30) Douglas Preston & Lincoln Child - Karanlığın Çarkı 31) Esra Ezmeci - Süt Lekesi 32) Furkan Gürsu - Karanlığın Esirleri 33) Falih Rıfkı Atay - Zeytindağı 34) Gaston Leroux - Operadaki Hayalet 35) Nazlı Eray - Aşkı Giyinen Adam 36) Mehmet Mollaosmanoğlu - Kaderler Tableti - Atakurt 37) Ernst Alexander Rauter - Düzene Uygun Kafalar Nasıl Oluşturulur 38) Canan Tan - Eroinle Dans 39) Vincent Di Maio - Morg: Ölümün İçinde Yaşam 40) Vigdis Hjorth - Miras 41) N. G. Kabal - Saklambaç 42) Allen Eskens - Gömdüğümüz Hayat 43) Joseph Goebbels - Büyük Yalanlar 44) Miri Yū - Tokyo Ueno İstasyonu 45) Şermin Yaşar - Kalk Yerine Yat 46) Latife Tekin - Sevgili Arsız Ölüm 47) Duygu Asena - Kadının Adı Yok 48) Önder Bilgin - Harik - Onlar Tanışma'ya Geliyorlar 1 49) Melanie Klein - Haset ve Şükran 50) Silvia Moreno-Garcia - Meksika Gotiği 51) Maaza Mengiste - Gölge Kral 52) Ünal Güner - Kaderin Kodu 53) Édouard Levé - İntihar 54) Adam Hamdy - Sarkaç 55) Sally Rooney - Normal İnsanlar 56) Arif Tekin - Kur'an'ın Kökeni 57) Aslı Arslan - Sokak Nöbetçileri 58) Aslı Arslan - Sokak Nöbetçileri 2 59) Esra Ezmeci - İz Bıraktığın Kadar Varsın 60) Lucy Foley - Davetli Listesi 61) Hakan Günday - Piç 62) Irvin D. Yalom - Bir Psikiyatristin Anıları 63) George S. Clason - Babil’in En Zengin Adamı 64) Mina Urgan - Bir Dinozorun Anıları 65) Eduardo Galeano - Gölgede ve Güneşte Futbol 66) Elçin Poyrazlar - Ecel Çiçekleri 67) Samuel Beckett - Godot'yu Beklerken 68) Deniz Erten - Kıyam - Et U 69) Ogai Mori - Yaban Kazı 70) Samuel Noah Kramer - Sümer Mitolojisi 71) İclal Aydın - Unutursun 72) Kayahan Demir - Kefensizler Mezarlığı 73) Cahide Birgül - Geceye Uyananlar 74) Asu Mansur - Şaman Aynası 75) Sylvie Germain - Gecelerin Kitabı 76) Brendan Kiely - Üşüyen Ruhlar 77) Buket Arbatlı - Erkeklere Her Şey Anlatılmaz 78) Peter Swanson - Korkunun Kıskacında 79) Charlotte Delbo - Auschwitz'in Külleri 80) Recaizade Mahmut Ekrem - Araba Sevdası 81) Mümine Yıldız - Kaşif 82) Umberto Eco - Sıfır Sayı 83) Yuichi Seirai - Nagazaki 84) Federico Axat - İyi Adam 85) Miguel Angel Asturias - Guatemala'da Hafta Tatili 86) Elif Şafak - Aşk 87) Murat Uyurkulak - Bazuka 88) Mine Söğüt - Başkalarının Tanrısı 89) Ramis Çınar - Ömrümün Dört Mevsimi 90) Barış Ugar - Derin 91) Rafi Zabor - Ayı Eve Dönüyor 92) Zehra Ünüvar - Kayıp Mahalle 93) Fatma Barbarosoğlu - Son On Beş Dakika 94) Fergus Hume - Yeşil Mumya 95) Devrim Altay - Baba Vanga 96) Oya Baydar - Yazarlarevi Cinayeti 97) Meltem Budan Nalbant - Her Şeyin Kitabı 98) Aynur Bayarslan - Adı Yalnızlıktı Yaşadıklarımın 99) Eduardo Berti - Düşlenen Ülke 100) Harlan Coben - Kapan 101) Memduh Şevket Esendal - Ayaşlı ile Kiracıları 102) Zoje Stage - Süt Dişleri 103) Robert Crais - Gözcü 104) Semra Kandemir - Labirent 105) Hamdi Özdemir - Biz Küçüktük Her Şey Büyüktü 106) Max Seeck - Cadı Avcısı 107) Lars Kepler - Tacizci 108) Stephen King - Azrail Koşuyor 109) Alex Michaelides - Sessiz Hasta 110) Katrine Engberg - Kiracı 111) İsmail Arslan - Eureka 112) Gerd Schneider - Kafka'nın Bebeği 113) Hüseyin Rahmi Gürpınar - Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç 114) S. K. Tremayne - Babil Ayini 115) Gary Small - Bir Psikiyatristin Gizli Defteri 116) Stefan Zweig - Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat 117) Franz Kafka - Babaya Mektup 118) Kristin Hannah - Bülbül 119) Songül Ünsal - Yalnız Anlaşıldık 120) Işıl Işık - Bodrum Katı 121) Delia Owens - Kya'nın Şarkı Söylediği Yer 122) Melisa Kesmez - Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz 123) Louisa May Alcott - Küçük Kadınlar 124) Osamu Dazai - İnsanlığımı Yitirirken 125) Leonid Andreyev - Kızıl Kahkaha 126) Gökçe Akova - Kamp 127) Beyhan Budak - Mutluluğu Kaybettiğin Yerde Arama 128) Guillermo Rosales - Felaketzedeler Evi 129) Merve Koçak Kurt - Naz Kahvesi 130) Esra Erdem - Not 23.01 131) Gül Ersoy - Sen Kimseyi Sevemezsin 132) Fatma Çetin Kabadayı - Aynadaki Dudak İzi 133) Özge Dalgıç - Ben Öldükten Sonra Oku 134) İaki Kabe - Çıkış Kitabı 135) Jessica Shirvington - Panzehir 136) Musa Polat - Sandıkçı 137) Fyodor Dostoyevski - Beyaz Geceler 138) Canan Al - Araf 139) Nurdoğan K. GülenTabletlerin Kralı Murşili 140) Nazan Apaydın Demir - Nefertiti 141) Victor Hugo - Bir İdam Mahkûmunun Son Günü 142) Graham Norton - Koruyucu 143) Anna Fifield - Büyük Varis 144) Mürşide Toslak - İmparator 145) David Chariandy - Kardeş 146) Aylin Sökmen - Kendinde Değil Gibisin 147) Julian BarnesBir Son Duygusu 148) Richard Brautigan - Kürtaj 149) Olcay Şeker - Gölgeler 150) Henrik Brun - Danimarkalı Yem 151) Fyodor Sologub - Küçük Şeytan 152) Ahmet CeylanPazuzu 153) Horacio Castellanos Moya - Tiksinti 154) Zeynep SaraçNar Çiçeği 155) Gonca ÇiftçioğullarıAteşle Dans 156) Alvin SchwartzKaranlıkta Anlatılacak Korkunç Öyküler 157) Ayşen Bozkuş - Tüm Yollarım Sana Çıkıyor 158) Imre Kertesz - Kadersizlik 159) Roberto Bolano - 2666 160) Namık Kemal - Zavallı Çocuk 161) İnci Aral - Kendi Gecesinde 162) Alvin SchwartzKaranlıkta Anlatılacak Bambaşka Korkunç Öyküler 163) Brian Freeman - Paramparça 164) Burcu Yılmaz - Bir Ömrün Sonbaharı 165) Gioconda Belli - Portakal Ağacında Oturan Kadın 166) Debbie Howells - Ritimsiz Ruh 167) Jeanette Winterson - Tutku 168) Stephen King - Kan Varsa 169) Fiona Collins - Erkeksiz Bir Yıl 170) Mert Özger - Kırmızı Çizgiler 171) Jasmin Darznik - Esir Kuşun Şarkısı 172) Oylum Yılmaz - Cadı 173) Karen Robards - Uyurgezer 174) Andreas Föhr - Ölüleri Anma Günü 175) Mario Sabino - Babamı Öldürdüğüm Gün 176) Mehmet Naci - Büyülü Tünel 177) Brian M. Fagan - Arkeolojinin Kısa Tarihi 178) Margaret Mead Samoa’da Ergen Olmak 179) R.R. Marett - Antropoloji 180) Özgün Çınar - Dehşet Gecesi 181) Desmond Morris - Çıplak Adam 182) Charles Phillips - Dakikalar İçinde Antik Dünya 183) Xavier Barral i Altet - Sanat Tarihi 184) Ian Hodder - Çatalhöyük Leoparın Öyküsü 185) Özkan Eroğlu Uygarlık Tarihi 186) Özgür İrenhür - Alfaların Dansı 187) Abdulrazak GurnahKumdan Yürek 188) Peter Handke - Kalecinin Penaltı Anındaki Endişesi 189) Olga TokarczukKoşucular 190) Svetlana Aleksiyeviçİkinci El Zaman 191) Birsel Çağlar AbihaAnadolu Türk Kültür Geleneğinde Şahmaran 192) Algernon Blackwood - Söğütler 193) Fatma Cengiz - Yalnız Kadınları Köyü 194) Tuba Arık - Paranoya 195) Carson McCullersYalnız Bir Avcıdır Yürek 196) John DuffyYeni Nesil Ebeveynlik 197) Thorkild JacobsenKaranlığın Hazineleri 198) Soren Sveistrup - Kestane Adam 199) Ursula K. Le GuinKaranlığın Sol Eli 200) Eylem Tok - Mihr 201) Peter James - Ölü Adamın İntikamı 202) Mario Vargas Llosa - Hınzır Kız 203) Nazan Öztürk - Bizans'ın Asil Kadınları 204) Ursula Poznanski - Saeculum 205) Gamze Karadağ - Beklenen 206) Marguerite YourcenarDüş Parası 207) İmran Elagöz TaşkınKusurlu Heykel 208) Henry Handel RichardsonÇocukluğun Sonu 209) Marcus WeeksDakikalar İçinde Felsefe 210) Guy SavilleNazi Afrikası 211) Neslihan ÖnderoğluYeryüzü Yorgunları 212) İhsan Oktay AnarPuslu Kıtalar Atlası 213) Yaprak Öz - Şeytan Disko 214) Samet Albayrak - Doksanbirliler 215) Ali Narçın - A'dan Z'ye İnka 216) Melek Koç - Anelya 217) Yiğit BenerÖteki Düşler 218) A. Bahri AkkoçAdalet Savaşçısı 219) Kiran Millwood HargraveKadınlar Adası 220) Stefan ZweigDünün Dünyası 221) A. Cengiz BükerMısır'ın Ölüler Kitabı Gün Işığına Çıkma Kitabı 222) Rosamund Lupton - Ardından 223) Tolga Yalçın - Saçma 224) Odafe Atogun - Taduno'nun Şarkısı 225) Juan Carlos Martinez BarrioDüşler Kitabı 226) Aysun Boralıoğlu - Kıskaç 227) Zenaide A. Ragozin - Asurlar 228) Haruki Murakami - 1Q84 (Tek Cilt) 229) Catherynne M. Valente - Ölümsüz 230) Adnan Türkoğlu - Çinçin Hikayeleri 231) Amy Plum - Rüya Kapanı 232) Jeff Gunhus - Kabus 233) Ekrem Akurgal - Anadolu Uygarlıkları 234) Ümit Dağcı - İlk ve Son Yaratılış 235) Nevin Nurhan - Son Söz Kadının 236) Soner EmreHep Ama Hiç 237) Giovanni Boccaccio - Decameron 238) Derya SertUnutulmuş Anılar 239) Victor TurnerRitüeller-Yapı ve Anti Yapı 240) Donna Tartt - Saka Kuşu 241) Sevil Ergül SümerPlastik Bebek 242) Saud Alsanousi - Bambu Sapı 243) Clive BarkerAbarat 244) Hanya Yanagihara - Değersiz Bir Hayat 245) Arthur KoestlerOnüçüncü Kabile 246) Orhan YıldırımTers Ayaklı 247) Burcu Arman - Koşarken Belli Olmaz 248) Yuri Herrera - Krallığın İşleri 249) Günay Gafur - Kuklacı 250) Jale Demirdöğen - Normal 251) Rene Thevenin & Paul CozeKızılderili Tarihi ve Gelenekleri 252) Megan MirandaKayıp Kızlar 253) Charles BukowskiPis Moruk İtiraf Ediyor 254) Mario LeviLunapark Kapandı 255) Daniel GaleraKana Bulanmış Sakal 256) Wulf DornPsikiyatrist & Şizofren & Oyunbaz & Fobi & Hain Yüreğim & Karabasan 257) Gordon Kerr - Kısa Afrika Tarihi 258) Tess Gerritsen - Ruh Koleksiyoncusu 259) William Henry Hudson - Yeşil Evler 260) Damon Galgut - Sahtekar 261) Füsun Önal - Bay G 262) Oşin Çilingir - İçimizdeki Kara Delik 263) Sergen ÇirkinGüney Sibirya Arkeolojisi ve Şamanizm 264) Chevy Stevens - Obsesif 265) Elif Şafak - Siyah Süt 266) İlknur Birdal - Tadımlık Aşk 267) Bernardo Atxaga - Yalnız Adam 268) Yavuz Ekinci - Rüyası Bölünenler 269) Allen Mawer - Viking Tarihi 270) Eka Kurniawan - Kaplan Adam 271) Giorgio Faletti Ben Öldürürüm 272) Joseph Conrad - Karanlığın Yüreği 273) Tamar MyersKabile Büyücüsünün Karısı 274) Audur Ava Olafsdöttir - Kasım Yağmuru 275) Simon Kuper - Futbol Asla Sadece Futbol Değildir 276) Silvia Moreno-Garcia & – Gölgede Yürüyen Kız 277) Billur Ergün CengizMarduk: Bir Tanrı Kaşifi 278) Adalet Ağaoğlu - Dar Zamanlar 279) Elif Demirel - Hazin 280) Giorgio Faletti - Ben Tanrı'yım 281) Dion Fortune - Ezoterik Cemiyetler ve Çalışmaları 282) Erdem Katırcıoğlu - Ruhlar Çağırıyor 283) John Steinbeck - Gazap Üzümleri 284) Şeyma Çekici - Ya Bir Gün Kavanoz Kapakları Biterse 285) Yasunari KawabataKiraz Çiçekleri 286) Levent Gültekin - Yaklaşan Kasırga 287) Françoise Pommaret - Tibet 288) Stephen King - Billy Summers 289) Giorgio Faletti - Şike 290) Beyza Alkoç - 3391 Kilometre 291) Lee Kelly - Yasak Büyü 292) William Butler Yeats - Kelt Şafağı 293) Snorri SturlusonViking Mitolojisi 294) Zekai Akoğlu - Ruhun Laneti 295) Turgay KeskinAz Adamla Yakalandık 296) Mustafa KIZILKURT - Tersine Dünya 297) Megan Miranda - Mükemmel Yabancı 298) S. J. Bolton - İntihar Okulu 299) Judith Butler Cinsiyet Belası 300) Suphi Aksoy & Tuma Çelik - Mezopotamya Uygarlığında Süryani Tarihi 301) Erik Gilbert & Jonathan T. Reynolds - Dünya Tarihinde Afrika Tarihöncesinden Günümüze 302) Patrick N. Hunt - Hannibal 303) Ahmet Çelik - Hattuşaziti: Hattuşalı Adam, Anadolu'dan Eski Bir Elçi 304) Frank Schatzing - Sürü 305) Mo Yan - İri Memeler ve Geniş Kalçalar 306) Koray Sarıdoğan - Yeraltı Kütüphanesi 307) Irene Némirovsky - Aile Bağları 308) Elena Armas - İspanyol Aşk Aldatmacası 309) Günter Grass - Teneke Trampet 310) Michel Foucault - Deliliğin Tarihi 311) H. P. Blavatsky - Teosofinin Anahtarı 312) Stephen J. Watson - Gizli Örgütler ve Tarikatlar 313) Kürşad Berkkan - Gizli Örgütler ve Tarikatlar 314) Mine Söğüt - Beş Sevim Apartmanı
Kitap Önerisi
··2 alıntı·
2 +1'leme
45,7bin Gösterim
Ben liste dışında bir öneride bulunmak istiyorum. Ahmet Turgut'un Bozkırın Sırrı kitabını okumanızı tavsiye ederim. Okuma fırsatınız olursa sır hakkındaki düşüncenizi bizlerle de paylaşmayı unutmayın 😊
@randallflagg007 Doğru haklısınız
Puslu kıtalar atlasını çok uzun süre önce okudum ama tekrar okuyacam. Tiamat Osmanlı deniz altısında geçen fantastik gerilim tarzda bir kitap, tek kusuru denizcilik terimlerinin çok yoğun kullanılması ki, her sayfa da bir kaç defa internetten arama yapıyorsun. Gazap üzümleri 1929 buhranında topraklarını kaybeden ve yoksullaşan Amerikan halkını anlatıyor ve tek kelime muhteşem bir kitap.
ermanbkhrmn
Benim en çok merak ettiğim Gazap Üzümleri idi.
İçlerinden 3 tanesini okumuş olmamdan dolayı moralim bozulsa da ( Tiamat , Gazap Üzümleri , Puslu Kıtalar Atlası ) güzel bir liste olmuş. Biri benim gibi tembel bir adama liste hazırlamış. :)
ermanbkhrmn
Üstad rica ederim tembellik estağfurullah içinde güzel kitaplar var 300 de 3 yine hiç okunmayan birine göre gayet güzel rakam dikkat ederseniz tarih, korku, arkeoloji, antropoloji üzerine bir liste.
Kristin Hannah -Bülbül kitabını okudum ve beğendim güzel bir kitaptı.Akıcı ve sürükleyiciydi. II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin Fransa'da yaptıklarını içeren bu roman o dönemde iki cesur kız kardeşin savaş döneminde yaşadıklarını anlatıyor.
ermanbkhrmn
Eğer yağmur hanım bülbül ile ilgili bilgi ya da inceleme yazınız varsa görmek isterim. Araba Sevdası ve Bir İdam Mahkûmunun Son Günü kitapları sürpriz kalsın.
Dürtü Şizofren On İçimdeki Katil 444 Basamak Bu kitaplar da okumaya değer.
ermanbkhrmn
Teşekkür ederim listeme ekliyorum özellikle Wulf Dorn ile alakalı bir tanıtım gelirse çok mutlu olurum
İçlerinden 35 harika eseri okumuşum daha da okunmayı bekleyenlerim var sizin listedekilerden de kendi listeme ekliyorum, yeni yolculuklara yeni ufuklara
Yardımcı olabildim ise ne mutlu. Rica ederim. 🙂